... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
pegotn
Autor témy
Auto: BMW 740i
Kraj: Bratislavský

BMW 530d e60 - zrkadlo

Nedeľa, 17. Júna 2012, 08:21

Ahojte neviete mi niekto poradit na moj model auta mam sklapacie zrkadla a vodicove zrkadlo ked ho elektronicky odklopim tak mi na doraze neostane stat ale sa preklopi na druhu stranu. Neviete kde ten doraz zozeniem ktory je v nutri v spetaku? Mal som to rozobrate a ten doraz je zlomeny

eEDOo
Auto: BMW E61
Kraj: Žilinský

Re: BMW 530d e60 - zrkadlo

Nedeľa, 17. Júna 2012, 08:37

toto som riesil aj ja.
Ten klb, v ktorom sa to posere je zalysovany. Pokial nie si nejaky mechanik, tak tam toho moc neporiesis. Skusal som to pozerat, ze to moze sposobovat.
V tom klbe je taky doraz, do ktoreho zapada protikus z pohyblivej casti zrkadla. Ten doraz sa akoby uvolni troska a potom zrkadlo nezastavuje v polohe v ktorej by malo a vyklopi sa az "zaroh".

Ja som to vyriesil kupou noveho ramu zrkadla cca 30 - 40euro a zvysok som prehodil.
To je najrychlejsie riesenie podla mna. (teda pokial clovek nema na to vybavenie aby mohol nad tym majstrovat, tak asi aj najlacnejsie).

PS: teraz cistam pozornejsie tvoj text. Pises, ze si to mal rozobrate? Ty si to rozlysoval v tom klbe?
Jazdim ako dochodca za 12l :(

------------------------------------------

pegotn
Autor témy
Auto: BMW 740i
Kraj: Bratislavský

Sobota, 23. Júna 2012, 21:24

Kde si ten ram za tolko kupil? Bol som v BMW a tam mi povedali ze sa da kupit iba cele zrkadlo...
Nie ja som to nemal az tak rozobrate ale som to skusal a zistil som ze volaky doraz sa musel ulomit.

eEDOo napísal:
toto som riesil aj ja.
Ten klb, v ktorom sa to posere je zalysovany. Pokial nie si nejaky mechanik, tak tam toho moc neporiesis. Skusal som to pozerat, ze to moze sposobovat.
V tom klbe je taky doraz, do ktoreho zapada protikus z pohyblivej casti zrkadla. Ten doraz sa akoby uvolni troska a potom zrkadlo nezastavuje v polohe v ktorej by malo a vyklopi sa az "zaroh".

Ja som to vyriesil kupou noveho ramu zrkadla cca 30 - 40euro a zvysok som prehodil.
To je najrychlejsie riesenie podla mna. (teda pokial clovek nema na to vybavenie aby mohol nad tym majstrovat, tak asi aj najlacnejsie).

PS: teraz cistam pozornejsie tvoj text. Pises, ze si to mal rozobrate? Ty si to rozlysoval v tom klbe?

eEDOo
Auto: BMW E61
Kraj: Žilinský

Utorok, 26. Júna 2012, 22:42

Od nasich polskych bratov.obcas tam chodim tak som sa s poliakom dohodol a mi ho tam aj rozobral. Hlavne si treba davat pozor , aby si nekupil zrkadlo s rovnakym problemom. Ked som ja bral, tak 3 zo 4 boli zle.
Jazdim ako dochodca za 12l :(

------------------------------------------

dave71
Auto: BMW 535D Xdrive F10
Kraj: Košický

Utorok, 11. Marca 2014, 00:26

To iste som mal aj ja
Klb v ktorom je doraz = zámok do ktorého zrkadlo cvakne zapadne som mal zaoxidovane
Vyčistiť čističom brźd a namazať WD
Zrkadlo rámik aj prednú krytku vo farbe laku som dal dole
Teleso zrkadla je na otočnom čape nedá sa rozobrať

Otočny zámok doraz do ktoreho zapada protikus z pohyblivej casti zrkadla som vyčistil a namazal
Bol tam oxid kovu.

Zrkadlo zapadá zatvára a otvara v spravnej poloheh v ktorej má.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Utorok, 11. Marca 2014, 00:47

Ano,ale pokial je doraz zlomeny,tak len vymena zrkadla....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných