Absolutne netusim, da sa to nejako overit?... doteraz bolo OK vsetko

Vcera mi svietila kontrolka, ze je velmi horuca a dnes vyviera...
Pol hodinu po tom, co som prisiel domov som otvoril to veko expanznej... Bol tam malicky tlak... dolial som tam asi 3dcl vody na max. Po nastartovani bola rucicka ukaovatela teploty v strede, po otvoreni odvzdusnovacieho ventilu tiekla voda.. Tak som to zavrel, pustil klimu (nenaplnenu, iba koli tomu aby siel ventilator) a siel sa cca 5km povozit po meste... Prisiel som naspet, motor som nevypinal. Nikde nic netieklo, ani sycanie som nepocul...Nechal som ho este chvilu bezat aby sa aspon trocha lepsie dochladil. Tak som ho vypol, vsetko ok.. Otvorim veko nadoby, trocha si odfukne.. kvapaliny tam je dost.. zavriem, idem prec..
Ale bojim sa, ze ked pojdem 30km v pondelok do prace tak budu zase problemy

Teraz sa nic nestalo asi koli iba 5 km jazde ked to nebolo az tak natlakovane...
Inak pod vekom oleja nie je ziadna emulzia, dym je OK, ako stale..
Mechanik zo Skody co som ho stretol hovoril nieco o premerani uhlicitanu ci co, ze ci to nieje tesnenie hlavy valcov a o odpojeni termostatu... Len nevedel, ze kde termostat je. Doma som si pozrel, ze je to to koleno vpredu na motore. On myslel, ze prave tamto je teplotny senzor....
Da sa nejako dostat cca 32km do prace a poobede aj spet tak, aby nevytiekla chladiaca a aby som to este viac nedomrdal ? Myslel som, ze koli vcerajsim vysokym teplotam chladiacej proste iba jebla expanzna a pri vysokom tlaku netesni... Teraz mi kazdy hovori, ze to musi byt este koli niecomu inemu, ze sa takto vari. Ako termostat, vodna pumpa, ventilator a podobne... Uz mam v aute dve bandasky vody...