petrík napísal:rano zavolam a ....

pod ho na kopec na prvy cas. Vzadu mam iba 225. Niekto tu uz pisal, ze pri tom vyplnovani ziadosti z dopr.uradu sa vlastne vypisuju udaje podla pov.technicaku a ze ked si tam dopise napr. nejake dalsie rozmery pneu, tak to prejde.
Na M3 E36 idu vperiod 225/45 ZR 17 a hinten 245/40ZR 17 resp. 255/40 ZR 17, letne, su tam este nejake zaujimave moznosti? Na zimu nejake 16?
U nas je to tak ze ti to vypisuje uradnik - tu ziadost a vsetko - doviezol som si par aut zvonku a zatial som nic nevypisoval sam - vsetko vypisali na to tlacivo oni na Obvodnom urade...
Na druhej strane ale, mal som zapisane kdeco ako vravis - DOBRY TIP - staci ze to bude v povodnom technicaku, respektive jeho pripnutej prilohe s TUV peciatkou... Konkretne ja som to mal zapisane takto.
Pripadne ti rozmery moze zapisat este podla uzivatelskej prirucky k autu ked bude ochotny.
DALSI TIP - ak ti to na STK zapise znamy do protokolu - nieje problem, na urade iba prepise rozmery do TP.
Ak niekoho napadlo to velke tlacivo ktore budes vypisovat na policii, na toto uz vplyv nema ziadny.
Konkretny postup v sucasnosti:
1. Dat urobit uradne preklady - faktura (kupna zmluva), odhlasenie, TP (zisti u vas ci treba kompletny prekladat, niekde sa da iba cast s odhlasenim atd, usetris)
2. Kontrola originality, STK, EK (uz s prekladmi, ak mas este dlho platne STK, EK uznaju ti ale musis mat protokol ktory tiez das prelozit = spravidla sa to neoplati)...
3. Obvodny urad - zacne konanie (treba ti preklady, protokoly KO, STK, EK), 2150 Sk kolky, dostanes od nich este sek na 2000 Sk recyklacny fond - po zaplateni si ides pre technicak
4. Policia - 2000 Sk kolok, netreba obhliadku kedze si bol na KO, vypisujes to velke tlacivo, dostanes SPZ
5. STK - takzvana administrativna - lepia nalepky (spytaj sa pri KO ci ich to uz nepreslo a nedaju ti ich hned)