... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
lulu991
Autor témy
Auto: BMW 330xd
Kraj: Prešovský

typ ziaroviek v zadnom obrysovom svetle

Nedeľa, 19. Mája 2013, 20:13

Ahojte,
chcem sa spytat aky typ ziarovkiek sa pouziva v E91 pre-LCI v zadnom obrysovom svetle (konkretne v casti svetla, ktora je pripevnena ku kufru auta, ale to je asi ten isty typ)? Sem tam mi jedna robi problemy, lebo ma nejaky zniceny jeden kontakt, tak niekedy nedolieha spravne a vyhadzuje to chybu. Dali by sa tieto ziarovky vymenit aj za LEDky takeho typu? :-k samozrejme s odkodovanim kontroly vypalenych ziaroviek, nech to nehadze chyby...

Nmare
Auto: E91 320d
Kraj: Zahraničie

Re: typ ziaroviek v zadnom obrysovom svetle

Pondelok, 20. Mája 2013, 08:54

Je tam klasická 21W žárovka. obvykle teda v obrysovce bývají 5W, ale tady asi aby to prosvítilo ty proužky, dali 21.. nevím teď z hlavy jméno patice, ale je to kulatá baňka a na plechové objímce 2 výstupky.. stejná je i v brzdových světlech, v blinkrech a zadní mlhovce.

lulu991
Autor témy

Pondelok, 20. Mája 2013, 09:55

dakujem za odpoved, ziarovku som videl ako vyzera len tiez ma ten typ patice zaujima :) asi je to napisane aj na samotnej ziarovke, len sa mi ju nechcelo zase vyberat a pozerat O:) , ale vecer na nu skusim pozriet...myslis ze by sa dala nahradit nejakou LED ziarovkou, ak by patica sedela?

Nmare
Auto: E91 320d
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 20. Mája 2013, 10:31

tak na žárovce ten typ napsaný není, ale už jsem to našel v katalgou. je to BA15s.

podle mě je blbost tam dávat LED. musel bys koupit 4 ty žárovky, i do rohových světel, tam je to stejné. pak odkódovat ty kontroly ale bude to vypadat úplně stejně, žárovka vidět není a přes ty světlovody pro proužky bude problém to světlo dostat pokud to nebude hodně silná LED. těžko dosáhneš takové svítivosti, takže to bude vypadat spíš hůř. navíc led svítí bodově tak by možná svítily jen středy těch pruhů a nerozptýlilo se to tak hezky

lulu991
Autor témy

Pondelok, 20. Mája 2013, 13:47

:wink: mas pravdu, dakujem, kupim teda radsej obycajne

//MPower
Auto: BMW F82 ///M4
Kraj: Bratislavský

Utorok, 21. Mája 2013, 19:09

mne tiez vyhadzuje chybu , mal som jednu vzadnom lavom brzdovom svetle vypalenu , dal som novu a vyhadzuje aj tak , najradsej by som ten palubny pc hned rozkopol , pridrabana octavia mi hned napise ktora ziarovka je zla ak sa nahodou nejaka vypali, vymenil som ju a uz 2 roky to nic nevyhodilo , a toto BMW to vydrbe aspon 5x za 50km ale na ktoru ziarovku to vyhazduje to uz napisat nevie ](*,) neviem ci mi to aj tie predne LED AE nerobia , ktore svieta uplne na kkt , ten vnutorny kruzok mi svieti pekne ale ten vonkajsi uplne slabo , a to mam 20W.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných