Sevass. Rozmýšľam nad kúpou E60, tak sa mi celkom hodí téma

Mám už toho celkom dosť za sebou (myslím teoretické "znalosti" v oblasti E60, najmä z tohto fóra). Chcel by som sa rovno opýtať konkrétnu otázku: Môj rozpočet na auto je cca 10 tisíc eur na kúpu a povedzme 2-3 tisíc behom nasledujúceho roka na náhle opravy. Jazdím tak 70-80% mesto, niekedy diaľnica, obchvat do hypermarketu sa asi neráta ako mimomestská prevádzka :) Bol som skúšať niekoľko 530D a tie autá ma uchvátili svojim výkonom. Jasné, že každý predávajúci sa zaprisaháva, že auto je ako nové, ale potom, ako som si prečítal problémy majiteľov, tak som na vážkach. Začal som preto zvažovať benzínovú alternatívu. Mne nejako extra nejde o výkon ani o spotrebu, skôr mi ide o to, aby som do toho auta nemusel behom pár mesiacov od kúpy vyvaliť niekoľko tisíc eur. Z tohto dôvodu ma zaujíma, do akej miery je benzínový motor spoľahlivejší oproti dieslu, a či vôbec..?? Je lepší 520i, 525i či 530i? Uvažujem o modelovom ročníku cca. 2005-2006, tie su v celkom prijateľnej cene, hoci majú nájazd okolo 200-250 tisíc. Takže - do čoho by ste išli? Viem, že na diesli odchádza turbo, nejaké trysky či vstreky, dpf filter a neviem čo všetko. Čo je zasa problematické na benzíne, čo by ma mohlo stáť kopec nervov a peňazí? Uvažujem jednoznačne o automate.. ak už E60, rozhodne si chcem jazdu užiť a nie neustále radiť rýchlosti.. prosím o rozlúsknutie mojej dilemy...

Vďaka.