... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

warriork
Autor témy
Auto: BMW 520
Kraj: Banskobystrický

Zapísanie väčšieho rozmeru diskov do TP

Štvrtok, 24. Apríla 2014, 19:57

Dobrý deň chcel by som sa opýtať ako by som vedel prepísať do TP väčší rozmer diskov lebo v TP mám napísané 15 ale na aute mám dvoje disky 17 auto som kúpil už s obidvoma druhmy diskov a nepozeral som na moju chybu aký rozmer je zapísaný.Chalan od ktorého som auto kúpil mi dodal aj certifikát TUV ale na disky aez valencia aj s číslami ktoré by mali byť vyrazené na diskoch ale moje disky ktoré mám momentálne na aute sú original od BMW a na nich je je úplne iné číslo ako na papieroch preto to neviem čo mám robiť. Vraveli mi že si mám vyžiadať original certfiikát od BMW z nemecka im poslať dopis aj to trvá pol roka kým by mi to vybavili alebo ak by mi vôbec udelili výnimku že na auto môžem osadiť 17 disky na svoje auto. Tak ja už fakt neviem ako by som to mohol vyriešiť ono ako by ma to až tak nehrotilo ale v meste chodia PMJ ktorý ma za každým ked ma vidia dajú pokutu zoberú VP nedajbože aby sa dostalo k tomu aby mi zabavili aj TP aj značky. Nevedeli by ste mi niekto poradiť v mojej situácii ? Prosím neukamentuje ma ak som dačo prehliadol ale mám iba 18 rokov takže som nový v týchto veciach čo sa týka papierovačiek s políciov a dopravným inšpektorátom

dakujem za akékolvek rady :)

Užívateľov profilový obrázok
michaltt
Kraj: Košický

Re: Zapísanie väčšieho rozmeru diskov do TP

Štvrtok, 24. Apríla 2014, 21:26

1. Pojdes na urad s certifikatom aky mas, pravdepodobne bol kupeny u nejakeho predajcu diskov. Da sa to zapisat aj s nim ale niekde vyzaduju aby si si disky doniesol, popripade aby si mal fotku diskov so zaberom na KBA cislo. Niekde tieto veci nepotrebuju a zapisu ti to.
2. Zaplatis 60 za certifikat z BMW a zapisu ti OKREM 17tok aj 16 a 18 (ak nemas) a vsetky rozmery, ktore na to auto mozes dostat, takze by som siel touto cestou. Tusim, ze tam budu aj 18tky. Pre Teba je tato alternativa vyhodnejsia pretoze zapises viacero rozmerov. Na 19tky ti uz BMW schvalenie neda, tie sa davali seriovo len na M3. 19 sa da zapisat cez certifikat, aky mas, cize bud na kupene alebo fiktivne kupene disky.

Poplatky su male, nechas tusim 5eur na DI. Tam ti vezmu certifikat, prefotia si TP a poslu ta domov. Potom ti zavolaju, prides si pre novy tp a s nim pojdes na policiu kde ti vystavia novy original + zapisu data do karticky.

Viem, ze par veci sa menilo ale takto by to malo fungovat.
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

warriork
Autor témy
Auto: BMW 520
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 26. Apríla 2014, 13:20

No a na to bmw kde sa to da vybavyt je na to nejaka stranka alebo kam mam ist si vypytat to povolenie ? Aledakujem moc za rady len by si mi mohol viac objasnit kam s tym man ist ked som si vybral tu druhu moznost ziadat si to od bmw dakujem :)

Užívateľov profilový obrázok
fafa111
Auto: E36 320i coupe
Kraj: Prešovský

Sobota, 26. Apríla 2014, 18:36

Druha moznost je popisana na stranke bmw.sk

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 28 neregistrovaných