... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Re: registracia anglickych aut v EU - FYI

Piatok, 21. Marca 2014, 14:58

auto111 napísal:
Si myslim ze daleko vacsi problem su opiti vodici nez auta s pravostrannym riadenim.

Takze ked uz nieco skutocne prisne riesit tak soferujucich opilcov.

omyl, opity vodici sposobuju len cca 10% nehod, z toho vypliva, ze zvysnych 90% sposobuje tych triezvych hajzlov

pri robote stoji pravostranna bora na anglickych tusim rok 2000 +-, ked to nastartuje tak z toho vyleti mrak dymu, ze deti sa na miestnom ihrisku nemozu este 20 minut hrat, vidam ho tu uz 2 roky.

EBOLA napísal:
ved niesu zakazane. len ich nemozno prihlasit, a mozes jazdit 3 mesiace. naco by si take auto prihlasoval? to ti tie usetrene peniaze stoja za to aby si si coilen jediny krat nevsimol oprotiiduce vozidlo?

z praxe vieme, ze raz je uplne dostacujuci pocet
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

auto111
Kraj: Trnavský

Piatok, 21. Marca 2014, 15:38

EBOLA napísal:
ved niesu zakazane. len ich nemozno prihlasit, a mozes jazdit 3 mesiace. naco by si take auto prihlasoval? to ti tie usetrene peniaze stoja za to aby si si coilen jediny krat nevsimol oprotiiduce vozidlo?

Ved ja samozrejme pisem o nemoznosti prihlasenia a nasledne nazvime to normalnejsieho pouzivania takeho auta v SR.

RHD auto by si najskor prehlasoval povodny obyvatel GB ktory pracuje v SR, resp. je na dlhodobejsej sluzobnej ceste (v SR).

Co sa tyka havarii kvoli volantu na "nespravnej" strane o kolkych takych havariach ste uz poculi v SR ? Ja som o ziadnej takej havarii nepocul (takze cislo bude viac nez male az mizive) a preto nechat RHD auta zakazane je nezmysel.

RTG
Auto: BMW F900XR
Kraj: Žilinský

Piatok, 21. Marca 2014, 16:12

//MPower napísal:
Zas dementna EU!!! Ja by som tu autam s pravostrannym riadenim aj zakazal jazdit! nie to ich tu este registrovat , je to mimoriadne nebezbecne , a bol by som zvedavy co povie ta prijebana EU rodine ktorej nejaky sialenec v pravostranom aute zabije 4 clenou len preto ze na rovinke chcel predbehnut a nevidel ze je orpoti auto! cista kokotizacia. Jedinu vynimku by som mozno udelil len cudzincom aj to by mal pravo puzivat take vozidlo na nasom uzemi len 3 dni od vstupu do nasej krajiny a mal by absolutny zakaz predbiehania ktore by bolo porusenim velmi prisno trestane (ako pokus o vrazdu z nedbanlivosti)

Totalna hovadina co pises. Ak si obcas sadnes na miesto spolujazdca, tak je presne rovnaky pocet situacii, ked vidis pred auto viac ako sofer. To znamena, ze do mierne pravej zakruty uvidi sofer s pravostrannym riadenim viac ako ten na lavej stran a moze obiehat (co aj tak niektori robia) len s tym rozdielom, ze on vidi, kdezto lavostranny riskuje.

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 21. Marca 2014, 16:14

ale ved prave o to ide. kolko ich je teraz na nasich cestach? 1000? a co ked to bude legalne a niekto si z toho spravi biznis? bude ich dajme tomu 10 000... co potom. take auto si kupi mlady nezodpovedny ktori nema odjazdene ani 5000km lebo bude mat silne auto za polovicnu cenu a legalne. myslis si, ze ten si upravi odstup od traktora aby sa z bezpecnej vzdialenosti pozrel ci moze predbiehat? pochybujem. a je sakra rozdiel vysunut sa na 20cm aby si spoza toho traktora, dodavky a podobne nazrel a vystrcit do protismeru pol auta ak nevidis ci ho tam pichnut vobec mozes... ides oproti kamionu. zrazu cast auta. hoviris si, ze nemusis ani brzdit lebo ta vidi a vrari sa. ale on ta nevidi a ani len netusi, ze vzdialenost sa kazdou sekundou znizuje a reakcny cas je tak kratky.

boze chran nas a nase rodiny pred napadny eurodebility. tu sa uz nejedna o zakrivenie uhoriek alebo "setriace ziarovky". toto je ruska ruleta so zivotmi obcanov. to uz mozu rovno zrusit nutnost mat zbrojak pri nakupe buchacky alebo okruhle razitko pri projektovani elektroinstalacie domu.

edit. ano niektori predbiehaju do pravotocivej zakruty. ale na to je zakon a ak sa nemylim tak vodic ma predbiehat, ked ma nalezity vyhlad.
je rovinka, pravotociva zakruta a lavotociva zakruta. lavostranne riadenie vyhrava 2:1 ;-)

auto111

Piatok, 21. Marca 2014, 16:43

Ak chces udrzat zakaz RHD aut v SR tak najprv by bolo treba dokazat, ze je to realne riziko. Teda cislami (havarii) napr. z GB kde jazdia LHD auta (zo zahranicia). Resp. preco v GB nezakazali uplne premavku takych aut ked je to udajne take vysoko rizikove? V GB jazdi LHD aut urcite podstatne viac (cize tam aj zdroj releventnejsich cisel).

Podla mna robite z banality giganticky problem - dovolim si tvrdit ze najvacsi rizikovy faktor je vodic (a je da sa napisal az zanedbatelne ake je to auto ci je RHD, silny motor, s foliami atd.).

Velmi pochybujem ze RHD auta budu v SR niekedy aspon trosku viac zastupene - ide o to aby iste nazvime to obmedzujuce predpisy minimalizovane.

Co sa tyka predbiehania naslepo ci az vytlacania aut na okraj (prebiehajucim autom) - ak jazdis po SK cestach vies ze sa to deje bezne a nie je to vysada, ci specialita LHD aut ale je to cisto iba o vytretosti vodicov.

RTG

Piatok, 21. Marca 2014, 16:46

EBOLA napísal:

edit. ano niektori predbiehaju do pravotocivej zakruty. ale na to je zakon a ak sa nemylim tak vodic ma predbiehat, ked ma nalezity vyhlad.
je rovinka, pravotociva zakruta a lavotociva zakruta. lavostranne riadenie vyhrava 2:1 ;-)

Nevyhrava, je na tom rovnako. Ak sa na rovinke vykuknes dolava, tak sa mozes v pripade RHD vykuknut doprava. Takze je to presne 1:1.

//MPower
Auto: BMW F82 ///M4

Piatok, 21. Marca 2014, 17:27

RTG napísal:

Totalna hovadina co pises. Ak si obcas sadnes na miesto spolujazdca, tak je presne rovnaky pocet situacii, ked vidis pred auto viac ako sofer. To znamena, ze do mierne pravej zakruty uvidi sofer s pravostrannym riadenim viac ako ten na lavej stran a moze obiehat (co aj tak niektori robia) len s tym rozdielom, ze on vidi, kdezto lavostranny riskuje.

Ked si po sebe precitas co si napisal este raz tak zistis ze si totalnu hovadinu napisal ty.. Ako ze ty uz si vedel ze sa bezne predbiehaju vozidla v zakrutach? Ja teda nie! Predbiehanie je mozne (podla zdraveho rozumu) jedine na rovnej ceste a tu nastava FATALNY PROBLEM u vodica s pravostrannym riadenim! Mne je osobne u riti ze ci moj spolujazdec za urcitej situacie v urcitej zakrute uvidi na zlomok sekundy viacej ako ja! O to tu voibec nejde a je to uplna hlupost , 90% situacii je VZDY lepsie vidiet s pozicie lavej v aute

//MPower

Piatok, 21. Marca 2014, 17:33

RTG napísal:

Nevyhrava, je na tom rovnako. Ak sa na rovinke vykuknes dolava, tak sa mozes v pripade RHD vykuknut doprava. Takze je to presne 1:1.

Prosim ta pekne kde sa ches na rovnej ceste s RHD vykuknut do prava? este ktomu tam mas vyhlad kryty vozidlom pred tebou! do znacky pri krajnici sa chces vykuknut? alebo do stlpa co tam bude nebodaj chodca? Co pises za nezmysli...Je to maximalne ohrozujuce a nebezpecne co tu pises

sineDko
Kraj: Zahraničie

Piatok, 21. Marca 2014, 18:28

ja by som si kupil skyline r34 ked sa to bude dat prihlasit. keby som nebol chudobny

RTG

Piatok, 21. Marca 2014, 19:32

//MPower napísal:
Ked si po sebe precitas co si napisal este raz tak zistis ze si totalnu hovadinu napisal ty.. Ako ze ty uz si vedel ze sa bezne predbiehaju vozidla v zakrutach? Ja teda nie! Predbiehanie je mozne (podla zdraveho rozumu) jedine na rovnej ceste a tu nastava FATALNY PROBLEM u vodica s pravostrannym riadenim! Mne je osobne u riti ze ci moj spolujazdec za urcitej situacie v urcitej zakrute uvidi na zlomok sekundy viacej ako ja! O to tu voibec nejde a je to uplna hlupost , 90% situacii je VZDY lepsie vidiet s pozicie lavej v aute

Sa tu ides posrat pre nieco. Ak si na rovnej ceste - pruhy su zvycajne sirsie ty expert. Ak sa dokazes "vykuknut" z lavej strany, vies sa aj z pravej - preto som povedal, ze ked sedis ako spolujazdec, su pocetne situacie, kedy vidis viac ako vodic. A potom si toho vela nenajazdil, ale mas kludne prerusovanu ciaru a cesta je mierne v zakrute, takze nic neporusis. A ako tu uz napisali niektori predomnou - argumentuj konkretnymi cislami nehod v krajinach, kde jazdia oba typy.

//MPower

Piatok, 21. Marca 2014, 20:17

Pre boha ziveho co to tu pises za nezmysli! Ked predbieham z lavostrannym autom mam sa kde vykuknut na rovnej ceste lebo sa vykuknem do protismeru , do dalsieho jazdneho pruhu preboha! ty sa ides spoliehat na nejaku krajnicu? Dost pochibujem ze ci ty vobec mas vodicske opravnenie , lebo toto keby si povedal policajtovy na skuskach tak ta okmazite vyrazi! Ty ides hlavou proti stene.. Chcel by som ta vidiet ako by si predbiehal kamion s lavostrennym autom , mohol by si ist na krajnicu tolko az by si sa oplestil o strom..aj tak by si pred ten kamion bezprostredne nevidel nic! a hlavne cim blizsie by bolo oprotiiduce auto k tomu kamionu tym viac bude kryte kamionom. Krajnice su urcene na nudzove odstavenie vozidla! nie aby tade taky zivotaohrozujuci vodici nakukali ci moze predbehnut a potom este aj zabil niekoho oproti v aute lebo si ho nemal sancu zbadat !

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Piatok, 21. Marca 2014, 20:19

chcem videt toho chuja co si zaregistruje RHD dailycar na SVK.. osobne mu pridem potriast rukou :thumbup:

predbiehanie s RHD autom v LHD premavke je obzvlast nebezpecny manever prave koli vyhladu.

a ti, co sa chcu vykukovat vpravo, pan boh s vami a s ludmi ktorych na krajnici zabijete, ci uz cyklistov alebo chodcov..

//MPower

Piatok, 21. Marca 2014, 20:29

sam by som to lepsie neapisal , tusim idem nakreslit nazorny obrazok aby kazdy pochopil ze aj ked s pravostrannym autom nakukne cez krajnicu nikdy neuvidi tak dobre orotiiduce vozidla ako ked nakuknem s lavostrannym autom.

@ sineDko , Skyline R34 je aj moja srdcovka , skoda ze sa nerobili aj lavostranne , ale GTR ho nahradi :wink:

edit : tak dal som si tu namahu
Prílohy
vyhlad vozidiel.jpg
Naposledy upravil/-a //MPower v Piatok, 21. Marca 2014, 21:45, upravené celkom 3 krát.

auto111

Piatok, 21. Marca 2014, 20:59

:idea:
SurrendeR napísal:
chcem videt toho chuja co si zaregistruje RHD dailycar na SVK.. osobne mu pridem potriast rukou :thumbup:

predbiehanie s RHD autom v LHD premavke je obzvlast nebezpecny manever prave koli vyhladu.

a ti, co sa chcu vykukovat vpravo, pan boh s vami a s ludmi ktorych na krajnici zabijete, ci uz cyklistov alebo chodcov..

A taki "chuji" v UK (s LHD) ti neprekazaju ?

RTG

Piatok, 21. Marca 2014, 21:02

//MPower napísal:
Pre boha ziveho co to tu pises za nezmysli! Ked predbieham z lavostrannym autom mam sa kde vykuknut na rovnej ceste lebo sa vykuknem do protismeru , do dalsieho jazdneho pruhu preboha! ty sa ides spoliehat na nejaku krajnicu? Dost pochibujem ze ci ty vobec mas vodicske opravnenie , lebo toto keby si povedal policajtovy na skuskach tak ta okmazite vyrazi! Ty ides hlavou proti stene.. Chcel by som ta vidiet ako by si predbiehal kamion s lavostrennym autom , mohol by si ist na krajnicu tolko az by si sa oplestil o strom..aj tak by si pred ten kamion bezprostredne nevidel nic! a hlavne cim blizsie by bolo oprotiiduce auto k tomu kamionu tym viac bude kryte kamionom. Krajnice su urcene na nudzove odstavenie vozidla! nie aby tade taky zivotaohrozujuci vodici nakukali ci moze predbehnut a potom este aj zabil niekoho oproti v aute lebo si ho nemal sancu zbadat !

Ja uz nemozem za to, ze si pirat, nalepis sa niekomu na rit, nedodrzujes odstup a potom budes pyskovat ako nevidis. Sirka pruhu je 3m. Ak ide X5 ka pri stredovom pruhu (1,88 m) , tak od krajnice k autu je priestor 1,12 m ktory vidis z prava - bez nejakeho ohrozenia alebo dalsich nezmyslov. Za to, ked sa budes pozerat z lavej strany, musis uz s autom prejst do protismeru.
Kamion (2,55m) mas priestor 45cm priestor z jednej alebo druhej strany - ja som zatial nevidel kamion, ktory by siel pri krajnici, takze znovu si na tom istom.
Vzhladom k tomu, ze vecsina vodicov uhnut nevie na kraj a jazdia stredom, tak je to s tym vykuknutim z oboch stran narovnako. Ale kludne tu ten obrazok nakresli, ak si to z tych cisel nevies predstavit - dojdes k rovnakemu vysledku.

EDIT: Lenze ten tvoj obrazok ma jednu zasadnu chybu - predpoklada, ze kazdy pojde pri krajnici, co vobec nezodpoveda realite.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 225 neregistrovaných