... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Ra.M.oN
Autor témy
Auto: BMW E46 330D
Kraj: Žilinský

Po opatovnom zlozeni strata vykonu...

Nedeľa, 27. Apríla 2014, 22:04

Zdravim vas,

Poprosil by som vas o radu. Jedna sa o e46 330D 135kw rv.2000. Riesil som problem s trhanim motora v nizsich otackach na studenom motore tym ze som prestiekal konektory. Problem sa tym vyriesil, motor netrha ani na studenom motore ide pekne plynule avsak sa mi vyskytol iny, vacsi problem. Auto predtym islo v podstate super co sa tyka vykonu, ale po zlozeni ide auto akoby bez turba, jednoducho nema vykon. Ked som pred rozobratim stlacil pedal na podlahu auto malo riadnu akceleraciu ako ma mat, pekne zrychlilo ale teraz ide fakt ako hladky diesel. Nieje rozdiel ked dam pol plyn alebo plny, auto sa rozbieha pomaly ale plynulo. Dalej som si este po poskladani vsimol akoby mierny problem s brzdami, pedal sa nedal stlacit tak pekne plynule akoby trhal alebo sa vracal sam spat, celkovo auto zvlastne brzdilo. To co som vlastne spravil koli prestriekaniu tych konektorov bolo ze som dal dolu sanie z motora a vsetky tie konektory poprestriekal sprejom na kontakty. Neviem o tom ze som nieco zabudol zapojit pretoze som to kontroloval ale mozne je vsetko. Nevedeli by ste mi poradit, cim to moze byt? Na co by som mohol zabudnut alebo nieco nepatrne odpojit? Este raz podotknem ze pred rozoberanim islo auto pekne.

Dakujem za rady.

csuka530d
Auto: 530d e39 touring2003
Kraj: Nitriansky

Re: Po opatovnom zlozeni strata vykonu...

Pondelok, 28. Apríla 2014, 06:21

Problem budes mat s podtlakovymi hadickami. Nuekde ti unika tlak a nereguluje sa turbo.
Preto nemas vykon.

Otvor kapotu a sleduj turbo ,je na nom ten vakuovy valcek ,nech niekto nastartuje a tiahlo sa ma pekne pohnut . Ak sa to nedeje nic sa nehybe ani po pridani plynu do 2500 otaciek tak je to jasne niekde je poskodena podtlakova hadicka alebo si urval tie Tcka nad CR ked si to skladal .

alebo si nezapojil nazad konektor MAP senzoru. Nachadza sa na sani pod stieracmi. Casto sa nato zabuda pretoze sa pripaja az po nahodeni sania a vidiet ho vobec nieje.
Vyskusaj a uvidime.

potmehuth

Pondelok, 28. Apríla 2014, 12:31

csuka530d napísal:
alebo si nezapojil nazad konektor MAP senzoru. Nachadza sa na sani pod stieracmi. Casto sa nato zabuda pretoze sa pripaja az po nahodeni sania a vidiet ho vobec nieje.Vyskusaj a uvidime.

Pripajam sa k tejto moznosti.

Ra.M.oN
Autor témy

Pondelok, 28. Apríla 2014, 14:36

Bol to ten (MAP) konektor na sani pod stieracmi...Zabudol som nanho. Problem vyrieseny. Dik za rady chlapi.

Na obrazku č. 13
http://ills.bmwfans.info/z08.png

csuka530d
Auto: 530d e39 touring2003

Pondelok, 28. Apríla 2014, 17:10

Rado sa stalo v servise by ti uz turbo menili :mrgreen:

Ra.M.oN
Autor témy

Utorok, 29. Apríla 2014, 01:22

Veru, mozne je aj to. Nastastie vela ludi tu dokaze vdaka skusenostiam a vedomostiam castokrat usetrit druhym peniaze. :wink:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných