... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
Ra.M.oN napísal:Zdravim vas,
Ak podobna tema uz existuje tak sa ospravedlnujem ale nic take som nenasiel. Poprosil by som vas o radu. Jedna sa o e46 330D 135kw rv.2000. Najprv zacnem tym aky mam problem. Pred nedavnom sa mi podarilo nestastne nacuvat na jeden vyssi obrubnik ktory bol presne do vysky mojho vyfuku, takze som neoprel o naraznik ale celou vahou auta o vyfuk a trocha mi skrutilo v jednom mieste vyfukove potrubie a zrejme to stacilo aj na to, aby sa mi "rozsypal" katalyzator. Mechanik mi to prezrel a povedal ze sa mi tym narazom podarilo "rozbit" katalyzator. Pritom to bol len pohnutie sa z miesta ale zrejme ta vaha auta urobila svoje. Ked mi to ukazoval tak po nom pobuchal (zakruzkovane na obrazku) a podla zvuku sa zrejme ozaj poskodil.
No ale po tom ako som sa poradil s par ludmi tak som sa rozhodol ze jednoduchsie a aj lacnejsie riesenie pre mna bude ho vybrat von. Preto by som chcel radu, co vlastne dat vybrat (ktore casti vyfuku) kedze je tam tych tlmicov a vselicoho ineho viac, tak aby to zase nemalo nejaky neprijemny zvuk alebo nieco podobne. Samozrejme nebol by som rad ak by to zase nejak moc hucalo, preto sa radim ci s tym uz niekto mal skusenosti u trojlitra, ako to riesil a aky to malo konecny efekt. Co presnejsie odstranit, nahradit nejakymi trubkami, alebo len rozrezat a vysypat? Je mi jasne ze potom asi emisnu tak lahko neprejdem ale vraj to motoru, presnejsie turbu u diesla skor prospeje a ja usetrim. Snad s tym uz niekto pri tomto type motora ma skusenosti.
Dakujem za rady