... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

Aku mate realnu spotrebu v porovnani s TP?

Moja spotreba zhruba odpoveda hodnotam v TP
22 (32%)
Mam spotrebu o cca 10-30% vyssiu ako v TP
39 (57%)
Mam spotrebu vyssiu o viac ako 30%, nez udava TP
4 (6%)
Mam spotrebu nizsiu o 10-30%, ako udava TP
3 (4%)
Mam vyrazne nizsiu spotrebu ako udava TP.
1 (1%)

Celkom hlasov: 69
mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd
Kraj: Trnavský

Re: BMW 5 - naftové motorizácie - akú máte spotrebu ?

Pondelok, 19. Mája 2014, 10:50

Cedric napísal:
No veru rozmyšlam nad vymenou termostatou. Vcera som nieco cital otom. Ako zistim ze su termostaty zle? Jasne na Atomke preco ? Keby mam 6,5L tiez tak by som bol jaky rad.

lebo aj ja... mozme sa stretnut, ja ti hodim na budiky meranie teploty a podla teploty budes vediet, ze mas termostat K.O.

twiisterko
Auto: E60 530d
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 19. Mája 2014, 12:02

e60 530d,manual 160kw bez klapiek, bez dpf, aj bez egr....

dlhodobo kombinovane ale prevazne mesto: 7,7l/100km, tankujem vzdy do plnej takze je to realna, nie pocitacom vyratana spotrebicka...
E60 530d, ´03

Cedric
Auto: 525d E60 2005

Pondelok, 19. Mája 2014, 20:05

coWon napísal:
lebo aj ja... mozme sa stretnut, ja ti hodim na budiky meranie teploty a podla teploty budes vediet, ze mas termostat K.O.

No super to by som bol rad. Zajtra idem Simikovi spravit kufor a spytam sa ho ze co jako a potom ti dam vediet popripade sa mozme stretnut. Robis asi na V2 lebo ja na V1 A1 a tam som ziadnu 5er nevidel.

Cedric

Pondelok, 19. Mája 2014, 20:11

Ejo929CV napísal:

takze podla teba je lepsie, zaplatit dialnicu, PZP, menit olej, menit obutie a auto nechat stat v garazi??? :D :D :D tak ty si iny fachman :D :D pretoze je matematicky preukazane, ze cim viac km, tak tym mensie priemerne naklady na km :D :D a ked uz mas auto v garazi a jazdis taxikom, vlakom, alebo autobusom, tak ty musis byt v baliku, ked si mozes dovolit takyto luxus :D :D :D ale kludne takto rob dalej :D :D tebe sa isto oplati mat auto :D :D :D

:D :D Nechcel by som byť jeho kolega :D Keby ma vozil do práce by mi vyfaktúroval aj cenu elektriky za vysávanie spolujazdcovej rohožky. :D

Laco19
Auto: E61 LCI 530xd + E60
Kraj: Košický

Pondelok, 19. Mája 2014, 21:05

Cedric napísal:
:D :D Nechcel by som byť jeho kolega :D Keby ma vozil do práce by mi vyfaktúroval aj cenu elektriky za vysávanie spolujazdcovej rohožky. :D

Chcel by si sa vozit iba za palivo a ostatne naklady nech si plati majitel? Zrejme nemas spocitane kolko auto a jeho prevadzka stoji. Ja ano a ver tomu ze naklady na palivo su iba cca 1/3 ceny za km.

msakac33

Pondelok, 19. Mája 2014, 21:18

Laco19 napísal:
Chcel by si sa vozit iba za palivo a ostatne naklady nech si plati majitel? Zrejme nemas spocitane kolko auto a jeho prevadzka stoji. Ja ano a ver tomu ze naklady na palivo su iba cca 1/3 ceny za km.

Laco19, presne to som chcel svojim prispevkom povedat ale tito dvaja pani to zrejme nepochopili...plne s tebou suhlasim..a prave preto je smiesne preratavat cisto PHM na cenu listka vlaku ci autobusu...kedysi som mal 3 taxiky, v tej dobe to islo tak si viem zratat kolko vyjde prevadzka vozidla, noveho ci stareho a velmi lahko sa da vyratat kolko vyjde jeden posraty kilometer a veru by sa tu poniektori mudrlanti cudovali ake su to cifry... [-(

Ejo929CV

Utorok, 20. Mája 2014, 08:20

msakac33 napísal:

Laco19, presne to som chcel svojim prispevkom povedat ale tito dvaja pani to zrejme nepochopili...plne s tebou suhlasim..a prave preto je smiesne preratavat cisto PHM na cenu listka vlaku ci autobusu...kedysi som mal 3 taxiky, v tej dobe to islo tak si viem zratat kolko vyjde prevadzka vozidla, noveho ci stareho a velmi lahko sa da vyratat kolko vyjde jeden posraty kilometer a veru by sa tu poniektori mudrlanti cudovali ake su to cifry... [-(

Fajn.Aby sme sa spravne pochopili, tak ja som rozumel vsetkemu, co si tam napisal o realnych nakladoch.Mna len pobavil zaver toho komentu, pretoze, ak si spravne precital celu moju odpoved, tak ja som sa vyjadril v tom zmysle, ze ked uz to auto je doma, tak je lepsie aj najazdit nejake kilometre, pretoze zaplatene PZP a dialnicna znamka na rok sa ti neoplati, ked ti auto stoji v garazi....ked auto stoji v garazi, tak musis uznat, ze je jedno, ci jazdis, alebo nie, tak olej musis menit rocne, aj ked nejazdis kilometre...to znamena aj filtre a tak....dalej, taktiez obutie na auto, pokial su stare, tak praskaju a dezen moze vyzerat, ako novy, pokial ma pneu 5 rokov, tak je uz rizikova...uvediem skrateny priklad:

Zaplatene PZP:150eur
Zaplatena dialnica:50eur
Spolu: 200eur
Pokial urobis za rok 1000km, tak naklady budu 0,20eur/km
Pokial urobis za rok 10000km, tak naklady budu 0,02eur/km

Nebudem rozpisovat podrobnejsie naklady, lebo o palive a ostatnych prevadzkovych nakladoch je to zrejme.Len som chcel poukazat na to, ze pokial uz to auto v tej garazi mam, tak je lepsie vyuzivat ho, pretoze znacne stupnu realne naklady na km, pokial sa s tym autom nejazdi....
Tak snad sme sa teraz pochopili, ako som to myslel, aby si si nemyslel, ze som vazne uplne pako, ktore len jazdi a rata naklady na km len za palivo!!!
A mimochodom, ja jazdim s kamionom, tak mne o realnych nakladoch pisat nemusis, ale to, ako si ty ukoncil predosly prispevok, ze mat auto v garazi a vyvazat sa taxikom???...tak prepac, ale bol to riadne hlupy zaver tvojho prispevku...preto som reagoval na tvoj clanok...

Pochopili sme sa teraz uz?? :D :D :D

Cedric

Streda, 21. Mája 2014, 20:32

Laco19 napísal:

Nič take som tu nenapisal a ani to tak nebolo myslene. To bolo len tak obrazne šplechnuté 8-[

Laco19
Auto: E61 LCI 530xd + E60

Štvrtok, 22. Mája 2014, 09:01

msakac33 napísal:
... ides na to dobre ...

ale aj ty si zabudel na velmi podstatnu cast nakladov, na rozdiel medzi nakupnou a predajnou cenou auta :wink: .

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní