... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Wilo-boy
Autor témy
Kraj: Košický

Riadenie - geometria

Štvrtok, 6. Marca 2014, 18:03

nazdar dnes som menil čapy riadenia .. po vymene vsak na prvy pohlad na auto stoja kolesa od seba ALE rovnako oboje ... viem ze podla nahonu kolies (predny,zadny nahon) .. sa nastavuju viac k sebe alebo odseba .podotykam ze pri vymene som zavity počital a tak isto ich aj nakrutil nove .. ibaze tie čapy su krutene (2 ohyby) .. a obavam sa ze je to tak schvalne aby si natu geometriu predsa len musel ist :( .. kedze neverim ze vo vyrobe ich ohybaju presne na desatiny ..vie niekto poradit ?? hlavne na to rozpoloženie :) diky

F!0d0r
Kraj: Zahraničie

Re: Riadenie - geometria

Štvrtok, 6. Marca 2014, 18:29

pokial viem na geometrii zadava mechanik typ auta a ono mu to podla toho vypise hodnoty ake maju byt ....

Užívateľov profilový obrázok
fox1k
Auto: BMW
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 6. Marca 2014, 18:34

treba ísť na normálnu geometriu, od oka to nenastavíš

nadro
Auto: BMW E46 320 touring

Štvrtok, 6. Marca 2014, 21:23

fox1k napísal:
treba ísť na normálnu geometriu, od oka to nenastavíš

Keď sa menia ramená riadenia tak treba ísť vždy na geometriu.
Dano 0905/571254
pribehy-nasich-aut/krakow-a-nova-rozpera-t57331-600.html
v ponuke rozširovacie podložky na všetky typy BMW

fox1k

Štvrtok, 6. Marca 2014, 22:29

nadro napísal:
Keď sa menia ramená riadenia tak treba ísť vždy na geometriu.

a čo som napísal? :-)

epi
Auto: e46 FL
Kraj: Nitriansky

Piatok, 7. Marca 2014, 06:44

krindapinda napísal:

co ked sa meni? ramena riadenia? :lol: :lol: :lol:
sama perla tu, myslel si capy riadenia, pripadne tycky riadenia ( axialne tiahla ) a vtedy staci nastavit zbiehavost, netreba kompletnu geometriu ](*,) nastavi ti to kazdy garazmajster za par šušňov, hodnota rozdielu je 3 mm :mrgreen:

No teda, od oka nastavit zbiehavost???? To mas tak, niekto servisuje auto u garazmajstrov, niekto s nim zajde k odbornikom s certifikovanymi zariadeniami atd...a niekto aj preventivne (rozumej geometria raz za rok, dva bez toho aby menil podvozkove diely), pretoze si je vedomy stavu ciest po ktorych jazdime...

ak nechces po tisic km lutovat zodrate pneu tak jednoznacne geo...

frostik
Auto: E46 320D
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 7. Marca 2014, 09:11

krindapinda napísal:

co si opity? kto pisal, ze od oka? ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)
tymto: http://www.bgs-obchod.sk/bgs/eshop/1-Na ... biehavosti
po nastaveni zbiehavosti tymto pripravkom som bol po mesiaci a pol na kontrolu na digitalnej geometrii a bola nastavena na picny chlp, preto radsej dam 10 Eur garazmajstrovi aby mi nastavil zbiehavost tymto meracom akoby som mal dat 33 za digitalnu geometriu, kde mi stejne nastavia len tu zbiehavisť a nic ine :mrgreen:

33€ digi.geometria? drahy kraj !
u nas laserova Geo predok , zadok 20€ s papierom

potmehuth
Kraj: Nitriansky

Piatok, 7. Marca 2014, 11:03

krindapinda napísal:

to mate fajn, ale aj tak by som 10 Ecok usetril :thumbup:
ale to je uz jedno, o chvilu je aj tak tretia svetova, Ukrajinci nas s ciapkami pobiju a bude koniec sveta :mrgreen:

vtipny si ako jarny sneh.

fox1k

Piatok, 7. Marca 2014, 11:23

škoda reči....nech tu nevidím za mesiac témy "zodraté pneu" :wink:

1t0myq1
Auto: bmw 320d 110kw

Sobota, 8. Marca 2014, 08:44

Musi byt macher garazmajster ked doma nastavi presne tak jak 3D geometria :D zbiehavost,odklon kolesa... a o roku a pol geometria na picny chlp presna? Tak to auto asi vidi len garazove dvere z vnutornej strany :D
a polkial viem v celej naprave je vsetko na nieco urcene,kazdydiel nieco ovplyvnuje takze pri kazdej vymene nieco je potrebna geometria(okrem vymeny stabilizaciek/ulozenia stab. Tyče) ak nechces po par tis.km menit pneu urcite z tym na geo 20 eur ta na mizinu myslim neprivedie a mas to na isto nastavene dobre a z papierom (kt ti garazmajster neda :D) aaa istota gulomet - ked si menil cepy tak aj axialne tiahla?ked nie tak isto vymen a tak geo,lebo aj ked su dobre tiahla,vymenis cepy a coskoro odidu tiahla...najlepsie vymenit v celku ;) tiahla stoja par evry odporucam meyle HD = max spokojnost ;)

k33p
Auto: e87
Kraj: Bratislavský

Sobota, 8. Marca 2014, 09:00

co vam to uz vsetkym uplne trpne mozog? co sa tu navazate jeden do druheho, jeden chyta za slovicka druhy zas za ine, co je komu po tom ci si da spravit niekto geo. za 10e alebo za 33e a nema mat koly tomu auto a hlavne bmw, nech si kazdy robi tak ako najviac vie!! ja mam kamosa ktory mi robi geo. 4x rocne a dava mi take ceny za nastavenie na najnovsej laserovovej 3D geo., ze niekto by si ju mohol dovolit raz a niekto mozno dva krat. no a ? co koho po tom? [-X
e87 118d

Ex.
e30 320i
e39 525d
e46 318i
e46 325i
e46 325i coupe
e90 330xd sedan
e46 320d sedan

1t0myq1
Auto: bmw 320d 110kw

Sobota, 8. Marca 2014, 09:11

3d geometria a gemetria garazova je rozdiel :D ja som nepisal ze nema mat bmw ale tak mi je kus divne ze po roku a pol geometria eňo ňuno na nasich nestach :D

Peters2
Auto: BMW e46 tour 999PS

Piatok, 14. Marca 2014, 18:09

u nas komplet geometria tiez za 20e, cize drahy kraj... a to nastavia predok, zadok aj z odklonamy co si myslim ze ziadny garazmajster nenastavi... :roll:

fox1k

Piatok, 14. Marca 2014, 19:30

Peters2 napísal:
u nas komplet geometria tiez za 20e, cize drahy kraj... a to nastavia predok, zadok aj z odklonamy co si myslim ze ziadny garazmajster nenastavi... :roll:

hoď tip kde to je, kľudne aj PM. ja platím za 3D geo 2x toľko :|

rosta636
Auto: E46 330d Touring
Kraj: Zahraničie

Utorok, 18. Marca 2014, 08:31

Já si myslím ,že jsou daleko exotičtější značky než BMW a ti kluci si tu sbíhavost doma nastavujou v garážích s různejma přípravkama a nic se jim nesjíždí,stejně tak ,jako mě,kterej na 3D geometrii nebyl ani jednou.Vždycky se vystačilo s trubičkou a drátama.Nehledě na to ,že jak s tý 3D geometrie vyjedete z tý dílny ,tak už v ten moment jste na tom stejně jako já v tý garáži a možná i hůř ,protože už vám to nikdo znova nepřeměří :wink:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných