... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Rottwa
Kraj: Zahraničie

Re: 12V po nastartovani

Utorok, 18. Februára 2014, 19:22

Na svete su este ludia co pozeraju JOJ-ku ?

Obrázok

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 18. Februára 2014, 19:23

Keby mi fizel povedal, ze mi da pokutu, lebo mi svieti DRL aj po vypnuti motora [co mi svietia a mam to tak od vyroby - vypnu sa az ked otvorim dvere] tak by som sa mu vysmial do xichtu a bud ho poslal rovno do pice, alebo sa ho opytal, ci chce svoje postupy ist obhajovat na MINV...
kks...vraj pomahat a chranit...
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Utorok, 18. Februára 2014, 20:05

voMacK napísal:
Keby mi fizel povedal, ze mi da pokutu, lebo mi svieti DRL aj po vypnuti motora [co mi svietia a mam to tak od vyroby - vypnu sa az ked otvorim dvere] tak by som sa mu vysmial do xichtu a bud ho poslal rovno do pice, alebo sa ho opytal, ci chce svoje postupy ist obhajovat na MINV...
kks...vraj pomahat a chranit...

po vypnuti motora sa ti stlmia na "parkovacky", nem?

Mato35d
Autor témy

Utorok, 18. Februára 2014, 21:53

Nestastnici...bavime sa tu o dodatocne namontovanom dennom svieteni,US denne svietenie a uz vonkoncom svietenie od vyroby s tym nema nic so zapojenim a nasou sprostou vyhlaskou...pokutovany bol nejeden pripad zial co poznam...
V scheme zapojenia ku svetkam je tiez pisane plus pol pripojit na napatie po nastartovaniiiiiiiii! mne to je jedno ci to ide po,alebo pred, zakon s tym ma problem nie ja...
Dokupim ten modul a bude po probleme,lebo vidim,ze tuto to k nicomu konstruktivnemu nevedie,zial...

MensahService
Auto: Oltcit Club

Utorok, 18. Februára 2014, 21:55

Mato35d napísal:
zakon s tym ma problem nie ja...

vsak daj link na tu novelu, kde je to napisane ze po nastartovani, ja som nic take nenasiel :-s
jediny kto ma problem to pochopit si ty a opieras sa o nejake video na TV HNOJ ](*,)
Naposledy upravil/-a MensahService v Utorok, 18. Februára 2014, 22:11, upravené celkom 1 krát.

ice.blade

Utorok, 18. Februára 2014, 22:05

nikde nieje pisane ze musi denne svietit azked je motor v chode, musi svietit ked je spinacka v polohe umoznujucej chod motora... cize 2ha poloha... ked to niekto nechape je to jeho problem

RACERMAN
Kraj: Banskobystrický

Streda, 19. Februára 2014, 09:05

Pokutovali niekoho kto ma zapnute nastavene dialkace - denne svietenie na 40% ?
E60 530d SILVER METALLIC, custom audio, video mod with wifi screen casting
Ex: E90 325i, E46 320d, CLK320, A6 2.8i, A4 2.6i, Passat 1.9Tdi 96kw, a vela iných
YAMAHA YZF R6, ATV QUAD
Servis, diagnostika, kódovanie,...ISTA, DIS, INPA, NCS, TOOL32, WinKFP...
Čistenie klimatizácie interiéru ozónom

voMacK

Streda, 19. Februára 2014, 18:26

ice.blade napísal:
nikde nieje pisane ze musi denne svietit azked je motor v chode, musi svietit ked je spinacka v polohe umoznujucej chod motora... cize 2ha poloha... ked to niekto nechape je to jeho problem

a pre auta, co maju tlacitka a nemaju ani len spinaciu skrinku to chcu riesit akoze jak? :mrgreen:
-- P.R.

ice.blade

Streda, 19. Februára 2014, 18:58

podla logiky by som povedal ze by mali zacat svietit hned po stlaceni tlacitka ci uz s brzdou alebo bez kedze tlacitko umoznuje motoru nastartovat

Rottwa

Streda, 19. Februára 2014, 19:07

je to tak ale je to zle lebo na JOJke to Jozo Kubani hovoril zo spicov Tatranskych hor inak [-X

voMacK

Streda, 19. Februára 2014, 20:22

No ja napr, ked mam svetla nastavene na "A" tak sa mi kruzky rozsvietia hned po odomknuti auta.
ak mam na "0" [a mam v iDrive samozrejme aktivovane DRL] tak sa rozsvietia az po stlaceni tlacitka...
ono da sa povedat, ze poloha "2" ci "1" je u mna diskutabilna, pretoze ja odomknem auto a len co stlacim START [s brzdou] tak sa auto ozivy a rovno aj startuje...
-- P.R.

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Streda, 19. Februára 2014, 20:27

voMacK napísal:
No ja napr, ked mam svetla nastavene na "A" tak sa mi kruzky rozsvietia hned po odomknuti auta.
ak mam na "0" [a mam v iDrive samozrejme aktivovane DRL] tak sa rozsvietia az po stlaceni tlacitka...
ono da sa povedat, ze poloha "2" ci "1" je u mna diskutabilna, pretoze ja odomknem auto a len co stlacim START [s brzdou] tak sa auto ozivy a rovno aj startuje...

len podotknem, ze treba rozlisovat 2 rezimy svietenia AE:
- po odomknuti svietia slabo - ako parkovacky
- po starte resp. ked je vypinac svetiel v polohe 0 svietia ako DRL - silno

s tymi polohami to vidim u aut s tlacidlom takto:
- 1. stlacenie tlacidla spolu s nohou na brzde = poloha START a nasledne uvolnenie klucika do 2. polohy
- 1. stlacenie tlacidla bez brzdy = 1. poloha kluca - ozivi sa radio a pristroje
- 2. stlacenie tlacidla bez brzdy = 2. poloha kluca, rozsvietia sa kontrolky atd

aspon takto to funguje na mojej patorke s CA

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Piatok, 21. Februára 2014, 00:04

Ani ja som este o tom nepocul, zeby denne svetla mali byt zavisle na chode motora.... :)

Za US DRL nikto nedostal pokutu, nakolko to neporusuje ziadny zakon. Kodoval som ho dokonca uz aj dopravnym policajtom na ich sukromnych vozidlach.

Mato35d napísal:
Nestastnici...bavime sa tu o dodatocne namontovanom dennom svieteni,US denne svietenie a uz vonkoncom svietenie od vyroby s tym nema nic so zapojenim a nasou sprostou vyhlaskou...pokutovany bol nejeden pripad zial co poznam...
V scheme zapojenia ku svetkam je tiez pisane plus pol pripojit na napatie po nastartovaniiiiiiiii! mne to je jedno ci to ide po,alebo pred, zakon s tym ma problem nie ja...
Dokupim ten modul a bude po probleme,lebo vidim,ze tuto to k nicomu konstruktivnemu nevedie,zial...

Naco taras hluposti? Tak si daj nakodovat ECE denne svietenie, v com je problem???
Schema zapojenia carovnej skrinky co chces kupit je pre ake vozidlo? pre traktor, autobus, ci bmw e60 ? To je nejaka cinska hlupost a prekladal to asi analfabet. Napatie po nastartovani je co za picovinu? V ktorom aute si to videl a kde to bolo pripojene??? Jedine ze si pripojis dynamo s bicykla k remenu a ten ti bude pohanat tvoj modul denneho svietenia. Ma sa to pripojit na napatie v polohe 2 cize KL15!

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Piatok, 21. Februára 2014, 12:12

Kamo nič take tam nehovoria, hovoria iba o splnení troch podmienok a tu prvu si si zle vysvetlit!!!Poloha z naštartovanim motora je poloha ked je možne motor naštartovať a tou je poloha 2 kontrolky,t.j. kl. 15!Každé jedno auto je to ma tak riešené a tie moduly čo sa predavaj reaguju na zvyšene napetie ked alternator začne dobíjat,ale tie moduly riešia tak preto,aby prave ludia nemuseli hladať napajanie pri polohe2 t.j. kl. 15!!!!!

Mato35d napísal:

Nikto sa neriadi reportazov! Treba vsak pocuvat co v nej hovoria...
Pokuty dostavali prave preto,lebo im to svieti aj pri vypnutom motore poloha 2....ziva skusenost...
Moduly,ktore sa dodavaju k drl presne toto riesia,ze sa svetla zapnu iba pri nastartovanom motore,to asi nebude koli reportazi tak riesene ze :)

Ok skusme sa drzat povodnej otazky...

Poloha "nastartovaneho motora" sa rozumie poloha, kedy je možne aby bol motor v chode, t.j. Kl.15 to je poloha kontroliek, v ktorej je vlastne motor v chode po naštartovani,do tejto polohy sa ti vracia kluč, po otočeni štarterom!Neviem či predstaviť že redaktor by povedal, že denné svietenie musí svietit ked mate kluč v druhej polohe, aj ked motor nieje naštartovany,respektíve môže to tak byť,to by s toho tí menej chapaví mohli byt zmeteny!Preto sa tou polohou automaticky berie poloha naštartovaneho motora,či už je alebo nieje naštartovany!Takže pokutovat možu iba za nepravne umiestnenie led, alebo ak by ti denné svietenie svietilo aj po zapnutí parkovačiek(vidim to tak často, že tie aftermarkety tak vela krat jazdia a svieti to do ksichtu,ked svieti z klasickymi stretavacimi)!!!!

Takže MensahService to napisal spravne z citacie....

PS: na žiadnom aute neexistuje poloha, kde je napetie iba po naštarotvaní a inokedy nie!!!
Prílohy
led.JPG
led.JPG (22.64 KiB) 1748 zobrazení
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

MensahService
Auto: Oltcit Club

Piatok, 21. Februára 2014, 15:47

TT-SIMIK napísal:
Takže MensahService to napisal spravne z citacie....

dakujem, namontoval som ich uz tucty, takze nieco o tom viem :thumbup:
dôlezite je spravne umiestnenie ( vid. obrazok ) a samozrejme zapojenie na spinany prud ( poloha 2, svietia kontrolky ) plus zapojenie na parkovacky ( aby sa DRL vyplo po zapnuti parkovaciek ), to je vsetko, zvladne to aj cviceny simpanz :mrgreen:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 4 neregistrovaní