Dik, teraz ma napadlo ze kamos ma feldu a ta ma rovnaku stredovu dieru a roztec ako E30...skusim s jeho 13kami plechmi...co to spravi ...len e30 mam teraz mimo SK, ale dik za ochotu
a teraz rano som sa s kolegom rozpraval...ma vento s to ma tiez rovnaku roztec a stredovu dieru...tak ked nebude prsat, spravim pokus...R13 by bol extrem
Vcera som bol skusat vyvazene plechy (R14) s novymi pneumatikami a trasenie pokracuje No zistil som pri skusobnej jazde, ze mi to taha cele auto jemne vpravo, na oboch sadach kolies... Objednal som sa na zajtra na geometriu, ale nechce sa mi verit ze trasenie je sposobene geometriou...
vcera som absolvoval pokus na zdvihaku, nastartovali auto a akceleroval som a vibrovalo celym autom presne v tom istom rozsahu rychlosti ako ceste (90 - 130km/h)
Kolesa sme dali na vyvazovacku a 0g na vsetkych kolesach
Tak sme kolesa roztocili na vyvazovacne pozerali a zistili ze disky nemaju radialne ani axialne hadzanie, no o pneumatikach sa to neda povedat. Predtym nez kupim nove pneumatiky by som vsak chcel odskusat 100 percentne dobre pneumatiky obut na moje disky, ci to prestane...
Predtým si bol u nejakého amatéra vyvažovať, že ťa neupozornil nato? Dobrý mechanik ta upozorní hned aj na maličkost, aby si mu nechodil reklamovat trasenie. Ten kto tomu rozumie, pozerá stále na odchýlky disku a pneumatiky. ešte si okolo toho vypocujes, ci mas dobre tlmice a geometriu.