... všetko o BMW ...
Asimister napísal:Nie chlapci nikto ma neživí ani tatko ani mamka to by som na fórum nepísal a išiel do predajne rovno..Som myslel že keď popri škole zarábam 700 EU čistého že mi to stačí ale ako vidím asi nie.. Tak budem rad keď mi poradíte čo uznáte za vhodne do tej ceny.Tak na svoj sen si asi ešte par rokov počkám
madxface napísal:
Jedna vec ist za svojim snom, co jednoznacne treba, druha vec co vsetko chces obetovat. Aby tvoja investicia bola racionalna, tak 500Eur ti treba na prve spustenie auta na nase cesty, tj. poistka, znacky, naplne a kktiny (okrem prihlasenia zo zahranicia)
5000-500=4500
Minimalne 20% si treba odlozit na nevyhnutne opravy, ktore pridu v prvych mesiacoch
4500-1000=3500
Takze tvoja racionalna investicia, ak mas limit 5k, tak realne kupu samotneho auta by si mal realizovat v 3-4k Eur relacii, co bude podla mna vrak, nech je to akakolvek rada. Ak si vsak sikovny, mas vela casu a z tych 700 zarobenych mesacne si ochotny dat 700 do auta, tak aj z vraku sa da spravit pojazdne auticko.
Pri bmw plati, ze kupa samotneho vozu je len ta najmensia investicia z prevadzkovania auta. A pri 7dmickovej rade je to BMW na druhu :) a ked ti daky student odkopne spatne zrkadlo, tak pochopis tie naklady.
Jak som pred dvoma rokmi chcel tiez presne za 5000Eur ani o euro viac. hladal som 5 mesiacov a PODARILO SA! za 11 500Eur![]()
a kedze si robim statistiku, tak dalsie naklady v prych 5 mesiacoch 2500Eur a to tam nic neodislo :)
fildo napísal:chalan žiada o radu na bmw klube a vy mu tu radíte pasata(najviac vydojené autá na svk trhu) má budget 5000€ každý mesiac čistú ruku 700€ a odporúčate kúpiť E36/46 teda neviem kto z vás by bol ochotný kupiť si E46 za 5000€ tobôž E36, nechcem sa nikoho dotknúť ale sú to malé a nepohodlné auta. Ja by som na jeho mieste tiež šiel do 5er 7er. Nemusí si hneď kupovať 750il s edc a top výbavou ale keďže je študent a do školy to má 12km nenajazdí mesačne 4000km tak spotrebu riešiť nemusí a bude mať aspoň pekné a pohodlné autoa tie keci o machrovaní to je sen tu čítať
určite mu okamžite skočím každá bábika do 10 ročného bmw a bude mu ho závidieť polovica školy
![]()
Gabo10 napísal:
známy má e65 (30D) robí za pásom za 650 eur a živý to už tretí rok v dobrom stave ............ mesačne najazdí tak jednu plnú nádrž iba a býva u rodičov
Bengalll napísal:A e39-na v peknom stave a kolieskami je aj v dnešnej dobe stále krásne a zaujmavé autlko
Bengalll napísal:Naprííklad: http://www.autobazar.eu/sk/card.php?id=5186984