... všetko o BMW ...

Moderátor: jkk

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
kamil9
Auto: BMW i3
Kraj: Prešovský

Re: Zadrnčanie po nastartovaní

Štvrtok, 27. Februára 2014, 21:24

Majkyy
Auto: BMW E91 330XD
Kraj: Košický

Piatok, 28. Februára 2014, 10:17

Zdravím chalani, tak pokiaľ viem dávali tam už od výroby 0W30 a kamoš prešiel na 5W30 alebo 5W40 a bolo to v poriadku. Ja som dával (aj čo som sa pýtal kade koho) tak do bmw dieslových motorov by sa mal dávať LEN Mobil One 0W30 .. ale to je diesel čiže zase iná kapusta. Oco dával ten istý olej aj do e60 a ja dávam tiež ten olej do mojej e87 a motor ide krásne :) Každopádne neviem či ste menili kladky, napinaky plus remene ... skús pozrieť či to už nieje opotrebené vekom a možno aj kvôli tomu to tak drnčí. Skúsil by som zo srandy zmeniť aj ten olej či to nepomôže lebo naozaj u toho motora 118d - 105kw bol problém s trhaním reťaze že nenatiahlo poriadne olej a roztrhlo reťaz ...

Lukas64
Autor témy
Auto: BMW 330D

Piatok, 28. Februára 2014, 11:50

Eisenmann177 napísal:
Lukas64: tak pokial sa to zlepšilo tak už to nerieš, ja to serem celé drnčanie, nech si drnčí :D pokial to nerobí stále tak hadam sa tomu nič nestane. Veľa áut za studena hrkne( u dízlov ani nehovorím :D) A výmena motora? Asi by som nad tým ani nerozmýšlal: 1. bolo by to kurevsky drahé, 2. nelegálne. Tak neviem, ja som s autom spokojný až na spotrebu :D, ale to u benzína je normálne. A tvoj mechanik čo povedal na rozvody, reťaz a všetko okolo vyzeralo v poriadku?

no praveze ti mozu preskocit rozvody, jeho znamej preskocili o 2 zuby ....neviem no, este skusit vymenit olej ....

Eisenmann177
Auto: E87
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 2. Marca 2014, 23:09

Ja tento týžden vymením remene a kladky možno to pomože :)

Eisenmann177
Auto: E87
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 10. Marca 2014, 08:48

Tak v sobotu sa vymenil remeň a hladky. Pri +12 stupnov v sobotu cez deň za studena auto naštartovalo bez zadrnčania. Dnes ráno pri + 1 stupeň auto opäť zadrnčalo, takže ide len o teplotu oleja a jeho viskozitu. Uvidíme keď bude teplejšie či to prestane :)

Lukas64
Autor témy
Auto: BMW 330D

Piatok, 14. Marca 2014, 18:25

zistil som dalšiu vec , ak auto odstavím do kopca , že motor bude vyššie , tak mi to velmi drnčí , jak keby som mal nafťák, proste otras, ale ked stoji na rovinke pripadne dole kopcom je to ovela lepšie , vyskušajte....

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní