... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, SmartBastard

reklamne predmety bmwklub.sk

Dawid_10
Autor témy
Kraj: Žilinský

Kúpa Bmw X5 4.8i lpg 2007

Štvrtok, 27. Marca 2014, 19:19

Zdravím,potreboval by som poradiť.Momentalne mam auto jeep grand cherokee 3.7 benzin/plyn r.v. 2005 som snim spokojny žiadne problemy snim nemam no x5 sa mi velmi pači a preto nad nou rozmyslam a plánujem si ju kúpit...konkretne motorizaciu 4.8i na lpg r.v. 2007...chcel by som sa opýtať na spotrebu,vraj to reálne môže mať kombinovanu spotrebu 15l benzinu...na lpg to rátam cca 20 l na 100 km,môže to byť tak?Dalšia vec čo ma zaujima je vzduchový podvozok,počul som že sa to zvykne pokaziť,kolko stoji cca pripadna oprava?Taktiež prevažam sem tam tahšie veci ako kupelnovy obklad,dlažbu atd. čiže moj terajši jeep zvykne byt sem tam dobre naloženy aj ked to len možno 2-3 krat do tyzdna a prejdem takto naloženy cca 15 km.A preto ma zaujima ten vzduchovy podvozok,či by to bol problem prevažat na x5 sem tam niečo tahšie že to auto zatazim...ak ma niekto toto auto,pripade tuto motorizaciu budem vďačny za každu jednu kratšiu či už dlhšiu recenziu :smile:

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Re: Kúpa Bmw X5 4.8i lpg 2007

Piatok, 28. Marca 2014, 00:00

Taketo auto servisujem kamaratovi....okrem toho ze na 4.8i odchadza diferencial,normalne sa roztrhne na poli hruska,videl som 2ks na vlastne oci,tak tieto 5litre maju 2 velke muchy, prva je ta ze okolo 200 000km sa objavuje zratie oleja cez semeringy,tak pri tychto km zacne tratit aj vodu pomaly cez slavny O kruzok......ale podme k tvojej otazke.....X5 nieje nakladne auto,ale samozrejme ak to nebudes prehanat,tak nema s tym problem...vankuse su urcite dimenzovane na maximalne zatazenie auta.....co sa tyka plynu,tak tento valvetronic je obzvlast citlivy na plyn,servisujem jednu 750Li a ta je viac u plynarov ako na ceste....takze zalezi kto ten plyn robi...kamarat ho ma original montovany v zahranici a jemu auto problem nerobi(ale to je asi jedno z mala co som videl bez poruchy plynu)....tak tolko k X5 4,8i....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Užívateľov profilový obrázok
mitocross
Auto: X5 40d 2013 MCB
Kraj: Nitriansky

Piatok, 28. Marca 2014, 08:57

Pises, ze budes prevazat plny kufor tazkych veci. Vyskusaj si najskor nakladanie. E70 ma delene zadne dvere a na caste nalozenie spominaneho podla mna dost neprakticke - bud totiz budes musiet vsetko zdvihat o 20cm vyssie nez v inom aute, tzn. prekladat ponad okraj spodnej casti, alebo pri otvorenom spodku vobec nedosiahnes na koniec kufra. So zatazou ako takou nema auto problem. Nove mechy sa dnes daju zohnat relativne lacno. Najdrahsia polozka, ak sa pokazi, bude kompresor - radovo 500 eurokorun ak sa nemylim.
Len tak pre seba rozmyslam, ze ci je benzin/plyn pri spotrebe 20l vobec vyhodnjesi (+naklady na castejsiu udrzbu lpg, poruchovost) ako diesel pri spotrebe 10-11l a bez nestandardnych zasahov do motora.
... too old to be alternative, too alternative to be old ...
PRINCÍP FUNGOVANIA DPF: https://youtu.be/DMA3MsgjRy4
PREČO SÚ V SANÍ KLAPKY A PREČO SÚ DÔLEŽITÉ:
https://www.auto.cz/klapky-v-sani-proc- ... otor-96035

Dawid_10
Autor témy
Kraj: Žilinský

Sobota, 29. Marca 2014, 10:29

Tak asi zatial ostavam pri mojom jeepe,s tým kufrom máš pravdu že je to neprakticke a čo sa týka benzinovej verzie na lpg bral by som ho skor preto lebo čo mam ja jeepa na lpg tak nemam snim abolutne žiadny problem,ale zas je pravda že nie každemu autu sadne lpg no myslel som že ked je to velky objem že by to malo byt v pohode.A čo sa týka servisovania myslim že udržba na diesli je drahšia,tiež diesel je vhodnejši na dlhšie trasy čo ja až tak nechodim.Z benzinom tiež nieje problem v zime.Tak zatial dik chalani za hodnotenia a odporučania :wink:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný