... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
madxface
Auto: f34, e91
Kraj: Žilinský

Re: auto pláva na ceste...

Streda, 2. Apríla 2014, 22:10

Creoon napísal:
Po 3 metroch som zistil ze to nebude Dobrý napad. Citil som problém. Takze predpokladam ze je problem v gumach
Su zrejme vzorky na gume daleko odseba a neudrzi auto v zákrute. Kukni. Nexen n8000

Dal som si tu namahu a pogooglil som v zahranicnych forach. Nie si jediny, ktory ma problem s balancom a gripom. Tvoje nexeny maju zevraj velmi makke boky kvoli tomu aby boli komfortne, su idealne do mesta pri nizkych rychlostiach.

napr.:
"I made the mistake of putting Nexen n8000s on the back of my e46 325i sport, with RE040s on the front. I had always used RE040s all round. In an attempt to save money, I tried n8000s. They have an incredibly soft side wall that made the car borderline dangerous, losing traction suddenly through innocuous corners. These corners I had previously taken with no issues at all whilst driving in a measured fashion. They are reasonably quiet, and ok in the wet. Can't speak for wear as I took them off after 1000 miles, put on RE040s, and the car is back to normal. May be better if all four tyres are nexens but I strongly advise not letting n8000s near the e46 3 series." http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Nexen/N8000.htm

alebo

"Default Tyre Balancing Issue??

So I had all 4 tyres replaced by Bob Jane over the weekend with Nexen N8000 235/35/19 and 265/30/19. Good tyres that provide good comfort and grip that don't cost an arm and leg.

After taking it on the highway my steering wheel shakes at speeds from 80km upwards. Once I'm at around 120km plus I can feel my whole seat shaking badly. " http://forums.justcommodores.com.au/vy- ... issue.html

Takze nie si sam, a to je uz podozrive, je toho na mraky na googli. Ja sam viem, ze 255 nie je lacna zalezitost, a prave 255 by mala pomoct k bezpecnosti, nieto este zhorsit. Michelinom PILOT alebo continentalom CONTI nikdy nic nepokazis ;)
Obrázok

lulu991
Auto: BMW 330xd
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 3. Apríla 2014, 06:29

Tak zeby taky rozdiel robili zle pneumatiky? :-k kolko km si na nich najazdil? Nove pneu totiz zevraj maju na povrchu vrstvu, ktora zo zaciatku smyka a az ked sa mierne zoderu zacnu mat tie spravne vlastnosti. Ak si teda najazdil na nich malo a je ti luto ich davat prec a problem je ozaj v zadnych pneumatikach (no javi sa, ze ano), tak by som na tvojom mieste na nich este chvilu pobehal, skusal ich kus pojazdit a ked ani to nepomoze tak ich hodil do dunaja a kupil nieco kvalitnejsie :) A aspon bude ponaucenie, ze nie na vsetkom lacnejsom sa nakoniec usetri :wink:
P.S. Aj tak mi nejde do hlavy, ze tak casto kupovane pneumatiky su o tolko horsie ako renomovanejsie znacky :-# :-k

Creoon
Autor témy
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 3. Apríla 2014, 07:12

Určite to vratim dodávateľovi. Pripadne vymena za inu znacku. Tak 100e sa mi nezdá za gumu vela ale ani málo. ;) ale tak aspon ist v kľude 70kmh v zakrute by som očakával. [-X. Gumy nemaju ani 2 týždne. Tak silikónový nastrek maju gumy všetky koli preprave. Ale tak to co auto robi v zakrute nad 70 to je nenormálne. Uz som si myslel ze som paranoik. A ze si to namyslam. Ale na zimnych mozem ist 100 a v pohode držia. Neviem ako sa ktomu postavi predajca. Co myslíte

madxface
Auto: f34, e91

Štvrtok, 3. Apríla 2014, 09:29

Vseobecne som sa nedocital nejakej velmi zlej kritiky na tie pneumatiky, ani si nemyslim, ze musia byt zle vsetky. V porovnani s velkymi znackami len postradaju quality control, cim sa na trh dostane viac nepodarokov ako u inych znaciek. vseobecne plati, ze nepodarky su v pomere 1:1000 k podarokom, velke firmy dokazu odfiltrovat aj ten jeden kus.

Creoon, asi si take stastie nemal. Bol by som zvedavy, ako by sa auto chovalo, ak by si aj dopredu dal tu istu znacku a obe napravy by boli makke. Mozno by to nebolo az taka citelne, ako ked mas tvrdi predok a zadok makky.

Co sa tyka reklamacie, kludne chod do nej, ja som pneu uz reklamoval a uspesne. Ak si to kupoval od seriozneho predajcu, nebude robit drahoty a bez kecov ju zoberie, aj tak to len preposle na svojho dodavatela. Ak si to kupoval od dakeho lojza, co ti dal najlepsiu cenu na trhu, tak ten drahoty robit bude urcite.

nenechaj sa odradit, reklamaciu do 1 roka od kupy nemozu zamietnut, resp. mozu len s vyjadrenim akreditovaneho servisneho strediska. Standardne vsetko co sa poserie do 6 mesiacov je vyrobna vada.

Dake dristy k tomu ak by si potreboval:
"V zmysle zákona č. 250/2007 Z. z. o ochrane spotrebiteľa má zákazník právo žiadať o reklamáciu."

"Spôsob vybavenia reklamácie je spotrebiteľovi oznámený najneskôr do 3 pracovných dní odo dňa uplatnenia reklamácie, v odôvodnených prípadoch, najmä ak sa vyžaduje zložité technické zhodnotenie stavu výrobku alebo služby, najneskôr do 30 dní odo dňa uplatnenia reklamácie v zmysle § 18 zákona č. 250/2007 Z. z. o ochrane spotrebiteľa. "

"V prípade, že reklamácia bude vyhodnotená ako oprávnená, je predávajúci povinný doručiť spotrebiteľovi opravený / nový tovar spolu s dokladom o vybavení reklamácie bez zbytočného odkladu. Po uplynutí 30-dňovej lehoty na vybavenie reklamácie má spotrebiteľ právo od zmluvy odstúpiť alebo má právo na výmenu výrobku za nový výrobok"

"Reklamácia sa vzťahuje na výrobné chyby, ktoré vznikli v priebehu záručnej doby dokázateľnou chybou výroby, prípadne technologickým postupom (väčšinou sa prejavia na začiatku používania tovaru).
Reklamácia sa nevzťahuje na prirodzené starnutie výrobku a bežné opotrebenie tovaru"

PS: Vlastním niekoľko eshopov, takže zákon o ochrane spotrebiteľa veľmi dobre poznám. Z oboch strán :D
Obrázok

potmehuth
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 3. Apríla 2014, 11:24

Kazdopadne ten silikonovy nastrek na pneu by sa mal uplne stratit po prejdeni cca 300km...uz som to pocul od viacerich predajcov. Ja som daval teraz tiez uplne nove pneu a tam, kde som chodil v pohode 50km/h v zakrute na 205/55/16 som na 245/40/17 nemohol ist ani 40km/h. Kvoli tomu silikonu. Po prejdeni cca 200km sa vlastnosti zlepsili.

Co sa tyka rychlosti nad 70km/h ziadne trasenie, tak to ozaj vyzera na vadnu gumu.

Mam skusenost aj s pneu, ktore nemali silnesiu bocnicu....komfort vybrony, no vyssie rychlosti a ostrejsie zakruty boli utrpenim.

Creoon
Autor témy

Piatok, 4. Apríla 2014, 05:04

Takto sa vyjadril predajca. Ma pravdu? Preco by som nemohol mat non rft.
Dobrý den,

Podobné problémy řešíme každý den.
Bohužel na pneumatice není co reklamovat, nemůže si přece pneu vyzkoušet a pak vyměnit, protože jiné jsou lepší.
Jak koupi Continental tak pak je bude chtít vyměnit za Michelin.

Každopádně podle našeho OE katalogu by tam měl mít RFT pneu, N8000 nejsou RFT, takže mají podstatně slabší bočnice než tam mají být, to samožrějmě nenamená, že je pneu vadná, ale zvolený špatný typ pneu bez RFT

potmehuth
Kraj: Nitriansky

Piatok, 4. Apríla 2014, 12:03

Bullshit ze musia byt len RFT.
Z akej stranky si to objednaval? Vidim, ze pise cesky, tak sa asi bude riadit aj ceskym pravom, a to bude asi odlisne ako to nase.

kiwi69
Auto: e91 330i LCI
Kraj: Zahraničie

Piatok, 4. Apríla 2014, 12:13

ja mám tiež nonRFT na e91 a v pohode, jasne je tam jemný rozdiel oproti RFT citit, ale urcite nie výrazne
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/topic-t79668.html
Obrázok
e91 330i MT karmesinrot LCI (ex)
e92 320i MT schwarz II (ex)

Creoon
Autor témy

Piatok, 4. Apríla 2014, 15:28

Inak nieje niekto z okolia ZA. Mam kola zhodené ze by sme to testli cu to bude robit aj na inom bmw.

upir156
Kraj: Trnavský

Piatok, 4. Apríla 2014, 19:34

Creoon napísal:
Takto sa vyjadril predajca. Ma pravdu? Preco by som nemohol mat non rft.
Dobrý den,

Podobné problémy řešíme každý den.
Bohužel na pneumatice není co reklamovat, nemůže si přece pneu vyzkoušet a pak vyměnit, protože jiné jsou lepší.
Jak koupi Continental tak pak je bude chtít vyměnit za Michelin.

Každopádně podle našeho OE katalogu by tam měl mít RFT pneu, N8000 nejsou RFT, takže mají podstatně slabší bočnice než tam mají být, to samožrějmě nenamená, že je pneu vadná, ale zvolený špatný typ pneu bez RFT

Tak to je teda pekná pičovina, :lol: :lol: :lol:

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Sobota, 5. Apríla 2014, 00:05

Tie RTF sa davaju len preto ze E90 nema rezervu,akekolvek ine vyjadrenie o tom ze tam je pneu co nema byt je hovadina....ked si spomenim este na moju staru prihodu z gumaki,3 sezony som jazdil na Dunlop SP 9000 tusim na mojej E46,to ze gumy hucali,ze boli tvrde,ze na vode na hovno to ani nebudem riesit,ale jedno viem ze v kolajach nevozili,po zodrati zadnych som kupil dozadu potenzi,ale blazni mi ich dali do predu ked mi obuvali letne,zabudli ze mam bmw zo zadnym nahonom,ked si spomeniem ako velmi mi tie potenzi na predu vadili,auto sa od 90 nedalo udrzat na ceste a to doslovne,musel som z volantom korigovat jak na starej 815 a vyhadzovalo ma to z kolaji dost nebezpecne,po 10km neznesitelnej jazdy som sa vratil do servisu,dali mi tie potenzi do zadu a problem sa neopakoval.Takze velmi zalezi na pneu....ale treba skontrolovat aj podvozok......

Mne napr teraz sedma v hlbokych kolajach,ked prechadzam pruhy tiez dobre zaplava,ale to zaz mozu robit tie balony 275:...
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Creoon
Autor témy

Sobota, 5. Apríla 2014, 05:18

Este som premyslal ci to nemoze robiť nejaky silent na ramene zadnej napravy alebo iný ze by bol vybitý a koleso by malo vacsou páku na 255 18 ako na 205 16. Teda neviem ci by to mohlo mat na to taký vplyv zeby sa takto extremne chovalo.

cnn88
Auto: A6 avant 4B 2.4

Utorok, 22. Apríla 2014, 14:27

Creoon napísal:
Este som premyslal ci to nemoze robiť nejaky silent na ramene zadnej napravy alebo iný ze by bol vybitý a koleso by malo vacsou páku na 255 18 ako na 205 16. Teda neviem ci by to mohlo mat na to taký vplyv zeby sa takto extremne chovalo.

tak co to bolo nakoniec ?
Peugeot 406 1.8i 16v r.v 1996 (74kw) EX
Ford focus 1.8 tddi 16v r.v 2002 (66kw) EX
Audi A6 2.4i Avant 30v r.v 1998 (121kw) EX
Audi A4 1.8i Q 20v r.v. 1998 (92kw) EX (R.I.P)
BMW E36 316i compact 8v r.v. 1998 (75kw) EX
BMW E46 320D 16v r.v. 2000 (100kw) EX

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní