... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
dethXtreme
Auto: e36 323i
Kraj: Banskobystrický

Re: Mercedes vs BMW

Sobota, 11. Januára 2014, 17:23

neviem no...podla mna su MB a BMW uplne neporovnatelne auta...MB je a vzdy pre mna bude cisto auto na luxus...preto tie krajsie interiery v novych modeloch...lepsia vybava a tak...a BMW je viac zamerane na "radost z jazdy"...proste podvozky, tozdelenie hmotnosti, jazdne vlastnosti a to aj u 7er...preto trosku strohejsie ( aj ked u Fka to zacina zase vyzerat dobre) interiery...moj nazor :)

bmw by som skor porovnaval s audi...co je pre bmw myslim rovnocennejsi super...MB je inde
e36 318i saloon "škaredé káčatko" :)
e36 323i touring "obláčik"

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

heretik
Auto: S6

Sobota, 11. Januára 2014, 17:43

Vo vseobecnosti mam aj ja podobny pohlad na to. BMW - sport / jazdne vlastnosti, MB - luxus / styl, Audi - standard (v dobrom slova zmysle).

CSLABN94
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 12. Januára 2014, 20:50

Lepsie ako 2 chalani nadomnou by som to nevedel vysvetlit... Ako hovorite
RIP Král Šumavy ..... :/

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6

Nedeľa, 12. Januára 2014, 22:34

raz som tu daval, ze slogany ktore automobilky pouzivaju ich aj presne vystihuju...

vw das auto... ano no je to iba auto a viac netreba cakat.
skoda simply clever... do bodky presne. je tak jednoduche, ze si priplacate aj za volant.

ford feel the diferent.... osobna skusenost, ze koli vymene olejovej vane treba rozobrat pol auta doslova!

bmw radost z jazdy... tu niejeco dodat, vsetci to pozname...

ale neviem ake slogany maju MB a mercedes.

heretik
Auto: S6

Nedeľa, 12. Januára 2014, 23:00

audi ma na svojej stranke: naskok vdaka technike
a mercedes je skratka mercedes :D bez popisu

RTG
Auto: BMW F900XR
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 12. Januára 2014, 23:02

heretik napísal:
a mercedes je skratka mercedes :D bez popisu

Mylis sa, oficialny slogan Mercedesu je : The best or nothing (Das Beste oder nichts)
Audi sedi

mexican
Auto: modré géčko

Pondelok, 13. Januára 2014, 09:10

Ja som sa raz stretol s tým, že u MB niekto parafrázoval slogan BMW

BMW: Freude am Fahren
MB: Freude gefahren zu sein, t.j. radosť z toho že ma v tom aute niekto vozí :D
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

bruno75

Pondelok, 13. Januára 2014, 10:05

Myslim, ze mexicanova reakcia to cele vycerpavajuco vystihuje.

Mecedes je proste viac postaveny tak, ze jazdu treba vnimat z praveho zadneho sedadla, kym BMW treba vnimat spoza volantu...
To zaroven vysvetluje, preco Medved teraz prichadza s "prevratnymi" novinkami v oblasti jazdnych asistentov a HUD, kym u BMW tieto vecicky uz nejaky ten rok frcia a su dostupne pre (takmer) vsetky modelove rady, dokonca su uz v druhej genaracii niektorych modelovych radov (5er, 6er, 7er). Mecerdes ma zase prepracovanesi entertainment na zadnych sedadlach a viac moznosi masaze vzadu...
Z tohoto dovodu sa ja v Mercedese nehrabem za volant a v BMW nechcem sediet vzadu :mrgreen:

revenge

Pondelok, 13. Januára 2014, 11:18

To je podla mna pekna blbost...Hadam nechces v Cecku alebo Ecku sediet vzadu,dokonca si myslím ze ani S este nie je ta trieda kde by clovek sedaval vzadu [-(

Neviem ja co som cítal posledne testy ostrých Mercedesov tak prave vyzdvihovali cit v riadení,ze dokonca prirovnavali k tomu co kedysi bola vysada bmw.
Treba uznat ze Mercedes sa v tomto dotiahol na Bawo už to nie je tak jednoznacne ako kedysi.

sajbama
Auto: W212 E500, V70R
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 13. Januára 2014, 11:55

Ja neviem, mal som e65ku predface, pochopiteľne je to už stará bučora dnes, ale chcel som mať raz sedmu... a keď som ju dal preč tak som sa rozhodoval medzi W212 a F10, a nakoniec som skončil pri mercedese a som spokojný. Mám E500ku, ten novší biturbo motor, ale samozrejme predface keďže je to 2011ka. Oproti F10 je to trošku staršie generačne ale na môj vkus subjektívne lepšie vozenie, mám s čím ako-tak porovnať keďže vedľa môjho parkuje kolegova 530d F10. Ono zvonku, aj zvnútra vyzerá F10 lepšie, ten interiér podobný sedme je fajn, ale z môjho pohľadu je ten medveď o trošku lepšie auto. Nemám ho moc vo výbave bral som iba to čo potrebujem a každodenne využívam, a samozrejme to čo je štandard, ako napríklad štart-stop, ktorý by som tam radšej nemal.
Takže: airmatic, nezávislé kúrenie, hk logic 7, keyless go, strešné okno,v predu tie lepšie sedačky s masážou a výhrevom, bixenony, command, cúvacia kamera, stmievacie a sklápateľné zrkadlá, amg paket, amg volant a hrubšie koberčeky, príplatková metalíza.

F10 sa v zákrutách trocha menej nakláňa, ale není to taký strašný rozdiel, keď sa tu spomína tá radosť z jazdy, tak riadenie mi prišlo paradoxne lepšie na mb, odporúčam vyskúšať, pri F10 mi prišlo trochu bez odozvy, aspoň na tej kolegovej, respektíve mb už dávno nieje plávajúci kočiar ako kedysi oproti bmw. MB je ale vo vnútri tichší, priestrannejší na zadných sedadlách, omnoho pohodlnejší na cestách, aj keď to je asi neporovnateľné keďže je na vankúšoch, a napriek tomu že interiér vyzerá oproti F10 starý, je veľmi kvalitne spracovaný a solídny, sú v ňom použité veľmi príjemné a hlavne odolné materiály. Subjektívne sa mi páči, je jednoduchý, prehľadný, zvykol som si na páčku automatu pod volantom, aj na typickú nožnú parkovaciu brzdu, aj na veľké analógové hodiny v prístrojovke, aj na páčku tempomatu na volante. Osobne mám rád tieto jednoduché interiéry, F10 je pre mňa oproti tomu ako kozmická loď. Áno gadgets sú fajn, ale 98 percent času cestujem v zhone pracovne a nemám chuť ani čas sa hrať s nastaveniami, ocením radšej pohodlný odvoz. Idrive má bmw omnoho lepšie spracovaný ako mercedes command, je svižnejší, a hlavne veľký skok dopredu oproti tomu čo som mal v e65ke, ajkeď mne sa páčil ešte viac u mercedesu starý command, pred tým ako skopírovali bmw. Celkovo ale tieto veci využívam minimálne, som v tomto pomerne zastaralý a namiesto bluetooth či ipodu u mňa stále dominuje v aute cd takže si moc nepotrpím na to ako dobrý je media interface na tom či onom modely. Ocením napríklad plnohodnotnú rezervu a to že nie je na runflatoch. Dizajn je vec čisto vkusu, na tomto modely napriek tomu že som mladý chalan mi vyhovuje, že je to povedzme také "starecké auto". Nebalia sa na to baby, ľudia ma na ceste skôr pustia ako keď som mal sedmu, nemám to toľkokrát obtiahnute kľúčom ako sedmu keď som mal, neviem či na slovensku panuje mienka že bmw vlastnia iba k***** a tak sa k nim aj treba chovať, väčšinou si ani nemyslia že to je moje lebo na takých chodia dedkovia v reichu... je to nenápadné, menej sa to kradne ako bmw, nemá to až taký wow faktor ako 5ka na slovensku, a keďže je bez označenia a v pakete vyzerá rovnako ako povedzme e200cdi, tak mi to aj celkom vyhovuje lebo treba byť nenápadný a neukazovať sa. Ešte jedna vec ma hreje na srdci a to je tá že za 5 rokov na tom nebude behať hocijaký "lokaj" ako povedzme teraz na e60, týmto nechcem uraziť žiadneho majiteľa e60ky, ale už som v tom aute ako sa stalo dostupnejšie videl rôzne indivídua, a viem je mi jasné že na mojom bude o 5 rokov behať olašský cigáň, skrátka mi vyhovuje že ich je u nás menej ako pätiek.

Spotrebu mám dlhodobú 8,7l na dlhé trasy, ale vždy do 10 čo je na 408 koní celkom príjemné. Kaziť sa to kazí asi ako každé iné auto pri takom nájazde aký mám, zatiaľ však nič vážne spotrebák ako brzdy to je jasné, odišliel v záruke motorček ostrekovača svetiel a blbol dažďový senzor. Jedna závažnejšia oprava bolo ohnuté rameno na prednej náprave a rozbitý tlmič ale to som chytil jamu v rusku, za to auto nemoholo. Momentálne najazdených 273 tisíc, prevodovka v pohode, motor tiež, a hlavne interiér omnoho lepšie odoláva nájazdu ako predošlá e65 ktorá pri tomto nájazde už vyzerala ako žumpa. Celkovo je to veľmi príjemný a ukľudňujúci spoločník na dlhé cesty.

Nové Áčko radšej ako jednotku, CLA som skúšal pre mladú, je pekné ale veľmi drahé na to čo ponúka, suv/kabrio nepotrebujem, S/7 si kúpiť nechcem, vždy je lepšie, resp diplomaticky správne mať o triedu nižšie auto ako šéf :?

Keby mám na to prachy tak idem určite do novšej E63ky, nespochybňujem dynamické vlastnosti F10 M5, ale nie som dostatočne zdatný šofér na to aby som naplno využil jej potenciál, resp. ju potreboval, keďže sa s tým autom nebudem naháňať po okreskách, ale drvivú väčšinu času budem na diaľnici, vybral by som si preto amg, ktoré je pohodlnejšie a každý deň by mi robilo radosť tým fantastickým zvukom. Je to síce sprosté výberové kritérium, ale nepotrebujem auto na okruh, za to ten zvuk mi zakaždým dvihne náladu, a okrem toho som vlastne s éčkom celkom spokojný, len čo potom ten dojazd na nádrž pri AMG, no nič, koniec snívania.

A ešte k W124, odporúčam tomu kto bude môcť si do pekného kúsku sadnúť a zabuchnúť dvere, to auto je ako tank oproti e34ke z tej doby, naozaj vyššia kvalita spracovania a použitých materiálov.
EX: e65 730d

Dogg88
Auto: n/a

Pondelok, 13. Januára 2014, 13:04

bruno75 napísal:
...
Z tohoto dovodu sa ja v Mercedese nehrabem za volant a v BMW nechcem sediet vzadu :mrgreen:

V takom Mercedese A je hrdost sediet vzadu :lol:
Klub tvoria ľudia, nie autá...

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 13. Januára 2014, 14:42

skoda, ze mne toto nevislo, presnejsie som to bol pozriet matysonovi aby sa neterigal cez pol republiky ale nasadil mi chrobaka do hlavy

Obrázok
btw bol tam ten spravny motor
Obrázok

inac strasne sa mi lubi tie stare hranate koraby ako 190e tusim sa to znacilo ako generacia w124
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Dogg88
Auto: n/a

Pondelok, 13. Januára 2014, 14:51

C32 AMG je dobre auto ale je to ta "slabsia" verzia...potom bolo este C55 AMG

190E je model W201, to je stare Céčko (písal som o tom: bmw-pokec/milujeme-bawarie-no-doma-mame-aj-ine-uzasne-wageny-t87426.html )
W124 je staré Éčko
Klub tvoria ľudia, nie autá...

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Pondelok, 13. Januára 2014, 14:53

bola aj 190tka (predchodca C), aj 124ka (E) aj 126ka (S), spolu s W140 pre mňa posledné pravé meďáky, akože aj teraz sú pekné, kvalitné, luxusné ale je to už o inom
bohužiaľ teraz na nich jazdia väčšinou už len kofoláči
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

jararak
Auto: skodofka 120l

Pondelok, 13. Januára 2014, 15:10

dogg - studoval som nieco o tom modely, viem aj o c55, ale v tej dobe mi stacilo aj 6 hrncov a co je best je ze oproti Mku to bolo uplne ze nenapadne a myslim, zeby to dokazalo dat na frak aj hodne vecsim autam :D, raz darmo kompresor na velkom motore odvedie svoju pracu :D

viem ze 190 je Ccko a ze 124 je zase E, kolega ma coupe 320, netusim ako presne sa to znacilo (nejak cle alebo ce), fajn zvezenie a najlepsi bol ten dlhy nos a zameriavac na pedestrianov vpredu :D, btw na predchadzajucej strane to spodnejsie cierne a tusim aj to hnede
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 243 neregistrovaných