... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

SKAman
Autor témy
Auto: BMW E46 320d
Kraj: Trenčiansky

BMW E46 - kontrolka svietenia

Pondelok, 18. Augusta 2014, 19:19

Cavte. Mam taký malý problém so svetlami. Lavé predné svetlo mi vyhadzuje nejakú chybu. Najskôr som nevedel prečo to robí ale potom som to zistil. Sedel som za volantom normalne som šoféroval a začalo mi vyhadzovať kontrolka že predne lave svetlo nesvieti. Tak som si myslel že len vypálilo žiarovku lenže zrazu kontrolka zhasla.. potom zrazu zas zasvietila a takto v nepravidelných intervaloch svieti a zhasína (ta kontrolka).... myslel som si že je niečo so žiarovkou ale ked som zastavil nechal zapatý motor a zapaté svetlá tak svetlá normalne svietili aj ked to vyhadzovalo kontrolku že je tam chyba... na daľší deň ráno ked som šiel autom som naštartoval motor ale nezasvietil som hned svetla a ešte som niečo robil a zrazu ked som sa pozrel tak mi prebliklo lave stretavacie svetlo .. len tak z ničoho nič aj ked som nemal zapaté svetlá... a toto mi teraz robi stále a intenzita toho sa stále zvyšuje... ked naštartujem motor ale nezapnem svetlá mi to svetlo preblikuje ale kontrolka je v pohode a zas ked zapnem už aj svetla a jazdim zas mi to nepreblikuje ale vyhadzuje mi neustale kontrolku predneho laveho osvetlenia že je tam niečo zle .. neviem čim to može byť.. skušal som aj ťukat do vypínača svetiel či tam nieje nejaký zlý kontakt ale tým to asi nebude.. stretol sa už niekto s niečim takým? Neviem kde mám hladať chybu... Ďakujem každá rada pomôže ](*,) ](*,)

PetoK
Kraj: Žilinský

Re: BMW E46 - kontrolka svietenia

Pondelok, 18. Augusta 2014, 19:28

Skontroluj objimky ziaroviek, stekre, kabelaz... niekedy byva aj zhnita kostra...

SKAman
Autor témy

Pondelok, 18. Augusta 2014, 19:37

hmm .. a otazočka... ide to aj cez nejaké relé či je to ovládané na priamo cez vypínač? aj také niečo som počul .. ja som z toho aj tak jeleň :roll:

PetoK
Kraj: Žilinský

Pondelok, 18. Augusta 2014, 20:54

Kdeze rele... to pouzivaju embecky a obyc auta... BMW ma inteligentne HSD drivery s meranim odberov, vsetko je integrovane v lightmodule... ten vypinac ma za sebou elektroniku... inak je to tu riesene 1000x... hladaj...

Alebo ak chces dojdi, opravim...

Užívateľov profilový obrázok
6kamil6
Auto: G01 20d
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 18. Augusta 2014, 22:25

..pripadne sa zvykne stat, ze plastovy kryt svetla moze byt niekde malo prasknuty. To vidis po ranu ked ides do prace tak svetlomet je zvnutra zaroseny tiez to zvykne robit sarapatu.
BMW G01

ex: BMW f31 110kw
BMW e87 89kw
BMW e46 110kw

SKAman
Autor témy

Utorok, 19. Augusta 2014, 05:02

Dobre diky chalani, prekontrolujem to ... a este otazka a nemoze byt chyba v tom lightmodule? A ako by som to zistil? Dam ho dole a pozrem to ( navod na to som uz pozeral na youtube) :)

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Utorok, 19. Augusta 2014, 10:59

SKAman napísal:
Dobre diky chalani, prekontrolujem to ... a este otazka a nemoze byt chyba v tom lightmodule? A ako by som to zistil? Dam ho dole a pozrem to ( navod na to som uz pozeral na youtube) :)

najskor to skontroluj co ti pisali a nevymyslaj lebo si ho odpalis skor ako sa odpali sam :D

SKAman
Autor témy

Utorok, 19. Augusta 2014, 18:46

pridavam nejake obrazky .... no skušal som všetko čo ste mi poradili a všetko je v poriadku ale už som prišiel na to kde bude zrada len ako to opravit :D na jednom obrazku je zakružkovany pin kde misem tam vyhadzuje nejake napätie aj ked to neni zapnute ... opticky je taky zaoxidovany oproti ostatnym .. aj som už použil sprej na kontakty a nič .. na dalšiom je zas znazornený urvany káblik čo som tam našiel .. nechapal som .. tak som ho podstate naletoval nazad ... samozrejme že nepomohlo ... teraz je zas zmena .. už mi nepreblikuje ta kontrolka ale zhruba tak asi po 5 minutach jazdy proste začne svietit a už neprestane .. musim vypat auto trošku ho nechat a potom zas 5 minut a zas zasvieti .. skusim tie plošaky zajtra doniest kolegovi nech to pozre on je na taketo veci borec .. ak by niekto niečo tušil dajte vediet :)
Prílohy
20140819_191708.jpg
20140819_191641.jpg
20140819_191545.jpg
20140819_155837.jpg

SKAman
Autor témy

Utorok, 19. Augusta 2014, 18:49

toto je ten kontakt ktorý dava to napätie aj ked nema
Prílohy
kontakt.jpg

SKAman
Autor témy

Štvrtok, 21. Augusta 2014, 07:26

No vymontoval som lightmodul doniesol som ho kolegovi, sme to rozobrali jedna strana toho plosaku totalne prehrdzavena.. tak sme to vycistili premazali a dali nazad ... a svetlo to robi stale.. porazi ma.. idem kupit novy lightmodul a vyskusam ci to bude robit stale...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných