... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

MaTuloo
Autor témy
Kraj: Prešovský

BMW E39 540i M62B44TU problém so štartovaním.

Nedeľa, 16. Februára 2014, 17:37

Zdravím chalani, mám nasledovný problém so štartovaním. Na začiatok chcem uviesť že v aute mám LPG. Auto mi štartuje na benzín nie na plyn. Problém spočíva v tom že auto dlho štartuje za tepla asi 5 sekúnd. Za studena štartuje bezproblémovo ale ak je motor zohriaty na prevádzkovú teplotu a postojí vypnutý 30 minút a dlhšie tak vtedy štartuje dlhšie, naopak ak auto postojí 3 hodiny a motor schladne na cca 60 stupňov štartuje normálne. Ďalšou záhadou je že ak je vonku chladno tak s tým nieje vôbec problém ale ak je vonku teplejšie/ horúco cca 13 stupňov a vyššie tak problém permanentne pretrváva. Dnes sa mi stalo dokonca to že keď som ho po tých 5-tich sekundách naštartoval tak mi zdochlo. To sa mi tiež stalo v lete takže dokopy 2X. A tiež sa stáva že keď dlho štartujem tak motor naskočí padnú otáčky pod voľnobeh a tak trochu vyskočia a potom sa ustália a ide všetko OK. Chalani mi radili vymeniť baterku, a taktiež tam už bola staršia baterka tak som ju vymenil za novú 95Ah. V jedeni som robil diagnostiku a ukázala vadný snímač teploty na termostate. Chyba sa zmazala a viac sa už neukázala. Zhruba pred 2 týždňami som bol na diagnostike (INPA) a pozeral som grafy spaľovania, funkcie lambda sondy atď a všetko bolo OK a diagnostika neukázala žiadne chyby. Skúste mi poradiť čím mám začať, alebo čo to môže spôsobovať. Mám celý ďalší motor na ND takže veci ako váha vzduch, čidlá a podobné veci mám k dispozícií. Ďakujem za všetky rozumné odpovede. :thumbup:

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Re: BMW E39 540i M62B44TU problém so štartovaním.

Nedeľa, 16. Februára 2014, 18:04

Prehod cidlo kluky, ked nepomoze skus cidlo vacky
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

MaTuloo
Autor témy

Nedeľa, 16. Februára 2014, 18:31

Čidla mam k dispozicii tak skusim ich zajtra pomeniť a dam vedieť ako som dopadol 8)

jararak napísal:
Prehod cidlo kluky, ked nepomoze skus cidlo vacky

jararak

Nedeľa, 16. Februára 2014, 18:35

Nemen vsetky naraz, ak to pomoze nebudes vediet ktore to bolo :)
bmwcoding.sk
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off

snbalex
Auto: E39 535iA

Nedeľa, 16. Februára 2014, 23:07

zdar ja mam M62 B35 s plynom. plyn s tym nic nema jedine ze je zle navrtany aleto je malo pravdepodobne. tiez mi podobne haprovalo startovanie a otacky na volnobehu. startovanie som opravil vymenou teplomera v boxe vzduchoveho filtra, tam si motor cita teplotu vzduchu pred nastartovanim aj po nom, aj to ovplyvnuje kolko benzinu je potreba.
Kolisanie otacok som vyriesil vycistenim volnobezneho ventilu. ked ho zhodis, valcek vo vnutri by ti mal v ruke volne klepat ako hrkalka. moj sa hybal iba s pomocou srubovaka cize sam to nezvladal velmi. skusal som aj brake cleanerom prestriekat sanie dookola ci niekde nieje dierka ale nic.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Pondelok, 17. Februára 2014, 06:41

u M62TU neni voľnobežný ventil :wink:
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

snbalex
Auto: E39 535iA

Pondelok, 17. Februára 2014, 10:08

ejjj sorac, este som len rok v bmw svete este sa mam co ucit :)

MaTuloo
Autor témy

Pondelok, 17. Februára 2014, 14:59

Podľa toho čo píšeš ohľadom toho čidla nasávaného vzduch máš BEZVANOS motor, ten má to čidlo v airboxe, ale VANOS ho má vo váhe vzduchu. Ja si myslím že chyba bude len elektornická, lebo to robí len za tepla a len ak auto postojí čiže pri zmenách teplôt, každopádne skúsim vymeniť snímač kľuky, uvidím čo to spraví a keď pôjde stále zle tak snímače vačiek. Aj keď podľa mna v snímači kľuky chyba nebude lebo čo vie tak ak je snímač kľuky vadný auto neštartuje vôbec. Potom dám vedieť ako som dopadol. :thumbup:

snbalex napísal:
zdar ja mam M62 B35 s plynom. plyn s tym nic nema jedine ze je zle navrtany aleto je malo pravdepodobne. tiez mi podobne haprovalo startovanie a otacky na volnobehu. startovanie som opravil vymenou teplomera v boxe vzduchoveho filtra, tam si motor cita teplotu vzduchu pred nastartovanim aj po nom, aj to ovplyvnuje kolko benzinu je potreba.
Kolisanie otacok som vyriesil vycistenim volnobezneho ventilu. ked ho zhodis, valcek vo vnutri by ti mal v ruke volne klepat ako hrkalka. moj sa hybal iba s pomocou srubovaka cize sam to nezvladal velmi. skusal som aj brake cleanerom prestriekat sanie dookola ci niekde nieje dierka ale nic.

jararak

Pondelok, 17. Februára 2014, 21:38

Ak je vadny snimac kluky tak to nechyti na prvu otocku, vyrata si to z cidiel vacky. Je mozne, ze mas take polovadne cidlo na ktorom je studeny spoj. Samozrejme ked ma lepsi den tak ide ako ma, vymaze sa to z pameti zavad.
bmwcoding.sk

MaTuloo
Autor témy

Pondelok, 17. Februára 2014, 22:39

Takže dnes som sa do toho pustil a bol som trocha prekvapený, toižto nepozrel som si to čidlo kľuky na ETK a tak som ho hľadal pri hlavnej remenici na motore lebo som myslel že ho má tak umiestnené ako 6 valec, ale potom pozriem ETK a čidlo je na prevodovke. Pokúšal som sa vybrat to čidlo s prevodovky ale nejaký tupec tam sthral tú skrutku čo ho drží tak sa mi ho nepodarilo vybrať. Tak som vymenil tie čidlá vačiek, ale nespozoroval som žiadnu zmenu aj keď som v podstate nemal kedy nakoľko mi ten problém pretrváva pri vyšších teplotách a večer bolo vonku okolo nuly. Takže zajtra to odskúšam, ak nepomôže tak sa pokúsim vybrať to čidlo kľuky a ak ani to nepomôže tak pôjdeme dalej vylučovacou metódou.

MaTuloo
Autor témy

Utorok, 18. Februára 2014, 21:02

Takže chalani dnes som vymenil aj to čidlo kľuky, a bol som to aj odtestovať, auto ide v pohode netrhá, nevynecháva ani nič podobné. Ale či to pomohlo neviem lebo vonku bolo chladno a môj problém sa prejavoval za teplého počasia, takže musím skúsiť keď bude teplejšie, ale za studena je to OK. Ale stala sa mi jedna vec s ktorou som nepočítal, po výmene toho čidla na kľuke. Ak sa motor zohreje na prevádzkovú teplotu cca 105 stupňov tak pri státí na mieste (možno aj za jazdy neviem nepočuť to ani pri vypnutom rádiu) mi zopne ventilátor klímy a ten dochladzuje motor. Toto sa mi do teraz nikdy nestalo. A predpokladám že to vôbec nemá súvis s výmenou toho čidla kľuky, ale predsa po výmene mi ho zopína. Neviete čím to môže byť spôsobené, alebo to tak má byť? Ako určite mi to nevadí aspoň lepšie dochladí motor ale zázračne sa to začalo prejavovať až po tej výmene čidla kľuky.

MaTuloo
Autor témy

Štvrtok, 20. Februára 2014, 19:29

Takže chalani čidla vačiek vymenene, čidlo kľuky vymenene a problém stále pretrváva, takže ešte ma napadá vymeniť váhu vzduchu v ktorej je snímač teploty nasávaného vzduchu aj keď po pravde neviem či bude vada práve v tom lebo ak som pozeral cez skryté menu teplotu nasávaného vzduchu tak mi údaj prišiel dosť reálny nakoľko vonku asi 8 stupňov a čidlo ukazovalo nejakých 20 ale samozrejme motor bol poriadne zohriaty tak nasával teplo od motora. Ďalší adept na výmenu je snímač teploty na termostate, palivové čerpadlo, alebo ešte snímač teploty chladiacej kvapaliny ale ani sám neviem či RJ berie s neho nejaké údaje pri štartovaní, skôr berie s toho snímača teploty nasávaného vzduchu. Ak nepomôže ani to tak potom už len asi sviečky a palivový filter. A ešte mám predovšetkým na majiteľov týchto áut jednu otázku. Na bezvanos stojí palivový filter asi 15€ a má dĺžku 300mm, na vanos stojí 70€ (samozrejme viem si to zohnať aj o dosť lacnejšie ale s princípu) a má dĺžku 310mm, dosť veľký rozdiel je v cene a preto sa pýtam či neviete či sa dá prehodiť ten filter s bezvanosu na vanos s tým že si len prehodím dlhšiu hadičku kôli dĺžke filtra alebo mi to tam nebude vôbec pasovať??? Akékoľvek rady sú vítané :thumbup:

DrakulaVladimir
Auto: 7er

Piatok, 21. Februára 2014, 23:09

Skus palivovy filter ak tie cidla nepomohli
735i
525iA ex
320d ex

Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 16 neregistrovaných