Vseobecne som sa nedocital nejakej velmi zlej kritiky na tie pneumatiky, ani si nemyslim, ze musia byt zle vsetky. V porovnani s velkymi znackami len postradaju quality control, cim sa na trh dostane viac nepodarokov ako u inych znaciek. vseobecne plati, ze nepodarky su v pomere 1:1000 k podarokom, velke firmy dokazu odfiltrovat aj ten jeden kus.
Creoon, asi si take stastie nemal. Bol by som zvedavy, ako by sa auto chovalo, ak by si aj dopredu dal tu istu znacku a obe napravy by boli makke. Mozno by to nebolo az taka citelne, ako ked mas tvrdi predok a zadok makky.
Co sa tyka reklamacie, kludne chod do nej, ja som pneu uz reklamoval a uspesne. Ak si to kupoval od seriozneho predajcu, nebude robit drahoty a bez kecov ju zoberie, aj tak to len preposle na svojho dodavatela. Ak si to kupoval od dakeho lojza, co ti dal najlepsiu cenu na trhu, tak ten drahoty robit bude urcite.
nenechaj sa odradit, reklamaciu do 1 roka od kupy nemozu zamietnut, resp. mozu len s vyjadrenim akreditovaneho servisneho strediska. Standardne vsetko co sa poserie do 6 mesiacov je vyrobna vada.
Dake dristy k tomu ak by si potreboval:
"V zmysle zákona č. 250/2007 Z. z. o ochrane spotrebiteľa má zákazník právo žiadať o reklamáciu."
"Spôsob vybavenia reklamácie je spotrebiteľovi oznámený najneskôr do 3 pracovných dní odo dňa uplatnenia reklamácie, v odôvodnených prípadoch, najmä ak sa vyžaduje zložité technické zhodnotenie stavu výrobku alebo služby, najneskôr do 30 dní odo dňa uplatnenia reklamácie v zmysle § 18 zákona č. 250/2007 Z. z. o ochrane spotrebiteľa. "
"V prípade, že reklamácia bude vyhodnotená ako oprávnená, je predávajúci povinný doručiť spotrebiteľovi opravený / nový tovar spolu s dokladom o vybavení reklamácie bez zbytočného odkladu. Po uplynutí 30-dňovej lehoty na vybavenie reklamácie má spotrebiteľ právo od zmluvy odstúpiť alebo má právo na výmenu výrobku za nový výrobok"
"Reklamácia sa vzťahuje na výrobné chyby, ktoré vznikli v priebehu záručnej doby dokázateľnou chybou výroby, prípadne technologickým postupom (väčšinou sa prejavia na začiatku používania tovaru).
Reklamácia sa nevzťahuje na prirodzené starnutie výrobku a bežné opotrebenie tovaru"
PS: Vlastním niekoľko eshopov, takže zákon o ochrane spotrebiteľa veľmi dobre poznám. Z oboch strán