... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
JessyJezz
Auto: BMW 320 D e46 pred f
Kraj: Banskobystrický

Re: Navi CIC

Nedeľa, 15. Apríla 2012, 22:23

ja mam mapy 2011tky a tento rok som už ani nepoužil. v BA su vedla seba cesty a vela krat sa my stalo že si navigacia myslela že som na tej druhej a navigovala maa zle..... ale to sa stane každej prosto niektore cesty aj niesu nemam nič proti nej ale radšej použijem navigon v androide
BMW E46 320d 2000

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 16. Apríla 2012, 10:32

mne ta navi velmi vyhovuje..tiez mam 2011 a ked chodim po BA tak sa s nou dobre dostanem vsade, kde potrebujem...a to ja som teda riadny motak [mne pri navigovani treba tri krat povedat, ukazat, nakreslit a dat na vedomie styri pracovne dni dopredu, ze budem odbocovat :mrgreen: :mrgreen: ]
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

mexican
Auto: modré géčko

Pondelok, 16. Apríla 2012, 10:41

JessyJezz napísal:
ja mam mapy 2011tky a tento rok som už ani nepoužil. v BA su vedla seba cesty a vela krat sa my stalo že si navigacia myslela že som na tej druhej a navigovala maa zle..... ale to sa stane každej prosto niektore cesty aj niesu nemam nič proti nej ale radšej použijem navigon v androide

Kde konkrétne máš problém, že sú cesty tak blízko, že to navi nerozozná?
Ja osobne som mal (ešte v starom aute) z času na čas problém, že navi nerozoznala či idem po Einsteinovej alebo po E75. Ale v novom sa mi to nestalo. Okrem toho nejako sa mi nezdá že bazmek s androidom položený za sklom bude presnejší než bazmek v aute s GPS anténou.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

bruno75

Pondelok, 16. Apríla 2012, 13:21

mexican napísal:
Kde konkrétne máš problém, že sú cesty tak blízko, že to navi nerozozná?
Ja osobne som mal (ešte v starom aute) z času na čas problém, že navi nerozoznala či idem po Einsteinovej alebo po E75. Ale v novom sa mi to nestalo. Okrem toho nejako sa mi nezdá že bazmek s androidom položený za sklom bude presnejší než bazmek v aute s GPS anténou.

Presne tak, v starom aute (E39) som navi nemal, takze som pouzival iGo v mobile a bezne sa mi stavalo, ze ak boli vedla seba dve paralelne cesty, navi nevedela po ktorej idem. V E60 mam navi Professional a este sa mi nestalo, ze by ma umiestnila na zlu cestu, vzdy ma zamerala velmi presne. Druha vec je, ze ma obcas posle do ciela riadnou obchadzkou a ak by som to nepoznal, tak by som si nadbehol... ale to asi robi kazda navi :?
Najlepsie je, ak si cez Google maps najdem jednu trasu, navi v mobile mi vypocita inu a nakoniec ma BMW navi posle uplne tretou trasou :mrgreen:
Navi v mobile som uz prestal pouzivat uplne, pretoze "vdaka" klimakomfortnemu celnemu sklu nedokazam vo vnutri auta zamerat dost satelitov na urcenie polohy :evil:
A k tym cerstvym mapam len tolko: spolu s autom som dostal 1 DL DVD s verziou 2009, ktore pokryvalo celu EU. Nakolko tu na fore niektori ospevovali aka je ver. 2011 super, stiahol som si ver. 2011 na 3 DVD a potom aj ver. 2012 (stiahol som iba DVD pre Eastern Europe, kde je SK). Vysledok: v ramci tras na Slovensku, kde sa vacsinou pohybujem su vsetky tri verzie navlas rovnake Este som nenasiel trasu, kde by ver. 2011 alebo 2012 mala novsie data o cestnej sieti. Jediny efekt je, ze vzdy ked pridem k hraniciam, musim prehodit DVD a cakat 5 minut pri vypnutom motore, aby sa navi mohla nastartovat.... :evil: ](*,) :roll:
A "rychlost" akou sa na Slovensku doplnaju do navigacii (vseobecne) nove cesty je priam uzasna: dialnicny prejazd cez Pov. Bystricu stoji, ak sa nemylim uz nejake 3 roky, dodnes nie je ani v jednej CCC BMW navi.... (neviem ako v CIC)
Kym overerene nebude v navi spracovana cela prejazdna D1 aj R1, nechcem o novych mapach nic pocut.... [-(

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 16. Apríla 2012, 13:37

bruno75 napísal:
Navi v mobile som uz prestal pouzivat uplne, pretoze "vdaka" klimakomfortnemu celnemu sklu nedokazam vo vnutri auta zamerat dost satelitov na urcenie polohy :evil:

:?: nejako sa mi to nezda, klimakomfortne celne sklo zastavuje IR ziarenie, ale na radiove vlny dosah nema. Sklo blokuje IR ovladace a ten vyrez hore je na ovladanie garazovych vrat, ktore su niekedy ovladane infraovladacmi, podobne ako TV dialkove ovladanie.
GPS fici niekde na 1300-1500MHz. To by ti nefungoval ani mobil lebo GPS fici na 1800-1900MHz. Mam tiez klimakomfortne sklo a pouzivam externu Garmin navi (ak treba) a v zivote som s nou nemal problem chytit signal.

PS- doplnim, pozeral som trosku po nete a vidim ze s tym byval problem. Autovyrobcovia ale upravili material tienenia a nove zariadenia s GPS SiRF-III prijmacom uz s KK sklami problem nemaju.
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

bruno75

Pondelok, 16. Apríla 2012, 14:12

len pre upresnenie - pouzivam HTC Desire HD so vstavanou GPS, navi iGO sa mi po chvili aj naloguje, ale dost to trva a ma malu presnost, takze ma casto posiela niekam do prdele... preto ju v mojom E60 LCI nepouzivam (naviac ked mam vstavanu navi Profi :mrgreen: )
ide o to, ze som v aute chcel pouzivat aplikaciu pre Android na zaznam trasy kamerou a zaroven suradnicami GPS - tu v mojom aute nespustim, stale tvrdi, ze nevie najst viac ako 2-3 satelity, co je na zameranie malo - zaujimave, ze ina aplikacia v tom istom aute a na tom istom telefone sa o minutu neskor uz nalogovat vie, aj ked nie velmi presne... napr rychlost podla GPS mi casto skace aj o 10-15 km/h, auto ide pomaly, HUD ukazuje 4 km/h a GPS v mobile 7-12 km/h alebo 0 km/h (podla toho, ci sa rozbieham alebo zastavujem)
ked presadnem do ineho auta (aj ineho BMW), ale bez KK skla, iGO, zaznam trasy aj GPS rychlost funguje bez problemov rychlo a presne - ja za tym vidim to KK sklo
s GSM signalom problem nemam s IR ovladacmi obcas ano (vtedy zamierim ovladac cez tem priestor pri spataku)

mexican

Pondelok, 16. Apríla 2012, 14:34

Však počkaj na najbližší šuter do skla a môžeš si dať to sklo vymeniť za normálne :mrgreen:
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
Obrázok

bruno75

Pondelok, 16. Apríla 2012, 15:16

mexican napísal:
Však počkaj na najbližší šuter do skla a môžeš si dať to sklo vymeniť za normálne :mrgreen:

to aby som si na Teba daval pozor, ci nestojis so sutrom niekde za rohom :mrgreen:

mimochodom, teraz uz vazne: cital som, ze ak mam v aute HUD, je tam nejake specialne sklo, ktore zabranuje rozmazananemu obrazu z HUD (ci ze pri vymener skla by sa nemalo pouzit "obycajne"), nevie niekto, co je na tom pravdy?

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 16. Apríla 2012, 15:23

je to z druhej ruky, len z pocutia, ale malo by to byt special sklo s odrazovou vrstvou, nieco ako polopriepustne zrkadlo. Nie je to natiahnute na celom skle (prilis drahe) a vraj sa da pozorovat koniec tej folie pri detailnom pohlade, ale ja sam som to este nevidel. S HUD som jazdil len na Volve a tam som nic take nespozoroval.
Ak by tam bolo len bezne sklo, obraz z HUD projektora by sa stracal cez sklo von.
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

mexican

Pondelok, 16. Apríla 2012, 15:40

Sklo tam je každopádne neštandardné, takže ak niekto má HUD, tak bude po výmene napr. poľského skla asi nepríjemne prekvapený.
Asi to bude celkom veda, lebo keď je HUD tak sa nedá objednať sklo so šedým tmavým pásom hore.
Keď pôjdem najbližšie niekam autom tak skúsim spraviť detailný prieskum, či je na tom skle vidieť nejaký obdĺžniček alebo nie. Ale podľa toho čo som písal vyššie asi bude daným spôsobom upravené celé sklo keďže sa tá úprava bije s tým šedým pásom.
Obrázok

mexican

Pondelok, 16. Apríla 2012, 19:43

Takže pred chvíľou som robil obhliadku predného skla a nič čo by sa podobalo na nejakú vymedzenú oblasť pre HUD som na ňom nevidel. Možno bolo málo svetla vonku alebo veľa tmy, alebo som slepý... Zvonu bolo dokonca z určitého uhlu vidno obraz priamo v tom projektore. Upresním ešte že tá úprava skla pre zobrazovanie HUD-u spočíva v tom, že zabraňuje tomu, aby bol obraz rozdvojený, keďže k odrazu by s normálnym sklom zjavne dochádzalo na vnútornej ale aj na vonkajšej strane skla.

Okrem toho potvrdzujem, že v mojej Navi Profi CIC nie je diaľničný prejazd cez PB. Ale je to celkom pochopiteľné, keďže ja tam mám mapy 2010 a tento diaľničný úsek sa otváral v 5/2010. Viem aj o jednej ulici v BA ktorá je síce realatívne nová, ale existovala už pred rokom 2010 a nemám ju tam.
Obrázok

sir.andreas
Auto: BMW E90 320d
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 16. Apríla 2012, 20:06

determalne sklo-klimakomfortne je vymozenosk,koli ktorej mi stoji za to nemat navi :D ...ked som svoje auto kupil, bolo z FR a malo k tomu aj zeleny pas,tu sa take neda zohnat....Navigacia mi cez KK nechyta. Po vymene omylom za normalne(chyba servisu)mi navigacia isla bez problemov no pri slniecku sa to nedalo vydrzat :D nebol som zvyknuty....kk ma pri odraze z vonku fialovu farbu a vymedzovaci pruh je vidiet, je okolo tych ciernych bodiek po okrajoch skla a okolo spatneho zrkadla..

..inak az mas KK sklo, nahlas si ho na poistovni, az ti ho nejaky dobrak rozbije, poistovna ti zaplati rovnake...az nemas KK v poistke,samo ze mas smolu...vymena KK aj s pracou cca 550Eur
Andreas
BMW 320d E90

bruno75

Utorok, 17. Apríla 2012, 08:58

sir.andreas: poistovna predsa auto videla, ked som uzatvaral poistku, ale asi im pre istotu poslem vypis vybavy :mrgreen: ako je zname v BMW vsetko so vsetkym suvisi (napr. ja mam KK sklo s upravou pre HUD - podla ETK najdrahsia verzia skla ). Inak, ja osobne som zatial na nejake extra vyhody KK skla neprisiel, aj ked pripustam, ze v aute je v lete na slnku o nieco mensi vypek. Na druhu stranu, pokial viem ide iba o celne sklo (ak sa nemylim :oops: ), takze ak svieti slnko zboku alebo zozadu je mi cele KK sklo na dve veci...
mexican: tiez myslim, ze ta uprava skla pre HUD je na celej ploche skla. Niekde som videl link na origo dokument od BMW, kde je popisovana specialna uprava skla pre HUD a myslim, ze tam bol popisany prave ten dvojity odraz obrazu z HUD na obycajnom skle (udaje z HUD je vidno na skle 2x). Ty mas na aute KK sklo? Ak ano, skusal si sa v aute nalogovat s externym zariadenim (mobilom) na GPS? Mna zaraza, ze mne niektore aplikacie idu a niektore nie.... ](*,) :?
Zaujimalo by ma, podla akeho kluca su tie navi mapy aktualizovane a co konkretne priniesla pre SK napr. verzia 2012 oproti 2011. Dufam, ze nieco take, ako rozsirenie siete hotelov a cerpaciek zaradenych do nejakej BMW friendly network :mrgreen: , lebo nove cesty evidentne neregistruje...

mexican

Utorok, 17. Apríla 2012, 09:14

Ja mám obyčajné sklo, nie KK a neskutočne ma serie že kvôli HUD-u nemám ani ten šedý pás hore. S tým KK sklom by bolo treba spraviť experiment, že sa vedľa seba nechajú dve autá na slnku. Jedno s normálnym, druhé s KK a potom sa porovná výpek. Inak tuším 7er má KK sklá úplne všetky.
Doteraz som KK sklo nemal na žiadnom aute a vždy som výpeky nejakým zázrakom prežil :D Ale keď začne byť teplejšie tak si aspoň vyskúšam aký prínos má to nastavenie časovača na spustenie ventilátorov v aute. Aj keď to je otázne, keďže málokedy sa stane že keď niekde na slnku nechám stáť auto, tak dopredu viem kedy sa do neho vrátim.
Obrázok

bruno75

Utorok, 17. Apríla 2012, 09:48

Do toho pokusu sa dobrovolne hlasim, pokial teda nevadi typova rozdielnost nasich aut :mrgreen: mozeme to urobit pri nejakom dalsom zraziku aj s voMacKom (aspon budeme mat referencnu vzorku). Pokial ide o to vetranie cez casovac, moze to byt fajn, ale ako si spravne poznamenal, clovek malokedy vie kedy presne dorazi k cerstvo vyvetranemu autu :mrgreen: Riesenim je dialkove ovladanie (to uz je potom aj s nezavislym kurenim), ale predpokladam ze Ty na benzinaku Webasto nemas...
Inak to musim vyskusat zase ja, ci mi pri spusteni cez dialkove v lete vyvetra auto. Podla toho, co pisu v manuale auto si samo zvoli podla vonkajsej teploty, ci spusti vetrane alebo kurenie - ja som zatial nedosiel na sposob ako mam prepnut dialkovy ovladac z "kuriaceho" rezimu na "vetraci"... ale to uz sme OT

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní