... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

ako casto menite auto?

1 rok
9 (13%)
2-3 roky
20 (29%)
4-6 rokov
10 (15%)
6+ rokov
3 (4%)
nemenim, milujem svoje auto
19 (28%)
nemam auto lebo mi to rodicia nedovolia
Žiadne hlasovania
este nemam auto ale zatial chodim stlacat tlacidla do cudzich
7 (10%)

Celkom hlasov: 68
mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
TomNR
Auto: BMW 318ti
Kraj: Nitriansky

Re: obmena autoparku clenov

Štvrtok, 12. Decembra 2013, 21:55

Dogg88 napísal:
toto ale vzájomne súvisí
Keď budeš mať silnejšie auto tak to zlepší tvoje schopnosti.

Vezmi si jednoduchý príklad.
Je rozdiel rezať zákruty v 318i a v M3? resp. 520i a M5?
Ja myslím že poriadny, a ak sa nechces v M3 zabiť tak sa musíš sakra zdokonaliť :D Chápeš.

ako nehnevaj sa, ale to, ze budes mat silnejsie auto, vobec nezlepsi tvoje schopnosti... zlepsi to tvoju dummy "techniku", ze to auto ma limity dalej, ako obycajna nonM vdaka nastaveniu podvozku... ale to s tvojimi schopnostami nema vobec, ale vobec nic spolocne...

ano, clovek sa uci na takej M3 samozrejme rychlejsie, ale ze by sa to nedalo naucit na 318i? aj ked ano, mas z casti pravdu, utrhnut zadok pod plynom na 318i da zabrat aj na mokre, ale staci ti normalny vykon (nie minimalne 200 a viac koni) a treba jazdit s rozumom a staci sa ucit, ono to uz ide samo... ale samozrejme, musis mat k tomu aj cit a premyslat o tom...

si myslis, ze som nikdy nejazdil na nicom silnejsom ako 318ti? jazdil, ale ze by mi to dalo ovela viac skillu ako moj compact, to povedat nemozem... zo zaciatku je tych 300 koni (nie je to nejaky velky vykon, ale na 90's s ich charakteristikou celkom good) zarazajucich a akceleracia zbesila, po stvrt - pol roku si na to clovek zvykne a uz nie je z toho taky vyhukany... ale kedze take auto aj ma tie limity vyssie, tak ani zdaleka ho clovek neovlada natolko ako slaby vergel s nizkolimitovanym podvozkom a prichadza len pocit "som pan, lebo v tej zakrute viem ist o 40km/h rychlejsie ako ten ubohy citronik"... to nie je o skille, teda je... ale o skille tych, co ten podvozok ladili

a mohol by som sa tu rozrozpravat o starych vozoch, odozve vo volante, na plyn a celkovom pocitu na prdeli, ale je to zbytocne a uz takto idem proti obrovskemu stadu ludi, ktori si vzdy budu obhajovat len ten specialny znak ///M alebo S, RS atd... pripadne TDI, ale to je na ine forum :D

btw, uz automaticky dochadza, ze ak sa clovek zaujima o techniku jazdy a jazdu samotnu, pomaly odladuje aj podvozok a seriu tam uz nenajde, takze zvysuje aj limity svojho auta, aj svoje... ide to linearne, no na zaciatok urcite tu nonM

aby som to ale zhrnul a chcem slusne, tak aj diplomaticky :D
nestotoznujem sa vobec s tvojim nazorom a zjavne si vzdy pozeral po papierovych vykonoch, ale realne hodnoty v praxi ti nikdy nic nehovorili...
BMW 318ti M44B19 5/1997

Obrázok

Dogg88
Auto: n/a
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 12. Decembra 2013, 22:21

Celkom dobre si zacal a tym zaverom si to pokazil :D
Ja som presedlal z 340k V8 do 163k R4 a poviem ti v oboch autach bola sranda...
Nenahanam vykon, to by som mal TDi s chipom a dymovou clonou :mrgreen:

Technika jazdy ako to opisujes ty sa da naucit aj na slabom aute, napriklad brzdenie pred zakrutou, podradovanie (brzdenie motorom) kvazi aj zvladnutie smyku atd...toto su veci ktore sa naucis aj v Octavii v Skole Smyku na Slovakia Ringu. To s tebou suhlasim.

Lenze ja som pisal o veciach ktore ta nauci len silne auto vdaka vykonu.
Napriklad ides v kolone 90km/h na 100k aute a ides predbiehat. Podradis a drzis kotol no a ked treba tak sa proste zaradis...
Ale ked pojdes v kolone 90km/h na 300k aute a budes predbiehat tak niekedy pri predbiehani viac aut mas na tachometri 160+km/h a to uz musis aj rozmyslat kam sa zaradis ked ostatni idu 90km/h chapes...casom sa to stane hezna vec s ktorou proste ratas a pozeras "viac dopredu" pri predbiehani...
Proste treba si to odskusat dlhodobo, nie previest sa 5min a rozpravat...chapes ma co myslim?

Toto su len priklady...bolo by ich aj viac, no som tu z mobilu a nechce sa mi vypisovat litanie.
Neboj nemam nic proti tvojmu autu, sam som mal iS dokonca so svorom a viem ze sa to da "odtrhnut" no je to o dost tazsie ako odtrhnut napriklad AMG
Teda aj v zakrutach si nedavas az taky pozor a teda sa ti automaticky nevytvaraju take navyky k akym ta silne auto donuti.

V skratke ti to zhrniem aby sme sa pochopili.
Ano, aj na Fabii HTP mozes mat dobry jazdny styl a mozes si ho zdokonalovat ked si dobry sofer.
V silnom aute ale musis mat dobry iazdny styl inak to auto skor ci neskor rozsekas. Cize ked si aj zly sofer a kupis si silne auto, tak to auto ta nauci ako spravne jazdit aby si sa nezabil.
Ja jazdim pre radost, bavi ma to, vela som sa ucil o spravnych navykoch a presiel som aj celu skolu smyku na SK Ringu. :wink:
Klub tvoria ľudia, nie autá...

TomNR
Auto: BMW 318ti
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 12. Decembra 2013, 22:45

tak napr. ja s compactom, kde ta zadna naprava moc toho neodpusta, sa nemam nejako problem odlepit, ba dokonca bez vsakovakych asistentov si treba davat aj pozor

uz s kludom (pred polhodinou som pisal aj pod parou a snazil sa to drzat, takze sorry)... ano, pri silnejsom, resp. rychlejsom aute aj mozes ziskat skill, ale ono to je skor o rychlych reflexoch... opakuje sa to iste, co na pomalsom aute, avsak rychlejsie... takze aj mas pravdu, aj nemas... a co si dal priklad na predbiehanie, tak este sa mi nestalo, aby som na vykonnom aute mal problem sa niekam strcit, tam treba predvidat, ale to nie je o skille, to je o zdravom rozume, ze treba predvidat dopredu.. to ako ked vidis, ze ked ide auto oproti a ty sa vystrcis a zacnes predbiehat, tak vypocitas si, ci to stihnes alebo nie...
BMW 318ti M44B19 5/1997

Obrázok

littleB
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 12. Decembra 2013, 22:55

Pekné hlasovanie, chlapci, som rád, že som vás inšpiroval. :mrgreen:

Pežot

Piatok, 13. Decembra 2013, 08:00

Ja neviem, ja si postlacam gombiky a potom niekedy mozno raz kupim auto ...

Uz som ich mal devat :lol:

A menim ich barjako ... nieje to rokmi ... ako pisal dogg je to o pocite z auta a zabave, ak ma to prestane bavit alebo chcem skusit nieco ine tak auto vymenim.

Btw. v poslednej dobe som rad, ze som tu moju hajtru nepredal ... jazdim rychlo, nebezpecne a kazdeho ohrozujem, lebo som mlady a mam BMW :mrgreen:

Ale samozrejme najviac nebezpecni su pre mna revizory v MHD :lol:

revenge
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 14. Decembra 2013, 12:57

pelo
Auto: e39 520i saloon
Kraj: Bratislavský

Sobota, 14. Decembra 2013, 18:25

Ja by som to u niektorych pacientov videl aj tak, ze obmienaju autopark z dovodu, ze im konkretny kus uz "nema co ponuknut". Je to myslene tak, ze nas bavi sa v autach hrabat, kazda oprava niecoho so sebou prinasa radost z dobre odvedenej prace atd.
A ked to dospeje do stadia, ze uz je vacsina veci opravenych, tak akosi to auto uz okrem pozitku z jazdy nic ine neprinasa, tak ide z domu a zacne sa riesit dalsia stara hajtra.
Takych pacientov je tu dost vela, ja medzi nich patrim bohuzial tiez :mrgreen:
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

lovec31
Auto: bmw 330d 150kw
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 15. Decembra 2013, 15:43

ja by som dal do hlasovania este jednu moznost....
KED SA ZACNE SRAT....:-)

Pežot

Pondelok, 16. Decembra 2013, 07:34

lovec31 napísal:

Tak opravim, ne? :D

JVasak
Auto: e60 530d fl.
Kraj: Trnavský

Piatok, 20. Decembra 2013, 13:05

hlasovania sa nemozem zucastnit, zvyknem mat za rok 3 auta :-D
BMW e65 730d fl. -ex
BMW e91 325d -ex
BMW e92 330d -ex
BMW e60 530xd -ex
BMW e90 325xi 07'-ex
BMW e90 320d-ex
BMW e60 520i-ex
BMW e46 330xd-ex
BMW e39 525tds -ex
BMW e36 325tds -ex

joy1
Auto: e46
Kraj: Bratislavský

Piatok, 20. Decembra 2013, 13:14

lovec31 napísal:

presne, a cena zanovnych octaviek klesne na prijatelnu uroven :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 216 neregistrovaných