Štvrtok, 12. Decembra 2013, 10:52
no vidite.. 100 ludi, 100 chuti
v tomto som skor praktickejsi clovek a 3 krat si uvazim ci to alebo ono skutocne potrebujem. Kazda z tych hovadin je par kilo navyse, par komponentov co sa mozu pokazit (a casom sa aj pokazia), co zvysuju spotrebu a zbytocne rozptyluju. Pre mna je dolezite:
- ze to spolahlivo funguje
- ze mam kontakt s vozovkou
- ze mam to co je skutocne potrebne
- ze ma jazda v tom aute bavi (ked ma prestane, bude zle)
na BMW sa mi pacilo to ze (v casoch E91) interier bol funkcionalisticky. Ziadne serepeticky, primitivny oranzovo cierny BC na palubke (no citatelny za kazdeho pocasia), gombiky logicky zoradene, bez prehnaneho designu (normalne stvorhranne)... prosto cela logika a ergonomia ako som hladal. Uz aj taka blbinka vo filozofii, ze pocas jazdy sa neda listovat chujovinami v BC sa mi paci. Mas soferovat a nie venovat sa hovadinam. (a nie to este TV ci podobne)
Auto som si kupoval nove, takze aj vybavu som si zvolil presne taku ako som chcel. To co zlepsuje kontakt s autom a vozovkou dnu (M podvozok, M volant + paka, sportove sedacky...).
Ale ostatne veci?:
Navi - 90% casu jazdim po cestach ktore poznam ako vlastne gate. Mimo toho, navigacia starne rychlejsie ako auto. Len sa dnes pozrite na E90 2006 s navi, s tym malym displejom a porovnajte jej moznosti s novou (a lacnou) Mio alebo Garminom. To je rovnake ako ked vidim krasnu E39 a hovorim si ako stale super vyzera, ako ide, ako funguje... no potom zbadam telefon s kablom. Retro jak hovado, to auto v momente zostarlo o destarocie. A s navi to funguje rovnako.
elektricke sedacky s pamatou? - ako casto ich nastavujete? Ak denne, tak prosim, ale funkciu pamate by som vyuzil max. 3 krat do roka ak mi ju niekto pri vysavani interieru prestavi, ci podobne. Inak cely cas len so sebou vozite motorceky a kable navyse... Takze naco?
takto by som mohol pokracovat celym cennikom... jasne ze to auto potom nie je dokonale a "fullka", ale naco aj by bola? Ma mi sluzit na jazdenie do prace a presne to splna. A pokial bude, neuvazujem o jeho vymene... takze kludne 6-8 rokov bez zmeny modelu...
BMW 320d E91Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II
"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"