norbess napísal:čau, tiež mam 330d 135kw sedan, facelift, vo stvrtok minuly tyzden som menil olej, tiež som objednaval od autoslovakia bmw olej 7 litrov 5w30 , ja som nezbadal nič na hluku motora, akurat mi klesla spotreba na palubovke, doteraz mi ukazovalo 5,8 mojou klasickou jazdou" a teraz to mam vzdy 5,1 5,2 ... ale som tam mal predtym 10w40 . a aky to je hluk?
No ja mám touringa, a robim 5,9-6 litrov, ale je to taký hluk, ťažko to opísať, akokeby motor za studena, neviem je to ťažko opísať, keď budem meni´t teraz olej, tak skúsim dať od shellu, že vraj ten trochu utíši motor, tak neviem, ale čo sa týka spotreby oleja atď, tak zatial som nedolievfal vôbec nič, a od výmeny už mám cca 10000 km nabehané, čiže nežerie vôbec olej, ale tak možno sa mi to len zdalo vzhľadom na to, že keď som nalial nový olej, tak nebol zohriaty a ešte nemazal tak ako ten starý zohriaty, tak možn oaj preto sa mi to zdalo, že to viac hučalo, ale teraz už to nevnímam vôbec, už si teraz neviem predstaviť, ako šiel vtedy, lebo už som zvyknutý na terajší zvuk...