... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

palci540
Autor témy
Auto: BMW E61 530D A/T LCI
Kraj: Trenčiansky

E46 330d 135kW po výmene oleja huči viac motor

Pondelok, 15. Septembra 2014, 19:02

Čaute, skúšal som hľadať niečo okolo tohoto problému, ale nič podobne som nenašiel.

Auto som kúpil tento rok vo februári, a hneď som aj menil olej spolu s filtrami, akurát to bolo treba meniť, takže už je to dávnejšie, a nejak zvlášť som to neriešil tento problém ale nedá mi to. Jedná sa o to, že hneď ako som vymenil olej, tak som mal pocit, že motor viac hučí, a neviem či sa mi to len zdalo ale pri predchádzajúcich autách sa mi to nikdy nestalo. Olej som dal originál BMW 5W30, a taký tam bol aj pred tým, a potvrdil mi to aj predchádzajúci majiteľ.

Tak sa chcem spýtať, či to môže niečo spôsobovať, alebo sa mi to len zdá, lebo zasa viem, že nový olej nikdy nemôže spôsobiť väčšiu hlučnosť...

norbess
Auto: BMW 330d e46 FL
Kraj: Banskobystrický

Re: E46 330d 135kW po výmene oleja huči viac motor

Pondelok, 15. Septembra 2014, 22:20

čau, tiež mam 330d 135kw sedan, facelift, vo stvrtok minuly tyzden som menil olej, tiež som objednaval od autoslovakia bmw olej 7 litrov 5w30 , ja som nezbadal nič na hluku motora, akurat mi klesla spotreba na palubovke, doteraz mi ukazovalo 5,8 mojou klasickou jazdou" a teraz to mam vzdy 5,1 5,2 ... ale som tam mal predtym 10w40 . a aky to je hluk?

palci540
Autor témy
Auto: BMW E61 530D A/T LCI
Kraj: Trenčiansky

Re: E46 330d 135kW po výmene oleja huči viac motor

Utorok, 16. Septembra 2014, 18:32

norbess napísal:
čau, tiež mam 330d 135kw sedan, facelift, vo stvrtok minuly tyzden som menil olej, tiež som objednaval od autoslovakia bmw olej 7 litrov 5w30 , ja som nezbadal nič na hluku motora, akurat mi klesla spotreba na palubovke, doteraz mi ukazovalo 5,8 mojou klasickou jazdou" a teraz to mam vzdy 5,1 5,2 ... ale som tam mal predtym 10w40 . a aky to je hluk?

No ja mám touringa, a robim 5,9-6 litrov, ale je to taký hluk, ťažko to opísať, akokeby motor za studena, neviem je to ťažko opísať, keď budem meni´t teraz olej, tak skúsim dať od shellu, že vraj ten trochu utíši motor, tak neviem, ale čo sa týka spotreby oleja atď, tak zatial som nedolievfal vôbec nič, a od výmeny už mám cca 10000 km nabehané, čiže nežerie vôbec olej, ale tak možno sa mi to len zdalo vzhľadom na to, že keď som nalial nový olej, tak nebol zohriaty a ešte nemazal tak ako ten starý zohriaty, tak možn oaj preto sa mi to zdalo, že to viac hučalo, ale teraz už to nevnímam vôbec, už si teraz neviem predstaviť, ako šiel vtedy, lebo už som zvyknutý na terajší zvuk...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných