... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
levi_strauss
Autor témy
Auto: 330Cd
Kraj: Prešovský

Short shift Z3M v e46 coupe | suchanie pri preradzovani

Pondelok, 30. Júna 2014, 12:10

Ahojte,

tato otazka je hlavne adresovana clenom co maju tento SSH zo Z3M vo svojej e46. Vymenil som riadiacu paku, no zial pri preradeni z 1ky do 2ky mi v 2ke suchne o kardan. Viem ze dost ludi to menilo a ''malo'' by to byt v poriadku, bez suchania. Hladal som aj na fore, kde boli rozne porovnania, no nikde nebolo spomenute suchanie pri preradzovani z 1 do 2. Da sa paka vyhnut tak aby nesuchala? Pri montazi bola totiz Z3M paka vyhnuta, podla tvaru povodnej.

Dakujem za rady :wink:

levi_strauss
Autor témy

Re: Short shift Z3M v e46 coupe | suchanie pri preradzovani

Pondelok, 30. Júna 2014, 12:31

ice.blade napísal:
ak mas 330i / 330d co maju hrubsie kardany tam sa odporuca davat Z3 3.0 alebo minimalisticku Z4 3.0

Obrázok

Tak to je uzasne....skoda ze ma nenapadol ten rozdiel v hrubke kardana, to hned vysvetluje preco to suchne. Cize dalo by sa to suchanie odstranit vyhnutim paky, alebo nie? Mal som to auto u mechanika, ktory sa snazil ''fixnut'' suchanie, no upozornil ma ze vraj sa to neda. Avsak prve dni po prehliadke mi to nesuchalo. Neviem ako to dosiahol. Potom to opat zacalo.

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 30. Júna 2014, 13:49

mohol ti ulozenie paky trosku podvihnut kde sa spaja o kasnu... len to moc nepomoze, mozno staci obrusit trosku zo spodu paky :-) rozhod si vrch a snad nieco pomajstrujes bez zhadzovania kardana

levi_strauss
Autor témy

Pondelok, 30. Júna 2014, 13:53

ice.blade napísal:
mohol ti ulozenie paky trosku podvihnut kde sa spaja o kasnu... len to moc nepomoze, mozno staci obrusit trosku zo spodu paky :-) rozhod si vrch a snad nieco pomajstrujes bez zhadzovania kardana

Super, tiez ma to napadlo s tym obrusenim. Fakt je to len suchnutie, nic tragicke, vyrazne. Ak nepomoze dam tam spat OEM diel. Dakujem ti za rady.

skoki
Auto: BMW e46 328i touring
Kraj: Bratislavský

Streda, 2. Júla 2014, 09:15

ja som koli tomu daval paku zo z4 3,0i. Pokiaľ ti to sucha minimálne tak z dola zbrús a malo by to byť v poriadku

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných