Takže len tak pre info: mam dovezenu e30ku, ktora je momentalne u kamka a robia sa nej postupne mensie upravy/opravy, nachadza sa v bode A. Mam (chvalabohu) az 2 moznosti kde auto prihlasit: SR abo CR.
Rad by som dal do porovnania co by stalo prihlasenie do CR a v SR a keby ste sa kukli ci mam spravne info o cenach.
Este by som podotkol, ze auto je odhlasene, mam k nemu velky TP a odhlasku, takze pocitam, ze by sa muselo auto z bodu A hybat iba pomocou odtahovky (ak sa mylim tak budem rad, ale neviem ako by sa dali nebodaj vybavit nejake prevozne znacky - ale som zaciatocnik, tak akekolvek info je vitane

)
1)
SR: - odtahovka - vzdialenost z A do B = 115km (tam), 2500skk (tam a s5, po znamosti.. aspon dufam :) )
- KO, 2500skk
- STK+em, 1500skk (??)
- recyklacny fond, 2000skk
- vraj nejaky kolok na ziadost (KO??), 2150skk
- spz, 2000skk
= suma: cca 10000 + odtah 2500skk = 12500
+ PZP: na mna = cca 11000skk/rok
na fotrika = cca 6500skk/rok
2)
CR: - odtahovka - z A do C = 135km (tam), pri cz cenach by som sa mozno do 4000kc vosiel (pocitane okolo 15kc/km)
- dovozova technicka, cca 1500kc
- emisna, 500kc
- prihlasenie na magistrate, 2800kc (aj so znackami)
= suma: cca 5000kc + odtah 4000kc = 9000kc (cca 12000skk)
+ PZP: na mna = cca 5000kc/rok (cca 6500skk)
na fotrika = myslim ze okolo 3000kc (to uz som moc nepozeral :) )
Mne to skor vychadza na prihlasenie v CR, ale stve ma ten drahy odtah (min. 15kc/km sa mi zda dost, ked v SR by som mohol mat tak za 10-12skk/km). Plusom je aj menej behaciek, nerobia okolo toho take "drahoty" ako v SR. Inak tymi cenami v SR si az taky isty nie som (vid stk), tymi ceskymi na 99%.
Tak akeho ste nazoru

Celkom by ma to zaujimalo.. Dikes
Ozik, vsak ono je aj hlasovanie, ze jo.. tak mozte aj zahlasovat
Este teda dodavam, ze mam obcianstvo aj SR aj CR a v CR staci mat zahlaseny prechodny pobyt a mozes si hodit auto na seba (cize aj keby som nemal CR obcianstvo, tak ma to trapit nemusi, hlavny je prechodny alebo trvaly pobyt).
"Umenie žiť nie je umenie hrať s dobrou kartou, ale umenie zohrať so zlou kartou dobrú hru."
BMW E30 318i...ex