... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
aquadigio
Autor témy
Kraj: Nitriansky

bmw 530 i manual ekonomer ?? poradte

Štvrtok, 29. Mája 2014, 10:43

chcem sa opytat mam dilemu zda sa mi teraz v poslednej dobe ked idem so zaradenou rychlostou a a dam dole nohu z pedalu tak rucicka ekonometra nie vzdy klesne na nulu ci to tak ma byt dakujem za odpovede

msakac33

Re: bmw 530 i manual ekonomer ?? poradte

Štvrtok, 29. Mája 2014, 10:48

ja mat tvoje starosti, tak som stastny clovek...auto startuje? ide? tak neries somariny, ja na tu rucicku ekonomera nepozriem ako je rok dlhy a keby tam nebola, vôbec by mi to nevadilo :mrgreen:

aquadigio
Autor témy

Štvrtok, 29. Mája 2014, 11:48

inak pravdu mas :D len mam haluze z toho zbytocne =D>

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 29. Mája 2014, 11:55

nemyslim si ze su to haluze, zo zvysenej spotreby vies chybu odhalit skor nez ta to niekde necha...(alebo upece brzdu)
ked chodis casto rovnake useky tak si vies hned vsimnut ze nieco nie je v normale :)

msakac33

Štvrtok, 29. Mája 2014, 12:10

PeqpeK napísal:
nemyslim si ze su to haluze, zo zvysenej spotreby vies chybu odhalit skor nez ta to niekde necha...(alebo upece brzdu)
ked chodis casto rovnake useky tak si vies hned vsimnut ze nieco nie je v normale :)

no joo aj cisla SPORTKY tam vycitas, staci si to opisovať ked kvaltuješ \:D/
prepac ale väcsiu cocotinu som este nepocul :-#

PeqpeK

Štvrtok, 29. Mája 2014, 12:32

msakac33 napísal:

no joo aj cisla SPORTKY tam vycitas, staci si to opisovať ked kvaltuješ \:D/
prepac ale väcsiu cocotinu som este nepocul :-#

no napriklad ked sa ti pridre piestik brzdy tak to hned zbadas, nie az ked to zacne smrdiet

aquadigio
Autor témy

Štvrtok, 29. Mája 2014, 13:41

tak je mi to divne ako viem tak u manualu dajme tomu ked ides v 5-ke A das dole nohu z plynu tak rucicka spotreby by mala klesnut na nulu ..... mne poskakuje a zastane pred nulou par ciarok ked napriklad hodim neutral a idem zastat tak vyjde az na desinu a a potom to klesne nechapem to

PeqpeK

Štvrtok, 29. Mája 2014, 14:13

aquadigio napísal:
tak je mi to divne ako viem tak u manualu dajme tomu ked ides v 5-ke A das dole nohu z plynu tak rucicka spotreby by mala klesnut na nulu ..... mne poskakuje a zastane pred nulou par ciarok ked napriklad hodim neutral a idem zastat tak vyjde az na desinu a a potom to klesne nechapem to

comu nechapes...ukazuje to spotrebu v litroch na 100km

ked si nad stanovenymi otackami (nieco nad volnobehom, dajme tomu 1100rpm) a das nohu dole z plynu, tak do valcov nejde ziadne palivo
ked ale vyradis, do motora musi ist palivo aby udrzalo auto na volnobeh, velkost davky volnobehu je stale rovnaka tym padom jedine velicina, ktora sa meni je rychlost

priklad:
- ides 80kmh na 3. rychlostnom stupni, otacky su stredne-vyssie, noha dole z plynu a spotreba je nulova, vola sa to brzdenie motorom
- brzdis motorom na 3. rychlostnom stupni a pri nejakykch 30kmh sa ti otacky motora dostanu na 1000rpm, kedy motor zacne do valcov pustat palivo aby otacky neklesli pod volnobezne otacky(je to viac paliva ako v pripade volnobehu lebo musi pohanat este aj cele auto), rucicka ekonomera ide hore
- ides 50kmh na neutrale, do motora ide iba palivo potrebne na udrzanie volnobehu, rucicka ekonomera ukazuje mozno 0,4l/100km, ale ako sa rychlost meni smerom dolu, tak uz pri nejakych 5-10kmh (zalezi ci mas manual alebo automat) ti rucicka ekonomera pojde hore a ked uplne zastavis tak klesne na nulu, nakolko tvoja rychlost je 0, tak spotreba paliva na 100km je nekonecna

aquadigio
Autor témy

Štvrtok, 29. Mája 2014, 14:20

ty si to zabil kamo si pááááan .......

k33p
Auto: e87

Štvrtok, 29. Mája 2014, 14:24

bezna vec , uz sa to tu viac krat riešilo, keby si pohladal nemusel zabíjať
e87 118d

Ex.
e30 320i
e39 525d
e46 318i
e46 325i
e46 325i coupe
e90 330xd sedan
e46 320d sedan

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní