... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
halooooo
Autor témy
Auto: BMW 320 D Touring
Kraj: Banskobystrický

problém s klimatizáciou po doplnení

Piatok, 17. Mája 2013, 07:21

Caute chcem sa spytat. Mam BMW 320 D 100 kW 136 PS a doplnal som klimu pretoze ked som kupil auto freon v nom nebol. Doplnil som freon klima funguje ale ked vypnem auto a mal som zapnutu klimu tak mi ako keby pod kapotou nieco bublinkovalo... Asi 20 - 30 sekund potom to prestane. Nejak sa mi to nezda. Pretoze predtym som mal alfu 156 tiez som mal BMW Z3 a po vypnuti klimy som nikdy nepocul taky zvuk. Ako je to u Vas ? Diky :)

edit: upravený názov témy adminom

halooooo
Autor témy

Re: problém s klimatizáciou po doplnení

Piatok, 17. Mája 2013, 08:46

halooooo napísal:
Caute chcem sa spytat. Mam BMW 320 D 100 kW 136 PS a doplnal som klimu pretoze ked som kupil auto freon v nom nebol. Doplnil som freon klima funguje ale ked vypnem auto a mal som zapnutu klimu tak mi ako keby pod kapotou nieco bublinkovalo... Asi 20 - 30 sekund potom to prestane. Nejak sa mi to nezda. Pretoze predtym som mal alfu 156 tiez som mal BMW Z3 a po vypnuti klimy som nikdy nepocul taky zvuk. Ako je to u Vas ? Diky :)

edit: upravený názov témy adminom

Diky za upravu :)

BinKooL
Auto: BMW E39 & E65
Kraj: Zahraničie

Piatok, 17. Mája 2013, 08:54

cauko a robi ti to len ked mas zapnutu klimu? vacsinou buble chladiaca kvapalina a je to pocut, ked je nejaka netesnost, tak by som skontroloval najprv to.

klima totiz pokial viem pri vypnutom motore nefunguje
Alles unter 6 Zylinder ist assi!
BMW E65 (730d)/ BMW F01 (750liX) / BMW E65 (730d) >EX BMW E53 4.4i >EX BMW E38 740iA >EX BMW E46 330iA

Lewelboss
Auto: M550d

Piatok, 17. Mája 2013, 09:33

Skus sa pozriet na samotne cerpadlo klimatizacie..
Nastartovane a klima vypnuta sa netoci.
Nastartovane a klima zapnuta - toci sa. A ked vypnes kluc, neviem z akeho dôvodu to tak je, chvilu sa tie cerpadla zvyknu hybat tusim opacnym smerom, alebo proste nejake pohyby tam su. Pozri sa na to, ak ti to robi tiez, to je ten zvuk. Robilo to aj mne, ale tiez v pohode fungovala. A klimu som pred vypnutim auta radsej vypol a nechal vyfukat a potom zhasol auto..
F10 M5
E46 330CD
E82 120D
F10 M550D
ex E60 535d Manual

Ride or DIE !

DDCpowerUP CHIPTUNING, Meranie vykonu...

BinKooL
Auto: BMW E39 & E65
Kraj: Zahraničie

Piatok, 17. Mája 2013, 09:46

ono sa to vypina, aby nekondenzovala voda vo filtry, tym sa skracuje jeho zivotnost a klima potom skor smrdi, ak si dlho klimu nepouzival, mohol ti odist kompresor, ktory odchadza rad prave ked ma dlhsiu prestavku, preto sa odporuca v zime pustit na chvilku klimu raz-dvakrat za zimu, nech ostane v ''kondicii''
Alles unter 6 Zylinder ist assi!
BMW E65 (730d)/ BMW F01 (750liX) / BMW E65 (730d) >EX BMW E53 4.4i >EX BMW E38 740iA >EX BMW E46 330iA

halooooo
Autor témy

Piatok, 17. Mája 2013, 10:09

No pozriem sa na to. Ale v chladiacej kvapaline urcite problem nie je pretoze ta bola menena prednedavnom a je na maximum uz som to pozeral. A tiez pokial by sa voda v chladici prehrievala tak by sa mi spustalo chladenie vrtulou a tu nie je pocut. Mne to pripada tak ako keby bola zle natlakovana klima pretoze pri plneni by sa mala odpustit aby sa odstranil zbytkovy vzduch. Asi to tam robi sarapatu :)

lovec31
Auto: bmw 330d 150kw
Kraj: Žilinský

Piatok, 17. Mája 2013, 10:20

BinKooL napísal:
ono sa to vypina, aby nekondenzovala voda vo filtry, tym sa skracuje jeho zivotnost a klima potom skor smrdi, ak si dlho klimu nepouzival, mohol ti odist kompresor, ktory odchadza rad prave ked ma dlhsiu prestavku, preto sa odporuca v zime pustit na chvilku klimu raz-dvakrat za zimu, nech ostane v ''kondicii''

ono sa to pekne vravi...zapnut v zime klimu....ale ak je von pod +10 C tak klimu nezapnes....takze otazka....kedze vecsina z nas nema vyhrievanu graz kde je aspon 12 stupnov ako ju teda mam zapnut?

quattro
Auto: E46 318i
Kraj: Trnavský

Piatok, 17. Mája 2013, 12:43

lovec31 napísal:

ono sa to pekne vravi...zapnut v zime klimu....ale ak je von pod +10 C tak klimu nezapnes....takze otazka....kedze vecsina z nas nema vyhrievanu graz kde je aspon 12 stupnov ako ju teda mam zapnut?

Trošku ťa upravím klímu nazapneš ak je teplota pod +5°C
Každý má toľko, koľko si zaslúži.

halooooo
Autor témy

Piatok, 17. Mája 2013, 15:10

Inac s tou klimou neviem ako je to ale napr oco ma peugeot 607 a tam sa da zapnut klima aj ked je -20 stupnov :) Ale to je asi tym ze on ma klimu digitalnu a my mame v baworakoch automaticku. S nasou sa da len chladit ale s digitalnou aj kurit ;)

j.matrix
Auto: BMW 320d E46
Kraj: Žilinský

Piatok, 17. Mája 2013, 16:05

ale to ze stlacis tlacitko na paneli neznamena ze ju zapnes :smile: iba ze sa zapne sama ked je potreba na dosiahnutie tej teploty ktoru chces.

Bezne sa v zime ale zapina klima ked si pustis fukanie na celne zarosene okno, vtedy sa rychlejsie vysusi lebo vlhky vzduch skondenzuje na vyparniku ktory je studensi ako povrch okna.

halooooo
Autor témy

Piatok, 17. Mája 2013, 16:49

Neviem ale ked je vonku -10 stupnov stlacim stacitko klimy a hned mi fuka teply vzduch tak to musi robit len klima ked je motor studeny :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných