Dogg88 napísal:toto ale vzájomne súvisí
Keď budeš mať silnejšie auto tak to zlepší tvoje schopnosti.
Vezmi si jednoduchý príklad.
Je rozdiel rezať zákruty v 318i a v M3? resp. 520i a M5?
Ja myslím že poriadny, a ak sa nechces v M3 zabiť tak sa musíš sakra zdokonaliť

Chápeš.
ako nehnevaj sa, ale to, ze budes mat silnejsie auto, vobec nezlepsi tvoje schopnosti... zlepsi to tvoju dummy "techniku", ze to auto ma limity dalej, ako obycajna nonM vdaka nastaveniu podvozku... ale to s tvojimi schopnostami nema vobec, ale vobec nic spolocne...
ano, clovek sa uci na takej M3 samozrejme rychlejsie, ale ze by sa to nedalo naucit na 318i? aj ked ano, mas z casti pravdu, utrhnut zadok pod plynom na 318i da zabrat aj na mokre, ale staci ti normalny vykon (nie minimalne 200 a viac koni) a treba jazdit s rozumom a staci sa ucit, ono to uz ide samo... ale samozrejme, musis mat k tomu aj cit a premyslat o tom...
si myslis, ze som nikdy nejazdil na nicom silnejsom ako 318ti? jazdil, ale ze by mi to dalo ovela viac skillu ako moj compact, to povedat nemozem... zo zaciatku je tych 300 koni (nie je to nejaky velky vykon, ale na 90's s ich charakteristikou celkom good) zarazajucich a akceleracia zbesila, po stvrt - pol roku si na to clovek zvykne a uz nie je z toho taky vyhukany... ale kedze take auto aj ma tie limity vyssie, tak ani zdaleka ho clovek neovlada natolko ako slaby vergel s nizkolimitovanym podvozkom a prichadza len pocit "som pan, lebo v tej zakrute viem ist o 40km/h rychlejsie ako ten ubohy citronik"... to nie je o skille, teda je... ale o skille tych, co ten podvozok ladili
a mohol by som sa tu rozrozpravat o starych vozoch, odozve vo volante, na plyn a celkovom pocitu na prdeli, ale je to zbytocne a uz takto idem proti obrovskemu stadu ludi, ktori si vzdy budu obhajovat len ten specialny znak ///M alebo S, RS atd... pripadne TDI, ale to je na ine forum

btw, uz automaticky dochadza, ze ak sa clovek zaujima o techniku jazdy a jazdu samotnu, pomaly odladuje aj podvozok a seriu tam uz nenajde, takze zvysuje aj limity svojho auta, aj svoje... ide to linearne, no na zaciatok urcite tu nonM
aby som to ale zhrnul a chcem slusne, tak aj diplomaticky

nestotoznujem sa vobec s tvojim nazorom a zjavne si vzdy pozeral po papierovych vykonoch, ale realne hodnoty v praxi ti nikdy nic nehovorili...