... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

msakac33

Re: Ťažšie idu rýchlosťi330D pri zaradení slabo počuť nejaký

Sobota, 28. Decembra 2013, 12:37

(Damien) napísal:
A kde je odvzdusnovak na spojku ?
Prílohy
E46 odvzdusnenie spojky.jpg

Užívateľov profilový obrázok
Peters2
Auto: BMW e46 tour 999PS
Kraj: Žilinský

Sobota, 28. Decembra 2013, 12:58

(Damien) napísal:
Si predstav ze das 1tku a chces ju pretlačiť este dalej a to mi spravilo ale v tom ze ja som nevedel zaradiť rychlost jak keby sa tic riadenia o nieco priecila. Len teraz mi uz idu preraďovať akurat trochu tazsie ako predtim a ten zvuk nejaky( to je taky ze ho ani počuť pomaly neni)A ked hodím tu jednotku vobec netaha auto dopredu aj ked dam ručnú a pustam spojku ťahá dopredu. Žiadne smykanie aj ked úplne pridám zakusne a ide.Vyskúšam v prvom rade tu kvapalinu a ovzdusnit to a potom sa uvidí.

A kde je odvzdusnovak na spojku ?

si pisal ze ti nejde zaradit, to ze si mal z vymacknutou spojkou skusit nasilu zaradit rychlost a auto by malo vtedy chut ist do predu tak najskor nevypina spojka... Nemal si skusat zo zaradenou rychlostou sa pohynat na rucnej brzde, s tym nevyskusas asi nic... Takto si moc toho neobjasnil, ak radit idu ale tazko tak to mozu byt aj centrovacie koliky, malo oleja v prevodovke, zle vypinajuca spojka atd. . ..

(Damien)
Autor témy
Auto: BMW 330D Touring
Kraj: Bratislavský

Sobota, 28. Decembra 2013, 15:28

si pisal ze ti nejde zaradit, to ze si mal z vymacknutou spojkou skusit nasilu zaradit rychlost a auto by malo vtedy chut ist do predu tak najskor nevypina spojka... Nemal si skusat zo zaradenou rychlostou sa pohynat na rucnej brzde, s tym nevyskusas asi nic... Takto si moc toho neobjasnil, ak radit idu ale tazko tak to mozu byt aj centrovacie koliky, malo oleja v prevodovke, zle vypinajuca spojka atd. . ..[/quote]

ano pisal len kvoli tomu,ze mi to spravilo raz,ze som nemohol preradit a od vtedy uz nic a chcem to pozret aby ma to niekde neprekvapilo som chcel vedet ak je taky problem,ze by to neslo uz vobec zaradit co by to mohlo byt.

Bolo to tak ako som spominal na zaciatku 1,2 a 3 som nevedel zaradit zastavil som vyp motor rychlosti isli uplne dobre zap motor nesli 2-3x som vyp motor a zas idu. Len idu horsie ako predtym tazsie a paka ma ako keby malu volu a ked dam paku uplne doprava a naspet do N nieco tam cinkne. Este pri stlacenej spojke idem dat napr 1. tak je pocut ako keby nieco suchalo ale uplne slabo. Pripada mi to ako keby nebola spojka uplne vytlacena.

Budem muset ist tou vylucovacou metodou nato asi vymenim tu brzdovu, odvzdusnim to,pozrem setko co ste mi poradili a uvidim co dalej.
BMW E39 520i Touring ex
BMW E39 523i Sedan ex
BMW E46 318i Sedan ex
BMW E46 330D Touring

potmehuth
Kraj: Nitriansky

Sobota, 28. Decembra 2013, 15:48

Vymen tu kvapalinu urcite, dobre preslap, nech vyde stara a dobre odvzdusni, brzdy aj spojku. Ak sa citis, tak vymen aj olej v prevodovke. Potom uvidis, co dalej, podla toho, ako sa to bude chovat.

(Damien)
Autor témy

Sobota, 28. Decembra 2013, 17:53

potmehuth napísal:
Vymen tu kvapalinu urcite, dobre preslap, nech vyde stara a dobre odvzdusni, brzdy aj spojku. Ak sa citis, tak vymen aj olej v prevodovke. Potom uvidis, co dalej, podla toho, ako sa to bude chovat.

A aky je dobry olej dat do prevodovky?
BMW E39 520i Touring ex
BMW E39 523i Sedan ex
BMW E46 318i Sedan ex
BMW E46 330D Touring

msakac33

Sobota, 28. Decembra 2013, 18:28

(Damien) napísal:
A aky je dobry olej dat do prevodovky?
Prílohy
E46 odvzdusnenie spojky.jpg

Peters2

Sobota, 28. Decembra 2013, 21:32

msakac33
pekne obrazky tu pridavas, co to mas za navod?
presne ako sa tu pise, vymen kvapalinu, dobre odvzdusni, ale moc neslap do tej spojky, lebo spenis kvapalinu... Olej som daval Castrol Syntras B 75W...

potmehuth

Nedeľa, 29. Decembra 2013, 01:07

Peters2 napísal:
pekne obrazky tu pridavas, co to mas za navod?
presne ako sa tu pise, vymen kvapalinu, dobre odvzdusni, ale moc neslap do tej spojky, lebo spenis kvapalinu... Olej som daval Castrol Syntras B 75W...

Dobre preslapat, som myslel, ako pises ;) nie silno a rychlo, ale poriadne, aby stara vysla;)

(Damien)
Autor témy

Utorok, 7. Januára 2014, 14:37

Takze ten cinkavi zvuk ide z prevodovky a podla vsetkeho je tam minimálne oleja skusim ho doliat ci sa nieco zmení a ked nic asi dole prevodovka.
BMW E39 520i Touring ex
BMW E39 523i Sedan ex
BMW E46 318i Sedan ex
BMW E46 330D Touring

potmehuth

Utorok, 7. Januára 2014, 15:10

(Damien) napísal:
Takze ten cinkavi zvuk ide z prevodovky a podla vsetkeho je tam minimálne oleja skusim ho doliat ci sa nieco zmení a ked nic asi dole prevodovka.

Nedolievaj....stary vypustit (teda, co z neho zostalo) a naliat novy. Liat treba pomaly na etapy, nakolko je olej husty a aby sa dostal vsade, kam ma. Teda, naliat par deci, pockat nejaky cas.....zase naliat a pockat a opakovat, az kym nebude uplne doplna. Naplnit uplne povrch, kym nezacne pretekat, zasrobovat srob a poutierat dosucha.

msakac33

Utorok, 7. Januára 2014, 15:52

potmehuth napísal:
...

vsetko ma na obrazku napisane, netreba dalsi koment, ajked teda cinkotavy zvuk je skôr dvojhmota ako prevodovka samotna

potmehuth

Utorok, 7. Januára 2014, 16:32

msakac33 napísal:

vsetko ma na obrazku napisane, netreba dalsi koment, ajked teda cinkotavy zvuk je skôr dvojhmota ako prevodovka samotna

Sorry....necital som obrazok.

(Damien)
Autor témy

Utorok, 7. Januára 2014, 18:36

takze nova brzdova aj olej v prevedovke novy,rychlosti idu o malo lepsie ale stale to neni ono, ten "šuštavi" zvuk je stale pocut pri stlaceni spojky podla vsetkeho lozisko na spojke KO takze skusim spojku novu a ten cinkavi zvuk ked dam do prava paku a naspen neviem,,. Co tu boli spominane tie koliky na rychlosti kde sa to nachadze? nemate niekto foto

skusim sem dat aj video toho cinkaveho zvuku
BMW E39 520i Touring ex
BMW E39 523i Sedan ex
BMW E46 318i Sedan ex
BMW E46 330D Touring

Peters2

Štvrtok, 9. Januára 2014, 21:01

koliky su skovate uplne hore na predku prevodovky, cize prevodovka musi ist dole, ale to ti ziadny sustavy zvuk neodstrani. To najskor vymena loziska na spojke...

(Damien)
Autor témy

Nedeľa, 19. Januára 2014, 14:27

Tak bola KO prevodovka hriadeľ v nej bol vybehany mal vôľu aj tie struny na páku odchádzali ked som dal páku doprava ju nevracalo do N akurat za tepla to islo. Ten sustavi zvuk isiel zo spojky bolo to ložisko a asi tym ze mal hriadeľ vôľu dostávala spojka na pi** a na pritlacnom tanieri sa ulomilo z takého ako keby ""obalu"" dam foto. Dal som novu spojku,,prevodovku použitú ale dobru plus novy olej v nej a rychlosti idu jak do masla.

Podla vsetkeho to začalo tak ze mi slzil olej z prevodovky cez sroby a bolo v nej malo oleja a odišla prevodovka a následne to schytala spojka. Z lameli na spojke bolo zbrusene z nitov sa to tam muselo nejak krizit alebo co.
Prílohy
image.jpg
BMW E39 520i Touring ex
BMW E39 523i Sedan ex
BMW E46 318i Sedan ex
BMW E46 330D Touring

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 16 neregistrovaných