... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

PetoK
Kraj: Žilinský

Re: Upgrade radio e39 origo za origo

Streda, 27. Augusta 2014, 13:59

Ak to chces mat solidne,a pekne, urcite treba riesit iba kombinaciu 16:9 boardmonitora + MK4 navi + BM54 radia. Ostatne nema zmysel. A ziadna cinu by som tam nedaval, na rozdiel od inych ludi suhlasim ze to su uplne crepy... a kto sa tomu nerozumie, nech radsej netara. Robim aj servis A/V techniky a nechcite to vidiet vnutri...

Užívateľov profilový obrázok
marek.osvald
Autor témy
Auto: E39 523i
Kraj: Prešovský

Streda, 27. Augusta 2014, 14:02

petoK pravda :thumbup:
ja som o kupil raz a nikdy viac ani tyzden a von, nedalo sa na to pozerat... ja chcem iba origo, tak pockam a dosporim :bmwball:
Nové približovadlo: e39 523i
Actual na rozpredaj: e36 320i ak ma niekto o nieco zaujem PM
ex: Seat Cerdoba Škoda Fábia

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Streda, 27. Augusta 2014, 15:04

netvrdim, ze to vo vnutri vizera tip-top no povedat, ze aftermarkety nevizeraju ako original je blbost. keby nebolo portov microSD kariet tak to od originalu nerozoznas. na zapojenie nemusis tahat ziadnych 150m kabla pokial nemas DSP vtedy staci vediet pajkovat. ak by som si chcel dorobit origo 16:9 nielenze miniem viac ako 1000e ale musim rozobrat pol interieru aby som nahodil kablovacku.....
marek a ak si tam do ramika daval daky sencor z teska za 40e tak sa nediv ;-) ja som vygrcol za eonon 400e a okrem toho, ze neviem ovladat priamo z miesta vodica dake funkcie mi vynahradza funkciami ktore mi bez dalsich investicii original nevie ponuknut.

marek.osvald
Autor témy

Streda, 27. Augusta 2014, 15:40

EBOLA: v tescu nenakupujem ... a bavil som sa o e36 ze som montoval 2din, neviem ci si videl ale do e36 viac ako jeden din bez uprav celej palubky nedas 8-[ nehovorim ze musis naraz jebnut 1000e... staci postupne, ale budem mat pokoj na dusi ze to je origo :-k teda pre mna je to prvorade, nic mi nenahradi to prave orechove :bmwball: ci uz sa to tyka kvality alebo spracovania menu a podobne. Vsetko ma pre a proti. Ale k origu aj ked draho postupne pripojis co treba a je to proste origo. v aftermarket mas problem s autom pripojit skoro vsetko (BC, volant a podobne) cest niektorim vynimkam. ty das 500 za to "kvalitnejsie" cinske a ochudobni ta o par veci. Ja dam 1000 ale hlavne, komunikuje. Tu uz som niekde spominal na fore ide o funkcnost a pohodlie tod moj nazor [-( neodcudzujem nikoho za aftermarket ale ja ho proste nechcem ani za boha to radsej ostanem s cd menicom v kufri.

tato tema bola zalozena preto ze som sa dotal k tej masinke zadarmo (teda pivecko) a chcel som to spojazdnit hlavne koli tomu ze BC panel je v pekcu repas cca 80evri, mozno by sa to dalo urobit lacnejsie ten monitor. Cize som ako prvorade chcel docielit to aby mi tam sla obrazovka, (zobrazovalo BC udaje a pod) a radio + cd cko. to by mi stacilo ako na zaciatok a pokoj v dusi.. ostatne postupne... o to mi slo ci a ako sa to da :roll:

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Streda, 27. Augusta 2014, 15:56

jedine co nemam su udaje z MID inak funguje vsetko... je ovladany a funguje cez i-bus ale nevie ovladat DSP a neviem ci ine okrem origo to vie.

zapojit to co si dostal zapojis ale chystaj si eura na dokupovanie dalsich modulov, a tiez musis kupit kablovacku a natiahnut ju v aute.

marek.osvald
Autor témy

Streda, 27. Augusta 2014, 16:08

nejaky link na kablovacku ... popripade schemu konektorov ? nenasla by sa ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

sineDko
Kraj: Zahraničie

Streda, 27. Augusta 2014, 16:12

ujo kolega sem dal link na komplet retrofit ale na 16:9. pozri do toho nech mas predstavu

tomikadze
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 2. Októbra 2014, 17:48

chalani otazka ohladom original radia do bmw.....
vyhodil som co som mal to business cd, hore kazetak a v kufri wechsler....
kupil 1din alpine, samozrejme zvuk lepsi, ale zacina ma iritovat lebo tam skratka nepasuje a vratim sa k originalu.
Nevyznam sa vsak a neviem ake radio tam kupit... to povodne mi vypinalo, odchadzalo.... nechcem memit kabelaz len skratka kupit daky model co tam pichnem a pasne. Wechsler som mal problemovy, nenachadzal cdcka tak by som radsej chcel radio s cd priamo v kabine len neviem ci to mozem zapojit kus za kus bez zasahu...
Please poradte

asfethan
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 5. Októbra 2014, 14:11

Ja mam tiez 1din alpine ktora so mnou prezila tri auta, no v e39 som si nakoniec ponechal original kedze ten plastovy adapter vyzeral otrasne. Okrem toho alpine
ma vykonnejsie koncaky a nerobilo to dobrotu.

Tak som teda nechal original. Tiez som mal problem ze sa vypinalo, ale takym stylom ze neostali ani hodiny, nic, nedalo sa ani zapnut. Problem bol v poistke, alebo skor v konektore/p:atici na 10A poistku - zly kontakt. Stacilo dotlacit. Odporucam vsak pre istotu aj precistit sprejom na kontakty.

Nasledne som zakupil dension gateway lite ktory mam v kastliku pred spolujazdcom a hudbu pocuvam z USB kluca. Pekne spolupracuje s orig. radiom a teda je zachovane aj ovladanie
z volantu.

Ako posledny upgrade by som v mojom pripade riesil uz len svoj stary crunch zosilovac (4x100) ktory ma vysokourovnovy vstup a vymenu repro v dverach a strope.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných