Tak chalani idem prispiet k spotrebe lebo akosi sa mi samemu nechce verit ze to auto jazdi za tak malo....
sice je to vypocet len na jednu nadrz ale teraz ide o to skratka kolko zozralo.
Cesta Blava - Crikvenica cez Rakusko a Slovnisko.
Na celu nadrz som presiel cca 1200km. Cca znemena, ze mi pri konstantnej rychlosti 120km/h ukazovalo dojazd 63km, co som uz nechcel pre istotu riskovat.
V tej chvili som mal natocenych 1130 km. Z praxe viem ze kolegova X5 ukazovala 0km dojazd a v Blave sme este spravili 20km a nijak sa to auto netvarilo ze uz je fakt na suchu.
Takze to beriem tak ze 1130+ 60 +10 km.... kedze rychlost by som nemenil na dialnici.
Teraz to najlepsie... cesta do chorvatska po dialnici minimalne 130km/h, vacsinou 140-150km/h, trochu postavanie asi polhodinu v zapche pri Maribore.
Este som obsolvoval cestu z Crikvenici na Krk po serpentinach, iste mnohi poznaju, radil som 2,3 takze spotreba vysoka, takze takyto rezim cca 80km.
Cesta spat taktiez 140-150km/h, obcas 160-170km/h.
Dvaja dospeli, dve deti, kufor full. Pneu 255/55/16 Michelin, pneu riadne nahustene tusim vpredu 2,3, vzadu 2,6
Auto ma objem nadrze 70l. Kedze som znova nedotankoval plnu tak ked aj by som pocital s odchylkami ze som tam natlacil az 75l, a presiel by som "len" 1130 km tak spotreba vychadza 6,6l
Keby som siel podla vypoctov ako pisem o teoretickom dojazde tak spotreba 5,83l. Je to normalne???????? Nechce sa mi verit ze 3,0d nalozene natotal, vahu tipujem ku dvom tonam a rychlost fakt v priemere 140km/h da taku perfektnu spotrebu.
Este podotykam manual a tankovanie rakuskej nafty.
A tiez BC ukazoval priemerku 7,4l.... co je fakt mimo....
Preto pisem lebo sa mi tomu samemu nechce verit. Ma niekto podobne skusenosti?