... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
skoki
Auto: BMW e46 328i touring
Kraj: Bratislavský

Re: E46 - Audio

Nedeľa, 29. Júna 2014, 21:15

1. pokiaľ by si dal neorigo radio niekde inde tak môžeš ponechať display na palubný počítač. Neviem ako funguje napr. Dynavin, ten možno dokaže zobrazovať aj udaje o aute (snad poradi niekto kto s tým má skúsenosť)
2. neviem, predpokladám že to bude asi problém
3. pokiaľ by to bol klasický 1din tak kupiš iba redukciu kabla na koncovku iso a ramik aby ti tam radio sedelo.
4. ťažká otázka. Závisí čo od neho očakávaš, či budeš chcieť riešiť aj externe zosilovače, či chceš usb, bluetooth... Pre mňa je dôležité aby malo autoradio dobrý zvuk. Talže by som doporučil pioneer p80prs, pioneer p88rs, clarion HXd2, alebo zo starších alpiniek 9835r, 9855r, ja mám 9887r.
5. taktiež závisí od toho aké budeš mať rádio, či chceš zosilovač... pokiaľ nebudeš chcieť nijak zasahovať tak by mohla byť dobrá voľba napríklad http://www.tuninghifishop.sk/gladen-one-165-e46 je to jednoduché, iba vymeniš :-)
6. pokiaľ budeš chcieť dosiahnuť basy z dverí, budeš ich musieť výrazne upraviť
7. ja by som dal určite samostatný subwoofer + k nemu budeš potrebovať zosilovač. pripojenie bude závisieť od použitého rádia a celkovej koncepcie. Neviem akú verziu e46 más, pokiaľ kombi tam je to v podstate jedno, môžeš ho dať do podlahy, samostatnú bednu... ked más sedan alebo coupe tak je lepšie riešenie umiestniť reprák za otvor na skivak aby basy prenikali do kabíny.
8. samozrejme tlmenie je základ, bez neho si môžeš kupiť repro za 2000 eur a nezahrajú. takže ideálne dvere vytlmiť, uzavrieť, repro osadiť do mdf podložiek... na tlmenie je dobre použiť napr asfaltové pláty a pod tapacíre a plasty napríklad ans penu. Je toho veľa.

Je to rozsiahla téma, ak máš konkrétnejší dotaz, kludne mi napíš pm, ked budem vedieť poradím.

fliper333
Auto: BMW rad 3 E46
Kraj: Nitriansky

Streda, 2. Júla 2014, 22:01

Ahoj Skoki,

Dakujem za odpoved. Posledne dni som trosku studoval o tejto problematike a v par veciach uz mam jasno a v niecom by som este potreboval poradit.

Zistil som, ze mam pokazeny radio modul (radio vynechava v 1 repro, ale CD hra v poriadku). Nasiel som chlapika co sa tomu venuje a opravi mi to + mi vyvedie RCA vystupy na zosilovac. Tym mam vyrieseny problem autoradia (necham si original).

Dalej som zistoval ake repro kupit. Docital som sa ze vzhladom na miesto a rozmery je do E46 dost problem dostat len tak hocijake repro, tak som nasiel 3, ktore by tam mali pasovat a medzi ktorymi sa rozhodujem:

MB Quart QM165 E46 BMW
Rainbow IQ 265.25 Front - BMW 3er (E46) Limo
Focal Performance P 165V15 - 165 mm

Mas s niektorymi z nich skusenost?

Dalej by som potreboval poradit, ci vymenit aj zadne repro (a ak ano za ake), alebo ich odpojit a dat do kufra subwoofer (a aky).

Tiez by som chcel poradit aky zosik a ake vyhybky by k tomu bolo treba. Viem ze original repro maju vyskove 8 ohmov a stredobasy 2 ohmy, tak som si neni isty ci to treba zohladnit pri vybere zosika / vyhybky alebo je to jedno.

Diky

fox1k
Auto: BMW
Kraj: Žilinský

Streda, 2. Júla 2014, 23:07

ahoj,
skočím trošku trošku do debaty. k tým repro čo si spomínal, by som sa zameral buď na Morel alebo Focal, prípadne celkom si ľudia pochvaľujú MTX a DLS.
MB Quar a Rainbow skôr ťažia z toho že presne pasnú do e46. Ako si písal v e46 sú dosť blbo riešené reproduktory, v podstate bez rezania nedáš dopredu viac ako 13cm.
Ak dáš dozadu dobré repro, netreba ti subwoofer, len záleží čo počúvaš, atď...je to o prioritách. Ja som osobne zástanca "čistých" zástavieb.

Vytiahnutie RCA je dobrý nápad, lepšie ako to riešiť rôznymi HI/LOW adaptérmi. Ohľadom zosíka, tiež záleží či chceš 2kanál, 4kanál. Pozeraj trošku lepšie značky, Hertz robí celkom dobré a cenovo prijateľné produkty.
Pri výmene ohmi nemusíš moc riešiť, v drvivej väčšine sa robia 4ohmové repro rovnako aj zosíky, to si už pozrieš podľa špecifikácie. Výhybky by si použil čo sa dodajú k repro :wink:

wikyxxx
Auto: E60 530d

Nedeľa, 31. Augusta 2014, 23:52

mam v aute obycajne repro iba 6x a radio na cd original. Chcel by som dorobit hifi system 10 repro je to velky problem co vsetko treba dorobit ?? Som autoelektrikar robil by som si to sam.

fox1k

Pondelok, 1. Septembra 2014, 11:08

treba na to origo zosík buď hifi alebo hk dozadu do kufra + držiaky a iný tapacír + káblovačka + reproduktory + tapacíry dverí na 10 repro :wink:

wikyxxx
Auto: E60 530d

Pondelok, 1. Septembra 2014, 20:37

:shock: tusim ze to hraje celkom dobre aj v zaklade.

Kamko32
Auto: BMW e46
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 9. Novembra 2014, 14:13

caute chlapy chcel som si vymenit repraky v e46 a dal by som tam tieto ...http://www.fusion.sk/katalog/product/40381/ dozadu ....
http://www.fusion.sk/katalog/product/40378/ a tieto dopredu čo vy na to poviete ? bude to hrat dobre diki za rady

6kamil6
Auto: G01 20d
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 10. Novembra 2014, 13:16

je to tvoja osobna vec ale dozadu davat repro za hentaku sumu s frekvencnym rozsahom aky maju....
menil som repro iba v plate /mam sedan/ , daval som tam GZ co malo o stvrtinu nizsiu cenu a zahraju od 40Hz.. nato ze nemam nic tlmene a ani ziaden zosik spoko.

len ku prikladu http://www.trinasty.sk/auto-hifi/auto-h ... xii-detail
BMW G01

ex: BMW f31 110kw
BMW e87 89kw
BMW e46 110kw

ice.blade

Pondelok, 10. Novembra 2014, 14:33

pani zbehnuti v oblasti autohifi, chcem si na E46 coupe vymenit povodne HK audio za nieco fakt pocuvatelne, ide mi hlavne o TOP kvalitu zvuku, vykonovo to nemusi byt nic extra maximalne tak subbasy by mohli byt vykonnejsie :) rozmerovo ideal do povodnych "uchytov", co by ste navrhli v pomere cena/kvalita?

vykon povodnych repro ak by bolo treba, este ich premeriam ake velke su

predny tapec...........................zadny tapec...........................zadne plato a kufor
      vyskac....4W / 4ohm.................stred....21W / 3ohm................basy.....21W / 3ohm
      stred....21W / 3ohm..........................................................subbas..32W / 2ohm
      basy....21W / 3ohm

momentalne mam vysky nastavene na max a ajstak je to uplne na hovno, stredy nevyrazne, basy otras... lavy stred mi chrchle aj pri nizkych hlasitostiach no na case s tym nieco urobit :thumbup:

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01

Pondelok, 10. Novembra 2014, 17:02

No ice.blade, ak nájdeš niečo tak daj vedieť, ja som toho pokukal úž dávnejšie viac než dosť a tiež som nič nové nezistil, a ten chrčiaci stredový ten sa hádam ani nedá zohnať, je to o hubu..... ale videl som jeden test kde chalanisko kúpil najlacnejšie repro v prvom obchode a vymenil ich s tými našimi mŕtvymi harmanmi a bolo to 100 a 1

ono všetko v poho zoženieš, výškač aj basák dopauješ ale s tým stredobasom sa proste nepohneš pojebkaným...... ja som rozmýšľal nad zástavbou trojpásma dopredu (basák je 16,5) a do plata dať 16,5 basáky, vydrbať celý harman 300 kilový aj so subáčom pochcaným a dať si tam nejaký kvalitný 4 kanál, keď to dobre odladíš spraví to divy..... a ešte ušetríš váhu..... trošku vytlmýš prerobíš uchyty na predných basoch a tuti fruti.

Ide len o to že ty asi chceš zostať pri sériovom vzhľade však?

skoki

Utorok, 11. Novembra 2014, 23:19

ak Ti ide o kvalitu zvuku nevyhneš sa väčším prerábkam. Zadné repro by som neriešil vôbec (hudba má hrať z predu) a pokiaľ nemáš dostatok skúseností s inštaláciou a hlavne naladením tak by som dal do predu komponentne 2 pásmove repro, k tomu 2 kanalovy zosilovač + jednokanalovy zosilovač na basak do kufra. Prípadne môžeš použiť jeden napr 4 kanálový zosilovač a 3 a 4 kanál zmostíkovať na basák. Najdôležitejšie však bude poriadne osadenie stredobasov do dverí, čo je na e46 problém nakoľko v serii sú tam iba 13 palcove repro v tapacíre. Čiže vyrezať dieru do dverí, nasadiť krúžok z mdf, do neho následne reprák. Ideálne dvere uzavrieť aby si zabránil akustickému skratu. Neviem aké maš rádio, ale pokiaľ original tak odporúčam výmenu, prípadne pripojenie procesoru napr audison..., ktorý so zvukom niečo spraví, lebo radia v e46 hrajú uplne na hovno a nemajú nizkourovnový výstup, ktorý by si vedel napojiť na zosilovač.
Ak chceš isť do toho, kludne napíš PM, čo budem vedieť poradim :D

paca

Streda, 12. Novembra 2014, 12:40

skoki: pokud má zesilovač High-Level vstup, tak to můžu "natvrdo" zapojit na drátky od repráků? (origo rádio) díky :wink:
Obrázok
e36 320i convertible

ice.blade

Streda, 12. Novembra 2014, 14:29

nechcem prerabat takto repro, ziadne megalomanske upravy :D nasiel som si doma philipsy repracky co hraju na stole lepsie ako HK, ciste jasne vysky, pekne stredy... sice maju vyzsiu impedanciu a nizsi vykon ale to neriesim, daju sa narvat namiesto povodnych, ako som pisal nepotrebujem ziadne vykony a bohate mi staci zosik z BM54 + HK zosik, maximalne by som v BMku vymenil koncak na 4x50W... btw v daily aute mam vyskac + stredobas v prednych tapecoch, stredny reproduktor v zadnych tapecoch a nic viac, napojene je to na original vstavane autoradio a hra to pekne tak ako mi to bohate staci :) tam by som mozno slahol do zadneho plata coupe HK subbas co mi este jeden ostal nech to trosku rozviri prach v kufri

proste chcem poradit nejake repro na vymenu povodnych... nieco pocuvatelne z toho systemu co tam je, ziadne rezanie do plata, ziadne tahanie tlstych kablov ako malicek, ked tak som za dynamat na odhlucnenie :thumbup:

skoki

Streda, 12. Novembra 2014, 19:25

paca: môžeš :D

ice.blade: ja som sa rozpísal keďže si napísal, že ti ide o TOP kvalitu zvuku :mrgreen: Neviem koľko do toho chceš investovať, ale najjednoduchšie je potom použiť repro, ktoré presne pasujú aby si nemusel upravovať tapacír. Napr. http://www.tuninghifishop.sk/gladen-one-165-e46. Na tlmenie môžes použiť silean coat, je to podstatne lacnejšie ako dynamat, dobre sa s tým robí a funkčne to je na úrovni dynamatu.

fox1k

Streda, 12. Novembra 2014, 19:28

tie Gladeny sú super, veľa ľudí ich odporúča :wink:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných