... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

sentro892
Autor témy
Auto: BMW 320d E46
Kraj: Trenčiansky

Prehrievanie motora a nefunkčné kúrenie

Pondelok, 7. Júla 2014, 22:15

Zdravím Vás, potreboval by som poradiť ohľadne jednej veci, ktorá sa mi dnes stala. Mám BMW 320d 100kW, model E46 rok výroby 2000.
Už minulé leto som riešil prehrievanie motora, ani v jednom servise si s tým nevedeli dať rady, prišla jeseň a prehrievanie motora prestalo, keďže problém bol iba ak bola vyššia vonkajšia teplota vzduchu. Takže som to potom počas jesene, zimy a jari neriešil. Teraz prišlo znova leta a problém sa mi vrátil, ak je vonku vyššia teplota, motora sa mi prehreje, ak som zapol kúrenie naplno, motor sa vychladil rýchlejšie. Dnes som to bol skúsiť, motor sa ohrial ale keď som zapol kúrenie naplno auto nekúrilo a do kabíny išiel studený vzduch aj napriek tomu, že kúrenie bolo naplno a motor bol prehriaty, okrem toho som si všimol, že mi troška unikala biela para z pod kapoty a pod autom bola vytečená voda. Auto som samozrejme odstavil, nechal vychladiť, dolial som vodu do chladiča a znova sa natočil. Asi po 10 minutách jazdy som opäť zastavil a opäť som si všimol vytečenú vodu a motor sa znova prehrial.
Chcel by som vedieť v čom môže byť chyba. Keď sa mi to prehrievalo to minulé leto, menili mi aj hlavu, aj tesnenie pod hlavou, celu novu saharu.
Ďakujem za všetky Vaše rady, pretože som už ozaj zúfalý...

Užívateľov profilový obrázok
fox1k
Auto: BMW
Kraj: Žilinský

Re: Prehrievanie motora a nefunkčné kúrenie

Pondelok, 7. Júla 2014, 22:21

pozrieť odkiaľ je únik kvapaliny (voda sa ti vyvára a tlačí asi cez ciečko), vymeniť termostat/y

qmarcellp
Auto: BMW e60 525d
Kraj: Prešovský

Utorok, 8. Júla 2014, 08:10

Mne tlačilo vodu cez vičko, keď som vymenil nový veľký termostat.. Keď som kúpil ďalší a opäť vymenil prestalo, takže by som skúsil termostaty. Prípadne dať natlakovať chladiacu sústavu, či nie je niekde prasknutá hadica, alebo nejaká netsnosť v spojoch.
BMW e60 525d 130kW
BMW e46 330d 135kW ex

thomaso
Auto: BMW 330i E46
Kraj: Košický

Streda, 9. Júla 2014, 09:59

ja som včera objavil takú malú trhlinku na chladiči a už sa ide meniť, ako vravel moj mechanik: na jar praskajú blany, v lete chladiče

mozno troska OT ale vcera som pozeral na discovery Wheeler dealers alebo ako sa to vola, Triumph TR6, a naplnili ho bezvodou chladiacou kvapalinou. Pozna/pouziva to niekto? Tekute aj v -50 a vrie v 180, dokonca otvoril viecko pri zohriatom motore a nic

Dussi13
Auto: BMW e46 330d
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 17. Júla 2014, 09:59

Vodna pumpa netece? Pozeral si a potom termostaty jedine
BMW e46 330d
Skoda Fabia combi 1.9 Tdi elegance
ex Renault Megane 1.6e
ex Renault megane 1.5dCI Grandtour 2

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných