... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

toudy330ci
Autor témy
Auto: bmw e46 330ci cabrio
Kraj: Žilinský

Zlta emulzia na viku oleja+strasny biely dym z vyfuku

Pondelok, 28. Januára 2013, 01:05

Zdravim mam e46 330ci cabrio m packed mam taky mensi problem dnes sa mi po kratsej jazde objavila daka zlta emulzia na vicku a na mierke oleja + v spatnom zrkadle som za sebou uvidel strasny kudel dymu tak som auto hned odstavil...neviete mi poradit co to moze byt?lebo cca 2mesiace mi roztrhlo nadobku na kvapalinu ale po vymene som nebadal ziadnu stratu vody ani hadice netlakovalo...kazde rano som poctivo kontroloval stav a chladiaca vkuse na max...aj den pred touto zahadou bola voda na max....tak neviem....vie niekto poradit?

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský

Re: Zlta emulzia na viku oleja+strasny biely dym z vyfuku

Pondelok, 28. Januára 2013, 08:06

ad1. dovodom roztrhnutia bola prave tvoja voda na MAX, za studena ma byt po stred, lebo za tepla sa ta voda roztiahne o dost.
ad2. po kratkej trase nema zmysel kontrolovat ani dym ani emulziu na vicku/odmerke.

toudy330ci
Autor témy

Pondelok, 28. Januára 2013, 19:40

Len ten dym je brutalne husty a zvlastne zapacha...taky stiplavy zapach ma...dnes som auto nastartoval a zas ten stiplavy smrad a kudel z vyfuku ako keby niekto dymovnicu hodil....rozmyslal som ci nepustilo dake guferko na ventiloch alebo co....alebo tesnenie pod hlavou len ked ubytok vody som nezbadal

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Pondelok, 28. Januára 2013, 20:30

pozeraj na to ci dymi ked prejdes po 100km, ked je cele auto a jeho sucasti dostatocne zohriate..
ak budes mat aj potom moc velky kudel dymu, tak bude daco v kybli.. najskor to bude papkat olej..
stiplavy smrad ma kazde auto hned po nastartovanie za studena.. to by som neriesil..
prejdi dlhsiu trasu, myslim ze aj v ZA sa da v meste nabehat 100km :D

starML
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 28. Januára 2013, 20:51

Benzíňák by určitě neměl hustě kouřit a když už, tak by to mělo smrdět po benzínu. Pokud to je štiplavý smrad, tak si vezmi pár kapek nemrznoucí kapaliny a doma ji vylej na litinovou plotýnku na sporáku a škrtni plyn - jestli je to ten samý smrad. V tomto případě by to znamenalo chladící kapalinu ve spalovacím traktu. Ale na krizové scénáře je vždy dost času. Zvláště pokud s tím jezdíš krátké trasy, kdy se motor sotva ohřeje, natož aby se z oleje vypařila normálně zkondenzovaná voda.

Než vyrazíš na tu 100km trasu, podívej se na tento obrázek http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15 . To je odlučovač oleje, který Ti v těchto mrazech zamrznul a místo odlučování olejových par Ti to saje motorový olej přímo do sání a proto čudíš. Dej auto do teplé garáže, vemzi si fén a ohřej ten odlučovač nebo ještě lépe rozpoj hadice, vezmi si to domů, vyčisti, prolej lihem nebo benzínem. Rozebrat se to dá těžko, ale mělo by to být ve směru sání průchodné. Potom vykonej tu zkušební jízdu cca 20-30 km, kdy voda i olej dosáhnou provozních teplot. Pokud to bude kouřit i nadále, budeme hledat další problém.
Naposledy upravil/-a starML v Utorok, 29. Januára 2013, 21:19, upravené celkom 1 krát.
Audi A3 30 gtron automat CNG
Octavia 1,5 TSI automat CNG Ex
Octavia 1,4 TSI manual CNG Ex
E60 530iA Ex
E39 530dA Ex

Sijo
Auto: E46Compact
Kraj: Prešovský

Pondelok, 28. Januára 2013, 21:28

presne tak ako pise starML, to iste sa stalo mne. kudol dymu, strata vykonu, diagnostika ukazovala zle spalovanie..ja som ten odlucovac/separator vymenil aj s hadickami a ziadny problem.

toudy330ci
Autor témy

Pondelok, 28. Januára 2013, 22:32

separator som menil v lete ale naozaj sa mohlo stat ze som siel kratke trasy a kondenz ho zahadzal...no skusim teda kuknut ci cez to sanie netaha olej a dat auto do teplej garaze dufam ze to bude to lebo babrat sa s hlavou a vanosom sa mi nechce...len sranda ze minulu zimu sa mi nic take nestalo pritom o to auto sa staram ako neviem co :D a nemyslie ze by to mohli byt guferka/semeringi na ventiloch???ak daky pustil???ale zahadne mi bolo ze ten kondenz bol aj na mierke oleja nie vela ale zlty povlak tam bol...

starML

Pondelok, 28. Januára 2013, 22:47

Gufera a simeringy jsou až ten další level, který by Tě nepotěšil. A ten hnědožlutý šlem na víčku nebo na měrce najdeš dnes na 95% aut, které ten den najednou neujely alepoň těch 80-100km. Zatím vyčisti separátor, ten kondezát Ti tam zamrznul. A místo toho, aby se olej odlučoval v zamrzlém cyklónu se Ti násává. Ale to už jsem psal.
Audi A3 30 gtron automat CNG
Octavia 1,5 TSI automat CNG Ex
Octavia 1,4 TSI manual CNG Ex
E60 530iA Ex
E39 530dA Ex

toudy330ci
Autor témy

Utorok, 29. Januára 2013, 13:15

No dobre teda skusim najprv sanie a separator pozriet sice som ho menil v lete ale ten kondenz mohol upchat aj daku hadicu no a az potom sa pustim do hlavy a tesnenia ak separator bude ok....

Adrian_B

Utorok, 29. Januára 2013, 13:43

ja síce nemám na víčku ani na mierke žiadnu emulziu keď chodím momentálne len po rožky do obchodu, ale dymím (parím) z výfuku aj po 100 - 150km a ani sa nečudujem lebo minule keď som mal dole výfuk, tak bol plný vody. To potrubie je mrte dlhé a voda sa tam pomaly nazráža. Pokým sa to riadne nevyhreje tak nie je šanca tú vodu dostať von.
M62 3,5L v profile...

toudy330ci
Autor témy

Utorok, 29. Januára 2013, 19:52

Para z vyfuku to je normalne to viem ale toto je kudol ako keby niekto hodil dymovnicu pod auto :-) a este to aj smrdi cudne...no uvidime vo stvrtok by sa to malo zacat robit tak hadam to bude separator alebo daka prkotinka :-)

toudy330ci
Autor témy

Pondelok, 4. Februára 2013, 23:47

no tak novy poznatok dneska sme to kusok rozobrali lebo nebolo moc casu tak v sani bol olej asi preto ten dym len este neviem ci to bude tym separatorom....nemyslite?cim by to este mohlo byt ak nie separatorom?kadial sa este moze olej do sania dostat???

sefo4
Auto: 328i E46
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 2. Marca 2014, 20:21

Nazdar, vyriesil si uz ten problem?

Ja mam asi nieco podobne na mojej E46 328i, silny biely dym a olej sa straca zavratnou rychlostou...
Ked sa to stalo prvy krat, tak aj skapal motor a uz nesiel natocit, uz som myslel ze dodychal. Ale dnes sa mi ho podarilo nastartovat a asi po sekunde zase dymil. Ked ho znova nastartujem, tak tiez to iste, nedymi uplne od zaciatku, ale po malom okamihu.

Tiez to skusim poriesit s tym separatorom oleja...

Prosim aj ja touto cestou o radu, ak ma niekto skusenst s takym problemom.

Rottwa

Nedeľa, 2. Marca 2014, 20:31

Pani, to nemyslite vazne s tymi radami. Pravdepodobne ti klaklo tesnenie pod hlavou alebo praskla hlava. Mas vodu v oleji. Netlakuje hadice ? Teplota motora co robila ? Separator oleja takuto paseku neurobi. Hlavne to uz nestartuj !

Porovnaj to s tymto. 02:15 dym z vyfuku, 02:36 emulzia. Ak to spoznavas, zrus objednany separator a zhod dole hlavu, nech vidis kde je problem.

Bedro
Auto: E61+ nebavoraky

Nedeľa, 2. Marca 2014, 20:53

Syr vo viecku a dym? V lepsom pripade tesnenie pod hlavou a v horsom prasknuta hlava. :?
E61 525d
A6 3.0 V6 tdi quattro
MX3 2.5 V6
Rozmýšľam prakticky, riadia ma emócie.
,,nezabudni odkiaľ si,,

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 29 neregistrovaných