... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Simpson
Kraj: Košický

Re: Zlta emulzia na viku oleja+strasny biely dym z vyfuku

Nedeľa, 2. Marca 2014, 21:20

emulzia pod vieckom je bezna vec, dymenie po starte tiez - uz sa to tu rozoberalo Xkrat
rady ako je to dojebane, neopovaz sa startovat si odbornici mozu strcit akurat tak za klobuk
vsetko zalezi od toho, ako velmi ti to dymi, odporucam to na noc odparkovat do vykurovanej garaze a potom najazdit tak 50km
emulzia aj dymenie by mali zmiznut, ak nie, mas vecsi problem

Arnold
Auto: E91 F48

Nedeľa, 2. Marca 2014, 21:22

Nechcem byť zlý ale jednu hlavu M54B30 doma mám :D

Bedro
Auto: E61+ nebavoraky
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 2. Marca 2014, 21:56

Simpson napísal:
emulzia pod vieckom je bezna vec, dymenie po starte tiez - uz sa to tu rozoberalo Xkrat
rady ako je to dojebane, neopovaz sa startovat si odbornici mozu strcit akurat tak za klobuk
vsetko zalezi od toho, ako velmi ti to dymi, odporucam to na noc odparkovat do vykurovanej garaze a potom najazdit tak 50km
emulzia aj dymenie by mali zmiznut, ak nie, mas vecsi problem

Mas pravdu, emulziu tam davaju uz od vyroby aby neskorodovalo viecko a dymi to aby si videl ze je nastartovane.
Ospravedlnujem sa za ironiu ale za beznu vec by sa to dalo pri starsom aute povazovat len v minimalnom prejave tychto priznakov. Nech kona ako uzna za vhodne nie je to moje auto...
E61 525d
A6 3.0 V6 tdi quattro
MX3 2.5 V6
Rozmýšľam prakticky, riadia ma emócie.
,,nezabudni odkiaľ si,,

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 3. Marca 2014, 00:45

no ak je to dym ako na videu, tak to nebude kondenz :mrgreen:
majitel vie najlepsie ako a kedy sa mu dymi .. video ani fotku nedal, takze mozme len hadat co znamena pre neho husty dym..

no ak je to par sekund od nastartovania studeneho motoru, tak to uz zrejme v poriadku nebude.

sefo4
Auto: 328i E46
Kraj: Trnavský

Pondelok, 3. Marca 2014, 12:02

Rottwa napísal:
Pani, to nemyslite vazne s tymi radami. Pravdepodobne ti klaklo tesnenie pod hlavou alebo praskla hlava. Mas vodu v oleji. Netlakuje hadice ? Teplota motora co robila ? Separator oleja takuto paseku neurobi. Hlavne to uz nestartuj !

Porovnaj to s tymto. 02:15 dym z vyfuku, 02:36 emulzia. Ak to spoznavas, zrus objednany separator a zhod dole hlavu, nech vidis kde je problem.

No, asi tak :D :smile: :(

Aj som ratal, ze tam bude problem, len som dufal, ze to este nemusi byt na 100%, preto som chcel zacat od lacnejsej priciny (separator).

Budu padat hlavy...

Potom dam vediet, v com bol zadrhel. Vdaka.

michaltt

Pondelok, 3. Marca 2014, 21:57

Mal som upchaty separator a robilo to akurat to ze po kratkej jazde, ked som nechal cez noc auto von tak rano som nastartoval a hned to skapalo.
Na diagnostike prve tri valce - zle spalovanie. Po vymene vsetko ok.

A mal som aj ten dym, ktory opisujes. Voda mi mizla ale asi kazdych 150km som dolieval. Az nakoniec biely kudol a rovno som motor hodil do kosa. Uz som auto takto kupil takze ta vymena ma tak ci tak cakala. Po zhodeni hlavy bolo vidno vypalenu chladiacu kvapalinu smerom k prvemu valcu. Haluz bola, ked som dal viac nemrzky ako destilky, tak kanalik, odkial unikala voda do spalovania sa "zapiekol" a chvilku som mal pokoj. Potom to ruplo na komplet. Startnem a bum, chcalo to vodu z vyfuku.
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

sefo4

Sobota, 15. Marca 2014, 17:32

Tak, co sa tyka mojej 328i:

Hlava je dole. Tesnenie pod hlavou bolo OK, aj hlava vizualne bez problemu az na spaleny olej na vyfukovych otvoroch. Rovnako vyzeraju aj vyfukove zvody. Pridal som aj foto. Urcite dam hlavu pretlakovat, zatial ale neviem v com je problem...

Co tyka separatoru oleja, nebol upchaty, aj ked bol trochu od oleja ....

hlava.JPG
zvody.JPG

starynovy
Kraj: Zahraničie

Sobota, 15. Marca 2014, 18:02

S olejom vo vyfuku si tu hlavu nedaval marne dole. Urcite nove ventilove gufera ked uz si tam, len skoda ze si nezmeral kompresne tlaky, ci to nieje uz vylietane, a nezierie olej aj cez kruzky.

Rottwa

Nedeľa, 16. Marca 2014, 11:58

Ajaj, urcite daj aj nove kruzky. Odporucam zmerat ovalitu valcov, ci nebude treba kupit s presahom. Na mojej ex boli namery po 260k km v tolerancii. Po vymene ani kvapka medzi vymenami. Podla fotiek tipujem ze mas simeringy tvrde ako kamen.

starynovy

Nedeľa, 16. Marca 2014, 13:59

A to nedymilo na modro so smradom ako kosacka? Mam v takomto stave feldu, najazd maly okolo 100k, ale dlho stala, a gufera su v prdeli, vyfuk je mastny este aj na koncovke, a mody dym ide vkuse, spotreba oleja tak 3l/10k. :D

sefo4

Nedeľa, 16. Marca 2014, 17:49

U mna to bolo takto, niekedy v january sa menil olej (castrol edge 5w30, pred tym som mal inu znacku ale tiez 5w30).
Trochu som na nom jazdil a potom auto asi 3 tyzdne stalo a nasledne pri jazde sa stalo to, co som uz popisal.

Dymelo to na bielo a aj na vonobehu tak silno, ze po chvili ostala na mieste husta smradlava hmla. Oleja to zozralo tolko, ze ostal len na spicke mierky.

Dovtedy olej nezralo vobec. Ani motor sa neprehrieval.

Neviete niekto na co sluzia tie male otvori v sacom systeme? Prilozil som obrazok (na obr. je sice tesnenie, ale iny nemam).
Boli totiz tiez dost od oleja, vsetky...

saci system.png
saci system.png (17.11 KiB) 1445 zobrazení

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 26 neregistrovaných