... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

Jok3er
Autor témy
Auto: malotraktor
Kraj: Bratislavský

M43 výmena ojničných ložísk / čapov

Pondelok, 25. Marca 2013, 21:44

čaute vie mi niekto skúsenejší poradiť, či si s takouto výmenou poradím pred domom na kolene (resp. ak je dostupná jama a momentový klúč) alebo je na to treba odborníka??....este som to nerobil tak preto sa chcem spýtať čo to obnáša, prípadne čo by to mohlo stáť v normálnom (nie autorizovanom) servise na E46 318i M43 alebo niekto kto sa tomu rozumie a je ochotný mi pomoct a nie zodrat ma lebo uz teraz obracam vacky...
je to auto ktore som vybral znamemu ze je v pohode, on si ho zobral a ja teraz mam vycitky ze som zle poradil tak chcem to dat dokopy
ide o to ze sme doniesli druhe auto na ktorom sa vyskytla skryta vada, ktora sa ukazala az po zhruba 150km trase po dialnici v 120km rychlosti (klepe v celom rozsahu otacok, sumerne s otackami - v neutrali aj so zosliapnutou spojkou) najprv sa mi to javilo ako DISA ale potom sa to vyrazne zhorsilo a bolo mozne zistit zkade vietor fuka... :-s

da sa to zbuchat cez olejovu vanu alebo musi motor von?? oplati sa to vobec opravit alebo je lepsie zhanat druhy motor???... [-o<
za rady vam budem vdacny prosim ziadne zbytocne komentare k tomu...len k veci 8-[

Užívateľov profilový obrázok
fox1k
Auto: BMW
Kraj: Žilinský

Re: M43 výmena ojničných ložísk / čapov

Pondelok, 25. Marca 2013, 22:40

kamoš kvôli tomuto menil celý motor :(

PetoK
Kraj: Žilinský

Pondelok, 25. Marca 2013, 22:41

Určite zohnať iný v dobrom stave... generálka M43 sa neoplatí robiť...

Bruti
Auto: E70 X5 3.0 SD
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 25. Marca 2013, 22:44

fox1k napísal:
kamoš kvôli tomuto menil celý motor :(

trošku off, ale hrozí to ja pri 320d 110kw?

Jok3er
Autor témy

Utorok, 26. Marca 2013, 00:07

hrozí to hocikde ked to vol co to mal pred tebou nehal nejaky cas bez oleja alebo tam bol nevhodny olej alebo tomu suverenne nakladal...ci sa mylim? :?
no pekne a kde zozeniem na to motor a co ma to cele vyjde?? taky priemer??...pozitiv je aspon to ze zo stareho motora sa aspon mozu zist nejake diely... #-o

RICHI323
Auto: BMW E36 320i coupe

Utorok, 23. Apríla 2013, 07:28

No kamoško . podobne to mám aj ja . Predal som kamošovi compacta 316i M43 motor . ešte pred tím som menil olej a menil som olej pravidelne a staral som sa o to . predal som mu to a po mesiaci mu to začalo zničoho nič klepať ... proste jak traktor .. uplne cukanie aj ked prídám. stále ... si z devínskej nemohli by sme sa stretnut a ist to pozret či to robí to iste ako tebe? dikes
BMW E36 320i coupe
EX :BMW 323i E46 SEDAN
EX: BMW 316i E36 COMPACT individual

Jok3er
Autor témy

Utorok, 23. Apríla 2013, 09:38

to nerobi mne ale frajerke a jasne neni problem...uz v dnv nebyvam ale ked tam budem daj mi na seba kontakt a zavolam ti..;-)

Bigy
Auto: E46
Kraj: Košický

Streda, 10. Septembra 2014, 21:07

Zdravím, ak ste mali problém s ojničnými ložiskami podarilo sa Vám to vyriešiť výmenou ložisk alebo komplet celý motor? Ja mám pocit že mám podobný problém ale nie som si istý a nemam štastie na mechanikov už pol roka chodím od servisu k servisu? Ak tak poradte niekoho šikovného v Ke a okolí. Mám inak podozrenie aj na hyrdoštely alebo vačku? Auto to robi od kedy som kúpil takže neviem v čom mohla byť príčina ale ja som menil olej pravidelne 5w-40 Castrol...niekde som už aj počul že 5w-40 liať do motora čo má cez 250tis. je hlúposť...tu je odkaz na video aj ked je to veľmi zle počuť. https://www.youtube.com/watch?v=OZ48gsX ... 6Dc_BcvI-A To klepanie je pekne počuť v strednych otáčkach medzi 3000-3500 ak idem konštantnou rýchlosťou. Dik za vaše názory.

Jok3er
Autor témy

Štvrtok, 11. Septembra 2014, 04:57

no nam to klepalo rychlejsie a trochu inym tonom...aaale je to pocut od motora ked otvorite kapotu alebo odspodu..? je to pocut aj pri zosliapnutej spojke..? skuste to este natocit pri otvorenej kapote - priamo motor...
my sme menili rovno komplet motor vtedy lebo to stoji cca rovnako ako vymena tej kluky a s tym olejom no tam by som lial to co tam daval predosly majitel...to ze to ma 250.000 nic neznamena skor ide o to ako sa s tym zaobchadzalo...

Bigy

Štvrtok, 11. Septembra 2014, 19:21

Zdravím, tak tu je dalšie video https://www.youtube.com/watch?v=TBkqYqww7sI ... aj ked vytlačím spojku ten zvuk je počuť stále a mám pocit že ide skôr z vrchnej časti ako zo spodu. Za vaše reakcie dakujem. Prípadne ak máte kontakt na nejakého skuseneho mechanika z KE, ktorý sa rozumie do BMW a nevypýta 500eur len za robotu/ výmenu motora ako to bolo naposledy. Dakujem

Bigy

Štvrtok, 11. Septembra 2014, 19:38

tu je video len s motorom https://www.youtube.com/watch?v=lTgnYUdDRqk ale na voľnobehu nič nepočuť

Jok3er
Autor témy

Štvrtok, 11. Septembra 2014, 21:11

neviem no od motora nepocujem moc toho...
ono rachotit moze aj DISA klapka (variabilna dlzka sania), ktora je napravo od motora za sanim ked sa pozeras oproti autu...
pozri aj kladky ci niektora nieje ohnuta (klinovy remen)
zhorsuje sa ten zvuk casom alebo prisiel naraz?...skus ho trochu charakterizovat...(je kovovy taky vylagrovany vyheglany, rachotavy) alebo aj podla otacok nejako ze ci to moze ist len od jedneho valca alebo so vsetkymi 4...ci sa to ozyva len/hlavne pri urcitych otackach...
citit to aj na tahu/vykone?...alebo na pedali? na pake?...alebo nic necitis len ho pocujes...
na toto vsetko mi skus nejak odpovedat + hocico ta napadne... :?
v KE nepoznam mechanika ziadneho ja som z BA...
(predtym som to pozeral na telefone a myslel som ze mas na mysli to co som teraz pocul ze je nakoniec stekanie toho psa... :D to som dost nechapal)

Bigy

Štvrtok, 11. Septembra 2014, 21:26

ja mám 316i ta je vraj bez DISI... ten zvuk je rovnaký od kedy som kúpil auto čo sú 2 roky nezhoršuje sa to ale kvôli tomu zvuku ho nevytáčam max do 3500... ten zvuk na voľnobehu nepočuť ale ak držim auto v otáčkach medzi 3000-3500 čo je rýchlosť 100-120km/h a nezrýchľujem ani neuberam z plynu vtedy to nepočuť len ked držím konštantu rýchlosť vtedy to pekne počuť bohužial na videu to nikdy nie je tak počuť. Nie je to cítiť na výkone ani na páke pedáli, niekedy trasie autom ale to myslim že je zapričínene niečím iným... Ty ked si mal problém z ojničnými ložiskami tak ti blikal olej aj počas jazdy, resp. svietil olej? Nie je tu niekto kto by vedel opísať ako klepe vačka, prípadne ak sú zle hydroštely aké to má symptómy? Dakujem

Jok3er
Autor témy

Štvrtok, 11. Septembra 2014, 21:46

jj 316 nema disu...
no neklepalo to mne ale byvalej lebo mala potrebu si vyberat z najnizsej cenovej relacie ale auto uz je itak pod kytkami... :lol:
ked to tak mas uz 2 roky tak si myslim ze mozes byt kludny...ta klukova po cca dvoch mesiacoch kym sme zohnali 2. motor rachotila ako svina...skus otvorit viecko oleja pri nastartovanom motore ci nebude pocut z veka ventilov daco...
olej nepreblikaval a to by ani nemal...skontroluj si hladinu ci je na riske medzi stredom a max.
dalsia vec...je rozdiel v tom klepani napriklad v zime alebo v lete a pri zohriatom a studenom motore ci nie..?
a olej sa ti aj straca..?
k tomu zvuku...klopka, cinka alebo rapotavy zvuk..?

Bigy

Štvrtok, 11. Septembra 2014, 21:58

Je to počuť aj v zime aj teraz cez leto stále rovnako či je motor zohriaty alebo studený, olej nežerie a je medzi ryskami...z tých zvukov asi ten posledný rapotavý...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní