Holandsko sprísňuje opatrenia. Po novom sa nesmú stretnúť viac ako dvaja ľudia, ktorí nie sú z rovnakej domácnosti. V budúcnosti sa zvažuje aj zákaz nočného vychádzania a zatvorenie škôl. V krajine pribúda menej prípadov, no nemocnice sú už takmer preplnené. (reuters)
Ten rozhovor s Lipsicovym bratom, lekarom v Holandsku, mam v pamati nejak zakotveny dodnes. Bolo by zaujimave precitat si, aky nazor ma na to s odstupom pol roka. (tvrdil, ze ruska su zbytocne, lebo ludia ich nevedia pouzivat). Ano, vo svojej podstate mal pravdu - drviva vacsina ludi bud nevie, ako spravne narabat s ruskom, alebo nosia jendu hnusnu spinavu handru dokola tyzddne, ale stale nesuhlasim s tym jeho nazorom, ze zakryvanie ksichtu nema zmysel. Patrim do tej vacsiny neefektivnych ksichtomaskovacov, co si rano nasadi rusko, 30x ho chyti, napravi, da dole, da naspat, napravi, da pod nos ked som sirokodaleko sam na chodniku, takze prevencia proti mojej nakaze mala, ale stale som presvedceny, ze ked ho mam nasadene spravne, ci uz je infikovane z okolia alebo nie, stale ma pomerne dobru ucinnost blokovat nakazu odo mna voci prostrediu. Mam atypicku gebulu, ziadne kupene rusko, ci uz jednorazove alebo textilne na viacnasobne pouzitie, mi nesedi, nosim usite na mieru, ale po tych mesiacoch nam data z celeho sveta ukazuju, ze tie jeble kusy handry na ksichte pomahaju - nie chranit seba, ale chranit ostatnych od seba, ak som infekcny.
A toto mi hlava nebere - aky jednoduchy jednobunkovec by som musel byt, aj keby som akokolvek veril, ze corona je hoax, tak uz len preto, aby som mal 100% krytie voci sorosovi, zidojasterom, panenke marii, tak si budem tu papulu a nos zakryvat, a mozem mat ciste svedomie, ze robim to minimum mozneho.