... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
//MPower
Auto: BMW F82 ///M4
Kraj: Bratislavský

Re: registracia anglickych aut v EU - FYI

Piatok, 21. Marca 2014, 21:07

RTG napísal:
Ja uz nemozem za to, ze si pirat, nalepis sa niekomu na rit, nedodrzujes odstup a potom budes pyskovat ako nevidis. Sirka pruhu je 3m. Ak ide X5 ka pri stredovom pruhu (1,88 m) , tak od krajnice k autu je priestor 1,12 m ktory vidis z prava - bez nejakeho ohrozenia alebo dalsich nezmyslov. Za to, ked sa budes pozerat z lavej strany, musis uz s autom prejst do protismeru.
Kamion (2,55m) mas priestor 45cm priestor z jednej alebo druhej strany - ja som zatial nevidel kamion, ktory by siel pri krajnici, takze znovu si na tom istom.
Vzhladom k tomu, ze vecsina vodicov uhnut nevie na kraj a jazdia stredom, tak je to s tym vykuknutim z oboch stran narovnako. Ale kludne tu ten obrazok nakresli, ak si to z tych cisel nevies predstavit - dojdes k rovnakemu vysledku.

EDIT: Lenze ten tvoj obrazok ma jednu zasadnu chybu - predpoklada, ze kazdy pojde pri krajnici, co vobec nezodpoveda realite.

Vobec nechapem o com tu tu uz meles... Ten obrazok nazorne ukazuje ako to v realite je! Tam sa neda nic popriet ... teba by som veru nechcel stretnut na ceste.. Kazdy to tu uz pochopil len ty nie..

auto111 napísal:
A taki "chuji" v UK (s LHD) ti neprekazaju ?

V UK maju trochu ine cesty ako nase ze , a hlavne inu mentalitu a respektuju aj inych ucastnikov cestnej premavky.

RTG
Auto: BMW F900XR
Kraj: Žilinský

Piatok, 21. Marca 2014, 21:12

Ten obrazok je napicu! to sa ti snazim povedat - ak mas auto, ktore ide po strede cesty - co je takmer 90% aut na ceste (ak povies ,ze nie, tak autom vobec nejazdis) tak ti cela ta teoria je na hovno. A tvojim argumentom na zahranicie je, ze maju ine cesty. Holt ked to pochopit nechces, je to tvoja vec, ale pravdu nemas.

//MPower

Piatok, 21. Marca 2014, 21:17

ved to oranzove auto ktore sa snazi auto A a auto B predbehnut ide po strede cesty! co nato nevidis ? ci o com rozpravas?

RTG

Piatok, 21. Marca 2014, 21:19

Tak si este k tomu aj slepy. Uz chapem, preco mas taku averziu voci RHD - dobre nevidis.

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Piatok, 21. Marca 2014, 21:22

na margo LHD v UK >

Overtaking in an LHD car is particularly risky because you can’t see oncoming traffic as clearly as you could in an RHD car. It is recommended that you keep your distance from the vehicle in front in case you are unable to overtake and need to return to your lane, and make good use of your mirrors at all times.

the same shit bude u nas, akurat nasa slovenska mentalita, lepit sa na auta pri obiehani (ako mpower dal na obrazku) bude vrazedna

//MPower

Piatok, 21. Marca 2014, 21:24

RTG napísal:
Tak si este k tomu aj slepy. Uz chapem, preco mas taku averziu voci RHD - dobre nevidis.

Slepy si asi ty , lebo tu trepes absolutne nezmysli.. Ako ze co to teraz mam ist uhlomerom kreslit a hrat sa tu na stotinky mm ci co? Stale vysledok bude taky ako znazornuje moj obrazok , na tom sa neda vobec nic popriet! A to nehovorim o tom ze vela ciest na SK krajnicu ani nema! tam odbocis na luku pozret ci? Ked to nedokazes ani po tom obrazku pochopit tak radsej nesadaj za volant.

SurrendeR , dakujem za informacie , pre clena RTG to radsej prelozim aby porozumel o com sa tam pise , RTG znamena asi rentgen , preto on vidi auto aj ked ho podla vsetkych fyzikalnych zakonov vidiet nemoze
Predbiehanie v LHD auta je obzvlášť riskantné, pretože nemôžete vidieť ostatných účastníkov cestnej premávky tak jasne, ako by ste mohli v aute RHD. Je odporúčané, že budete mať odstup od vpredu idúceho vozidla v prípade, že ste schopní predbiehať a je potrebné sa vrátiť do svojho jazdného pruhu, a využiť svoje zrkadiel za všetkých okolností.
Naposledy upravil/-a //MPower v Piatok, 21. Marca 2014, 21:35, upravené celkom 2 krát.

RTG

Piatok, 21. Marca 2014, 21:28

Ty si ten neschopny pochopit to, ze tie tvoje stotiny mm su uplne uprdele, ale v realite mas niekedy meter miesta - vid moj priklad z X5. A to pokladam ze relativne siroke auto. Takze nestruhaj machra ako to vsetko ovladas, pretoze som ti to uz hned na zaciatku vyvratil a este aj z obrazka vidno, ze to oranzove auto ide blizsie ku krajnici (o com si schopny sa este aj hadat a nepriznat si chybu) - co nezodpoveda vobec realite na nasich cestach. Ja za volant budem sadat dalej uz len kvoli tomu aby ta porazilo.

auto111
Kraj: Trnavský

Piatok, 21. Marca 2014, 21:30

//MPower napísal:
Vobec nechapem o com tu tu uz meles... Ten obrazok nazorne ukazuje ako to v realite je! Tam sa neda nic popriet ... teba by som veru nechcel stretnut na ceste.. Kazdy to tu uz pochopil len ty nie..

V UK maju trochu ine cesty ako nase ze , a hlavne inu mentalitu a respektuju aj inych ucastnikov cestnej premavky.

Ake ine cesty poprosim konkretne co umoznuje v UK bezproblemovo pouzivat LHD auto oproti stavu v SK ?
Mentalita a respekt nie je limitovana na LHD, ci RHD auto ( aj dnes robia SK vodici nehoraznosti typu vytlacovanie na krajnicu pri predbiehani "bezpecnym" LHD autom).

//MPower

Piatok, 21. Marca 2014, 21:33

RTG napísal:
Ty si ten neschopny pochopit to, ze tie tvoje stotiny mm su uplne uprdele, ale v realite mas niekedy meter miesta - vid moj priklad z X5. A to pokladam ze relativne siroke auto. Takze nestruhaj machra ako to vsetko ovladas, pretoze som ti to uz hned na zaciatku vyvratil a este aj z obrazka vidno, ze to oranzove auto ide blizsie ku krajnici (o com si schopny sa este aj hadat a nepriznat si chybu) - co nezodpoveda vobec realite na nasich cestach. Ja za volant budem sadat dalej uz len kvoli tomu aby ta porazilo.

Dufam ze ti cim skorej zoberu VP aby si nikoho nepozabijal na cestach , aj ked dost pochypbujem ze VP vobec mas

sineDko
Kraj: Zahraničie

Piatok, 21. Marca 2014, 21:35

LHD v UK je tak isto nebezpecne ako RHD u nas. rozdiel je v tom ze trh funguje tak ako funguje tj RHD vraky su lacne lebo pre ne neni trh a preto to zacnu samozvany odbornici sem vozit a prihlasovat to je cely problem tohoto. obrazok (schema) je uplne spravny. sak si sadni na spolujazdca ked sa nebojis o svoju rit a uvidis co uvidis pri predbiehani ze...

GTR sice ano aj to je very good. ale 34 ma nieco do seba. v nemecku je firma ktora vozi taketo auta priamo z JPN za smiesne ceny.

RTG

Piatok, 21. Marca 2014, 21:36

Mas + za pouzitie google translatora. A teraz skusim naposledy co som uz napisal vyssie:
RTG napísal:
Ja uz nemozem za to, ze si pirat, nalepis sa niekomu na rit, nedodrzujes odstup a potom budes pyskovat ako nevidis. Sirka pruhu je 3m. Ak ide X5 ka pri stredovom pruhu (1,88 m) , tak od krajnice k autu je priestor 1,12 m ktory vidis z prava - bez nejakeho ohrozenia alebo dalsich nezmyslov. Za to, ked sa budes pozerat z lavej strany, musis uz s autom prejst do protismeru.

pretoze to co napisal SurrendeR to aj potvrdzuje.
A VP mam a budem ho uzivat bezproblemov dalej, co svedci o tvojej absolutnej ignoracii a arogancii, ked ti niekto tie tvoje dojmy vyvrati. Inak ta mam vies kde ;)

//MPower

Piatok, 21. Marca 2014, 21:39

sineDko napísal:
LHD v UK je tak isto nebezpecne ako RHD u nas. rozdiel je v tom ze trh funguje tak ako funguje tj RHD vraky su lacne lebo pre ne neni trh a preto to zacnu samozvany odbornici sem vozit a prihlasovat to je cely problem tohoto. obrazok (schema) je uplne spravny. sak si sadni na spolujazdca ked sa nebojis o svoju rit a uvidis co uvidis pri predbiehani ze...

GTR sice ano aj to je very good. ale 34 ma nieco do seba. v nemecku je firma ktora vozi taketo auta priamo z JPN za smiesne ceny.

100% suhlas , aj v UK predstavuju LHD auta riziko a obrovsky problem!

R34 vozia za smiesne ceny? Ved to auto sa da asi uz obtiazne zohnat aj v JPN nie?

sineDko
Kraj: Zahraničie

Piatok, 21. Marca 2014, 21:42

pozri pm poslal som ti link

//MPower

Piatok, 21. Marca 2014, 21:52

RTG napísal:
pretoze to co napisal SurrendeR to aj potvrdzuje.
A VP mam a budem ho uzivat bezproblemov dalej, co svedci o tvojej absolutnej ignoracii a arogancii, ked ti niekto tie tvoje dojmy vyvrati. Inak ta mam vies kde ;)

Ja som len napisal fakty , to nie je ignoracia ani arogancia , ale naopak ty tie fakty ignorujes. Vela stastia na cestach kamos :wink:

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Piatok, 21. Marca 2014, 21:58

ja osobne sa k tomu viac nevyjadrujem, je to pisane aj na UK strankach, ze ked tam chcu jazdit LHD auta, maju byt obvzvlast obozretni pri predbiehani, koli zhorsenemu vyhladu.. toto je fakt a nikto na tom nic nezmeni
da sa to vyriesit zvacsenim odstupu, dostatocnym pre bezpecny vyhlad.. kolko je to ? 5m? 20m? sadni si na miesto spolujazdca a zmeraj si.. no je to v kazdom pripade markantne viac ako pri LHD
Problem je ale v nasej SK mentalite, ktora nevie ani co je to bezpecny odstup od auta..
nezmysly v style.. sak sa pozriem vpravo... amen s vami [-o<

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 231 neregistrovaných