... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
petkonarcis
Auto: BMW e92 335d Dracing
Kraj: Nitriansky

Re: auto pláva na ceste...

Utorok, 1. Apríla 2014, 05:54

no jedno maš z naloženým autom /teda plný kufor, alebo 2-3 osoby aj vzadu, a druhé máš len vodič a spolujazdec, ja mam coupe, a väčšinou jazdím sám takže mam 2,2 vpredu a 2,3 vzadu.
BMW e92 335d D-racing ex
BMW e90 330i ex

Creoon
Autor témy
Kraj: Bratislavský

Utorok, 1. Apríla 2014, 06:27

petkonarcis napísal:
no jedno maš z naloženým autom /teda plný kufor, alebo 2-3 osoby aj vzadu, a druhé máš len vodič a spolujazdec, ja mam coupe, a väčšinou jazdím sám takže mam 2,2 vpredu a 2,3 vzadu.

Mam to rovnako.. ale aky mas rozmer?

petkonarcis
Auto: BMW e92 335d Dracing
Kraj: Nitriansky

Utorok, 1. Apríla 2014, 09:14

taký jak maš ty tež r18, a x-drive by to nemohol spôsobovať? :-k
BMW e92 335d D-racing ex
BMW e90 330i ex

Creoon
Autor témy

Utorok, 1. Apríla 2014, 09:39

Tak. Ja si myslim ze takuto vec by diagnostika ukazala keby nastal problem s xdrive. Ale to si moc nemyslim. Tiez nestabilita je aj ked idem bez plynu aj z plynom. Mas runflat? Rozmyslam ako by som zistil ze je problem s stabilizátorom. Prednym ci zadným. Nic mi ne búcha. Ako to mozem otestovať.

madxface
Auto: f34, e91
Kraj: Žilinský

Utorok, 1. Apríla 2014, 10:45

Ak si mal zimu P/Z: 8x17" ET34 | 225/45 R17 94V a teraz si dal leto P: 8x18 ET34 | 225/40 R18 91W //Z: 8,5x18 ET37 | 255/35 R18, predtym ti to nerobilo, teraz ta hadze po ceste, tak to nemoze byt chyba v geo, ale skor v poskodenych pneu/diskoch.

Hore uvedene hodnoty su odporucane a celkovy priemer pneu je takmer rovnaky s mozno 1mm odchylkou.

Skus to detailnejsie rozpisat, ako ta hadze po ceste, pri akej rychlosti, vypni si kontrolu trakcie a chod dakde na parkovisko, zisti ci ti hadze predok ci zadok alebo sa ti len "hojdaju" tlmice z lava do prava...

Predpokladam, ze pneu mas nahodene v poriadku, v zadu mas 8,5 Disk a vsetky disky su rovne a vyvazene.
Obrázok

Creoon
Autor témy

Utorok, 1. Apríla 2014, 11:02

Disky som fal pred zimou vyrovnať a su vyvazene a vzadu mam 8.5 vpredu 8. Auto sa správa ako keby bolo vzadu na mydle nad 70kmh. Ked robím volantom zlava do prava auto je makke a pocit je taky ako keby sa vlnilo cele auto. Kupil som ns leto. Non rft nexen n8000 do zadu. A teda neviem ci toto moze spôsobovať guma. Skusal som kolesa nafukat na 3 obe a spravalo sa to este horsie. Geometria robena včera ziaden problem nebolv.. naj. Odchylka 0.14st. Ked ide v zákrute auto ma tendenciu ist do šmyku s zasahuje dtc. Neviem bez dtc som to radsej neskusal v premávke. Preto ci stabilizator alebo nieco ine nieje naprd.

madxface

Utorok, 1. Apríla 2014, 12:25

Creoon napísal:
Disky som fal pred zimou vyrovnať a su vyvazene a vzadu mam 8.5 vpredu 8. Auto sa správa ako keby bolo vzadu na mydle nad 70kmh. Ked robím volantom zlava do prava auto je makke a pocit je taky ako keby sa vlnilo cele auto. Kupil som ns leto. Non rft nexen n8000 do zadu. A teda neviem ci toto moze spôsobovať guma. Skusal som kolesa nafukat na 3 obe a spravalo sa to este horsie. Geometria robena včera ziaden problem nebolv.. naj. Odchylka 0.14st. Ked ide v zákrute auto ma tendenciu ist do šmyku s zasahuje dtc. Neviem bez dtc som to radsej neskusal v premávke. Preto ci stabilizator alebo nieco ine nieje naprd.

Skus to natlakovat tak ako to mas na stitku, ta nizsia hodnota je ked si sam v aute, ta vyssia je ked je plnka. Je to zbytocne pretlakovavat, to nic neriesi, len budes jazdit po strede pneu.

Skus si povypinat trakciu a hybaj na nejaku osamotenu okresku vyskusat.

Este mi napadlo, ci to fakt nebude v tych pneu, konkretne v celkovom priemere, lebo ten ovplyvnuje obvod pneu a ten zase asistencne systemy.
Ja mam rozmery ako ty, pneu mam michelin,
pri R18 255 63,57cm
pri R18 225 63,72cm
pri R17 225 63,43cm

Jedna pichovinka este je, ale to by som neveril, ze by to mohlo sposobit a to je snimac nizkeho tlaku pri defekte. Ten snimac nema nic spolocne s tlakom, on len meria celkovy priemer pneu. Vzdy ked menis alebo fukas pneu, mal by si ho cez idrive znova aktivovat.
Obrázok

lulu991
Auto: BMW 330xd
Kraj: Prešovský

Utorok, 1. Apríla 2014, 12:46

Zle vyresetovany snimac sposobuje iba to, ze hlasi defekt, ked v skutocnosti nie je (alebo naopak), nema nic spolocne so stabilitou pri jazde...Pri geometrii ti nekukli na napravy ci tam nemas nieco posrate?

synak
Auto: G05 2022

Utorok, 1. Apríla 2014, 14:47

necital som predosle vlakno kde si riesil tiez tento problem cize neviem ci si sa zaoberal aj tlmicmi ? ..teoreticky to mozu sposobovat ak su total vytecene a koleso sa ti pri najmensej nerovnosti (ktoru ani nemusis citit ) ´´rozkmita´´ straca kontakt s vozvkou a tym padom ti lieta zadok, na zimnych to nemuselo byt take citelne kvoli vyske pneu a jej schopnosti pohlcovat drobne nerovnosti oproti letnym nizkoprofilovym..

Creoon
Autor témy

Streda, 2. Apríla 2014, 05:09

Tak som sa nasral a ako jediny na Slovensku som vcera prezuval na zimne. A cuduj sa svete v zakrute mi ani raz nevyhodi. Dtc. Môžem v pohodne ist v zákrute 90. Bez nejakeho pocitu ze mi uteká zadok. Iked sa mi zda auto mäkšie to sposobuju zimne gumy. Teraz uz len zistiť ci to robí rozmer pneu alebo predné ci zadné gumy. Vpredu mam pirelli. Ktoré su take na dojazd. Dosť hucia a neviem ako mam do riti vyskúšať ine gumy. Kedze mam xdrive a musim tam dať rozmer rovnaký ako je predpísaný. Ideálne keby mal niekto na pozicanie do predu pár elektrónov na skusku. Ci to plávanie sposobuje zjazdena predna guma alebo nová zadna.

madxface

Streda, 2. Apríla 2014, 08:17

Creoon napísal:
Tak som sa nasral a ako jediny na Slovensku som vcera prezuval na zimne. A cuduj sa svete v zakrute mi ani raz nevyhodi. Dtc. Môžem v pohodne ist v zákrute 90. Bez nejakeho pocitu ze mi uteká zadok. Iked sa mi zda auto mäkšie to sposobuju zimne gumy. Teraz uz len zistiť ci to robí rozmer pneu alebo predné ci zadné gumy. Vpredu mam pirelli. Ktoré su take na dojazd. Dosť hucia a neviem ako mam do riti vyskúšať ine gumy. Kedze mam xdrive a musim tam dať rozmer rovnaký ako je predpísaný. Ideálne keby mal niekto na pozicanie do predu pár elektrónov na skusku. Ci to plávanie sposobuje zjazdena predna guma alebo nová zadna.

No najrychlejsie to vyriesis asi tak, ze nechaj v zadu zimne a do predu nahod tie zodrate letne a chod vyskusat, len aby ta fizli necapli :D Ak mas predpisane kolesa, tak je to jedno ci budu 16/17/18, celkovy priemer bude rovnaky.

Ten postup potom opakuj, ze das dopredu zimne a do zadu letne.
Tak by som to aspon ja riesil
Obrázok

Creoon
Autor témy

Streda, 2. Apríla 2014, 08:32

Tak na skusku to risknem. Teda myslíš ze vpredu 205/55 16. A vzadu 255 35 18. Bude v poho.. ci to neposkodi xdrive. . Ale asi by nemalo :-k .. Dobrý napad. Dnes to skúsim.

tvaroh
Auto: Audi R8 quattro perf

Streda, 2. Apríla 2014, 14:54

to sa mi zda dost divne na gumy
tie zadne to su cina???

ja by som preistotu dal odmerat tlmice to mas za 7-10eur
ked su nanic tlmice auto je nedotacavejsie a celkovo plava
KÓDOVANIE F a G modelov v BA
Diagnostika a reset servisnych intervalov BMW Motorrad 2017+

U11 plugin
G02 BMW X4 EX
G31 BMW 5 tourig EX
BMW S1000r dynamic+sport paket EX
F48 BMW X1 xdrive EX
F15 BMW X5 xdrive EX
F22 BMW M235i M-performance EX PRÍBEH review str.45
F10 BMW 520d Mpaket EX PRÍBEH
E92 BMW M3 LCI akrapovic evolution exhaust PRÍBEH
E92 BMW 335i Xdrive LCI Mperformance EX PRÍBEH
E91 330xd EX

madxface

Streda, 2. Apríla 2014, 17:09

Creoon napísal:
Tak na skusku to risknem. Teda myslíš ze vpredu 205/55 16. A vzadu 255 35 18. Bude v poho.. ci to neposkodi xdrive. . Ale asi by nemalo :-k .. Dobrý napad. Dnes to skúsim.

205/55 16 ma priemer 632mm
255 35 18 ma priemer 636mm
nemalo by to velmi boliet na tu skusku :) chod si to najazdit na nejaku zakrutu ktoru poznas a daj vediet
Obrázok

Creoon
Autor témy

Streda, 2. Apríla 2014, 18:28

Po 3 metroch som zistil ze to nebude Dobrý napad. Citil som problém. Takze predpokladam ze je problem v gumach
Su zrejme vzorky na gume daleko odseba a neudrzi auto v zákrute. Kukni. Nexen n8000

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní