... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

sebastiaan
Autor témy
Auto: E61 535d/E30 316i
Kraj: Bratislavský

Seria znaciek.

Nedeľa, 9. Februára 2014, 16:24

Dnes som videl auto v BA co malo znacku BLXXXGM (tie cisla si aj tak uz presne nepamatam, a aj tak by som to tu nedal lebo to nie je pointa otazky)
Zacal som tak rozmyslat nad tym ze kolko este vydrzi tato seria znaciek ked znacky BL sa zacali davat iba v auguste 2010 (ak sa nemylim) a uz to je na pismene G... :-k :-k
Co si myslite, kolko to este vydrzi kym budu musiet zase menit tu skratku?

Podla mna je cely ten format zle, malo by to byt tak nejak ako to maju nemci, proste ze tam mozu kludne byt aj 4 cislice, bolo by to ovela jednoduchsie...

A ozaj, ak niekto vie akym tempom to priblizne ide tak do leta bude ake pismeno, H, I, ? (To iba zo zvedavosti lebo v lete kupujem auto tak chcem vediet ake znacky dostanem :D )

A este nakoniec: Jazdi tu niekto na klube po sk bez prednej znacky?

PetoK
Kraj: Žilinský

Re: Seria znaciek.

Nedeľa, 9. Februára 2014, 16:43

Ty si chodil na ZS ??? Kolko kombinacii je cislic a kolko pismen ako jeden znak ??? :lol:

sineDko
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 9. Februára 2014, 16:57

260 000 verzus 650 000 +- ked ratam dobre. ale to nie je podstatne ved da sa pouzivat viac druhov naraz aj 3+2 aj 4+1 aj 2+3 barsjako.. tak si myslim ze to autor myslel :-({|=

ano zachvilu budu urcite vycerpane bl znacky. minule niekto na ab.eu fore pisal kolko bl znaciek sa denne vycerpa len kvoli preregistraciam aut a na druhy den uz je auto prehlasene na ine cisla

pre zaujimavost pre bratislavu su prichytane zatial tieto kombinacie BA, BD, BE, BI, BL, BT

revenge
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 9. Februára 2014, 16:59

a uvažuje sa aj nad PŠ :mrgreen:

Pežot

Nedeľa, 9. Februára 2014, 17:10

Hmmm. O čo vlastne ide v tejto téme? :-s

Jo a bez prednej značky to môžeš skúsiť. Ti to príslušníci hneď vysvetlia ;)

nrtm
Auto: firemne
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 9. Februára 2014, 17:17

Znacky by som riesil, ze ked si kupis prve auto dostanes SPZ a ide s tebou cely zivot, len si prehlasujes auto.

Esence

Nedeľa, 9. Februára 2014, 17:28

Je to myslím vcelku jedno kam a ako to dospeje, ja osobne som si na značkách nikdy nepotrpel. Určite je pekné ak "losne" človek náhodne niečo ako 111, prípadne 700 (má 7er) a podobne. Ale, že by som sa zamýšľal nad podstatou skratky a kombinácie to nie. Hlavne ak má niekto XY aut za XY rokov je to už nepodstatné a viac ako to aké číslo zinkasujem ma vie skôr nabudiť to AKO ju budem zase musieť chrániť po prejazdených nociach mimo obývané oblasti od tej hávede čo sa ťahá na cesty (líška atď.) ...

Čo sa týka jazdy bez prednej poznávaciej značky asi len toľko ...

NEODPORÚČAM to a ani nevidím dôvod. Resp je pravda, že sú autá kde je to bez nej fakt krása ... ALE taká guľa od parkovania iného auta pri Vašom ? ... Tak to nech je ten "francúzák" /bozk na tej ŠPZ ako na nárazníku.

To mi pripomína nedávne udalosti, kedy som mal prednú značku zloženú pre zlomenú kostru držiaka. Šiel som z BA smer Nitra pochopiteľne hliadka, ktorá si len plnila svoju povinnosť. Prebehla bežná kontrola dokladov nič viac. Nasledovaná otázkou "dôvod absencie prednej ŠPZ ?", ktorý som vysvetlil a páni ma bez akejkoľvek sankcie odporučili na neďalekú čerpaciu stanicu. Poprial som príjemný zvyšok služby zdržal sa ešte cca 5 min bežnou debatou a s príjemným pocitom v hlave "tá polícia ma tiež zrejme svoje dni" odišiel ...

sineDko

Nedeľa, 9. Februára 2014, 17:41

ano ano losnut dobre cislo je potom potesujuce. ked som na tds bez oznacenia modelu dostal 540 som bol trocha nahoneny :mrgreen:

Užívateľov profilový obrázok
EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 9. Februára 2014, 17:50

co sa tyka otazky kolko vydrzi bl seria... neviem

no ja jazdim uz daky cas so znackou za prednym sklom koli chybajucemu kusu naraznika a nikto nic. neviem o tom, ze by dakde v zakone bolo pisane, ze zvacka musi byt v urcitej vyske na urcitom mieste. v podstate ma byt len viditelna. ci sa mylim?

maniaczv

Nedeľa, 9. Februára 2014, 17:54

ak to je este aktualne tak az tak si ju hocikde a ako nemozes dat

(4) Tabuľka s evidenčným číslom musí byť na vozidle
umiestnená vpredu a vzadu; pri prípojných vozidlách,
zvláštnych motorových vozidlách a motocykloch
vzadu. Vpredu je tabuľka umiestnená uprostred; vzadu
na osobných automobiloch, autobusoch, motocykloch,
motorových trojkolkách a ich prípojných vozidlách
uprostred, pri ostatných vozidlách na ľavej strane
vozidla.
(5) Tabuľka s evidenčným číslom musí byť upevnená
kolmo na pozdĺžnu os vozidla. Spodná hrana tabuľky
musí byť vpredu najmenej 200 mm a vzadu najmenej
300 mm nad rovinou cesty. Horná hrana tabuľky
nesmie byť vyššie ako 1 300 mm nad rovinou cesty

a dalej:

(7) Iné umiestnenie tabuľky s evidenčným číslom je
možné len vtedy, ak to povolil orgán oprávnený schváliť
technickú spôsobilosť vozidla, také povolenie zapísal
do technického preukazu vozidla a dopravný ininšpektorát
o tom urobil zápis do osvedčenia o evidencii
vozidla.

Pežot

Nedeľa, 9. Februára 2014, 17:56

Je to uvedené a dokonca aj jej umiestnenie na vozidle vzhľadom na os vozidla.

Výnimku má udelenú len Alfa Romeo a pár ďalších áut, ktoré pre design nemajú možnosť umiestniť ju v strede.

Užívateľov profilový obrázok
EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 9. Februára 2014, 18:10

tak potom nic 8-[

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 223 neregistrovaných