... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

zorran
Autor témy
Kraj: Bratislavský

E 39 523 benzin PREHRIEVA SA

Nedeľa, 29. Augusta 2010, 20:48

Zdravim. mam taky problem z E 39 vinou. Auto sa mi stale prehrieva Vymenene mam:
Chladic, Termostat, spojku na vrtuli, aj vodnu pumpu... Napriek tomu vsetkemu sa mi auto prehrieva. Je mi to divne, lebo napr jeden den sa cely den vozim a vsetko je ok a prehreje sa mi to trebars az o 3 dni, potom zase o dva dni a niekedy 2x za den. Napadlo ma aj tesnenie pod hlavou, ale voda v oleji ani olej vo vode neni, auto nekuri, ani nema strateny vykon a tiez som sledoval ci nebublinkuje do vody, ale ani to som nepostrehol... Riesil uz niekto podobny problem? Neviem si rady

rase
Kraj: Trnavský

Re: E 39 523 benzin PREHRIEVA SA

Utorok, 31. Augusta 2010, 00:22

motor je to aky ? mozno sato zavzdusnuje ?

zorran
Autor témy

Utorok, 31. Augusta 2010, 09:45

No je to 523i ako som pisal, takze je to klasicky 2.5 litrovy 6 valec benzin. A ano myslim, ze sa zavzdusnuje, lebo vcera mi zase zacala stupat teplota, otvorim kapotu a vo vyrovnavacej nadobke voda bola, ale divne bolo to, ze hadica ktora isla od termostatu bola studena... otvoril som ovzdusnovaky a len para odtial sycala a dolial som tam cca 3l vody. Potom zase slapal v pohode... Odkial sa to moze zavzdusnovat? Myslis, ze prichadza do uvahy len tesnenie pod hlavou alebo je ina moznost? Zase keby to bolo tesnenie, preco mi nebublinkuje bo vody alebo netlaci vodu von cez ventil na veku nadoby?

Užívateľov profilový obrázok
Milosss
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 31. Augusta 2010, 15:59

To ze si mal spodnu hadicu studenu znamena ze ti neotvoril termostat alebo mas upchaty chladic, nepresla voda okruhom naspet do motora. Skontorluj tieto dve veci, aj novy termostat moze byt zly.
Nur Original ist Legal.

zorran
Autor témy

Streda, 1. Septembra 2010, 05:38

Milosss napísal:
To ze si mal spodnu hadicu studenu znamena ze ti neotvoril termostat alebo mas upchaty chladic, nepresla voda okruhom naspet do motora. Skontorluj tieto dve veci, aj novy termostat moze byt zly.

Mozno som mal napisat, ze touto cestou som sa uz uberal a ten termostat uz je vymeneny pre istotu 2x a stale to robi to iste. Urcite otvara, lebo vzdy ked dolejem vodu a poriadne ho odvzdusnim tak minimalne 2 dni mam od prehrievania pokoj. Zacne to blbnut az neskor, ked sa to postupne zacne zavzdusnovat. Moja otazka je, ci je aj ina moznost zavzdusnovania, ako tesnenie pod hlavou

Milosss

Streda, 1. Septembra 2010, 10:45

Ano moze to byt aj tym, skus behnut k niekomu kdo ti dokaze zistit pritomnost vyfukovych par vo vodnom systeme. Ak by ti motor zral vodu, videl by si dym, ak dym nevidis tak skor bude tlacit do vody.
Nur Original ist Legal.

crumar
Auto: 528i
Kraj: Žilinský

Streda, 1. Septembra 2010, 13:34

Vymenit vicko expanznej nadrze.

zorran
Autor témy

Streda, 1. Septembra 2010, 18:55

crumar napísal:
Vymenit vicko expanznej nadrze.

Hmm no pocul som, ze zvyknu odchadzat, ale moze to dtial chytat vzduch?

zorran
Autor témy

Streda, 1. Septembra 2010, 18:59

Milosss napísal:
Ano moze to byt aj tym, skus behnut k niekomu kdo ti dokaze zistit pritomnost vyfukovych par vo vodnom systeme. Ak by ti motor zral vodu, videl by si dym, ak dym nevidis tak skor bude tlacit do vody.

A to sa da nejako zistit alebo zmerat? hmm som to ani nevedel. Nevies mi niekoho odporucit?

Milosss

Streda, 1. Septembra 2010, 19:52

ja som bol vedla v dedine robi to taky starsi panko, je to v Podoli, pre teba asi dost daleko, ale robia to v kazdom lepsom servise, zohrejes motor aby otvoril termostat a prides k nemu, on otvori zatku namontuje na nu ten pristroj a sleduje ci sa v modrej kvapaline nezacina objavovat zlta co su vlastne vyfukove plyny. Ak yb si ale mal zaujem, napis SZ.
Nur Original ist Legal.

zorran
Autor témy

Piatok, 3. Septembra 2010, 09:39

Milosss napísal:
ja som bol vedla v dedine robi to taky starsi panko, je to v Podoli, pre teba asi dost daleko, ale robia to v kazdom lepsom servise, zohrejes motor aby otvoril termostat a prides k nemu, on otvori zatku namontuje na nu ten pristroj a sleduje ci sa v modrej kvapaline nezacina objavovat zlta co su vlastne vyfukove plyny. Ak yb si ale mal zaujem, napis SZ.

Dik za rady.. Uz som nasiel problem, voda sa mi stracala z takej plastovej vecicky v com je termostat a idu tam hadice asi prirubou by so to nazval..:D Kupil som novu dufam bude vsetko ok...

Bigy
Auto: E46
Kraj: Košický

Pondelok, 22. Septembra 2014, 20:48

Zdravím Vás, viete niekoho doporučiť v Košiciach na ten test pritomnosti vyfukovych par vo vodnom systeme? Ak áno tak poprosim kontakt do ss s číslom. Vopred dakujem.

BrunoSoprano

Pondelok, 22. Septembra 2014, 22:18

zorran napísal:
Zdravim. mam taky problem z E 39 vinou. Auto sa mi stale prehrieva Vymenene mam:
Chladic, Termostat, spojku na vrtuli, aj vodnu pumpu... Napriek tomu vsetkemu sa mi auto prehrieva. Je mi to divne, lebo napr jeden den sa cely den vozim a vsetko je ok a prehreje sa mi to trebars az o 3 dni, potom zase o dva dni a niekedy 2x za den. Napadlo ma aj tesnenie pod hlavou, ale voda v oleji ani olej vo vode neni, auto nekuri, ani nema strateny vykon a tiez som sledoval ci nebublinkuje do vody, ale ani to som nepostrehol... Riesil uz niekto podobny problem? Neviem si rady

my sme mali presne tento istý problém na jednej 530i e39 ,ktorý sme riešili a opravili so Simikom zo Smoleníc, stále sa nám auto prehrievalo a mizla voda a nevedeli sme kade,lebbo auto nedymilo do biela,takže vodu nekonzumovalo ale stále sa tratila.... všetko vymenené termostat,visko spojka chladič a na kontrole u Simika sme došli po dlhšom hladaní,na to ,že nový chladič bol šiťácky bol v najvyššom mieste netesný v umelom spoji,a tade sa zavzdušňovala sústava a pomaličky tratila voda,nakoniec Sa objednal original a auto odvtedy funguje ako má

Bigy
Auto: E46
Kraj: Košický

Pondelok, 22. Septembra 2014, 22:32

Ale mne voda nemizne...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných