Pondelok, 27. Januára 2014, 20:49
Zdravim vas...
moje auto je BMW E46 323ci...
takze hladal som tu dost, nasiel som prispevky ohladom tratenia vody, tlakovania hadic, prehrievania atd... a myslim ze som dospel k zaveru ze budem musiet vymenit tesnenie pod hlavou... moje priznaky odpovedaju vacsine co som tu cital: pri starte za studena hustejsi biely dym - ale len chvilku, mozno len 1km; trati sa voda; nekuri - len pri vyssich otackach; olejove viecko je sice ciste; pri jazde nad cca 7-8km sa motor zacne prehrievat, stane sa ze ked som rozbehnuty a vyradim na neutral motor sa po chvilke schladi na normal a cele sa to opakuje; hadica od expanzky je natlakovana...
chcel som sa informovať a budem vďačný za kazdu radu alebo postreh, ktora by mi pomohla pri postupe.. nasiel som tu vela nazorov ale v podstate nic konkretne.. je tu niekto kto uz tento proces vymeny absolvoval? nie som expert mechanik ale s pomocou si to dokazem spravit bez toho aby som musel vyuzit servis... samozrejma je vymena tesnenia a zrovnanie hlavy.. co by sa malo menit este v spojitosti s tymto? existuje nejaky podrobnejsi navod, fotky, na co si dat pozor, nejake tabulky s hodnotami, utahovacie momenty .. atd.. proste vsetko co by sa mi k tomu hodilo?
verim ze admin neposudi tuto temu ako nejaku duplicitnu, ak ano - co už.. postupne ako budem robit by som tu pridaval nejaky popis a postrehy a rad by som sa s vami radil aj pocas prac..