Zdravim Vas kolegyne a kolegovia.
Chcem sa spytat skusenejsich.
Ked zaradim "P" pri automatickej prevodovke, zabrzdi sa hnacia naprava (cize zadna

)
Ale to co ma trapi je, ze akym sposobom? Je to nejakou zapadkou mechanicky alebo to robi elektronika alebo sa to nejako zablokuje cez prevodovku s motorom? Naozaj neviem.
Problem je takyto - Aky velky kopec to udrzi pri parkovani. Nechcem s tym parkovat na kolmej stene , ale mam taky neprijemny pocit pri parkovani z kopca alebo do kopca....Popisem: Ked zastanem tak zabrzdim, potom zaradim "P" a pustam pomaly brzdu. Ak som v kopci, tak sa auto pri uplnom pusteni brzdy pohne este o par centimetrov (jednoducho autom zakolise az kym nenarazi na spominany "neznamy"doraz) Par krat sa mi stalo ze som pozabudol a brzdu som pustil prudsie.... Moze sa mi nieco pokazit v takomto pripade? Ako som uz spominal nejadna sa o zapadnu stenu everestu , ale nerad by som si nieco posahal takouto zbytocnou nepozornostou. Mozno je to blbost ale nerad zatahujem rucnu brzdu.. samozrejme ze ak stojim vo velkom kopci tak bez vahania zatiahnem, len mi pride blbe na kopceku ( cca max10stupnovom) pred barakom kotvit auto aj rucnou brzdou.
Dakujem za rady
Ivan