Utorok, 25. Marca 2014, 07:51
A to je cely problem, kamen urazu a zaroven moj nazor na celu temu.
Donuzo deklaroval narast cca 100NM a 30PS. To tam naozaj v reale jeho upravou aj dosiahnute bolo a to co slubi, zakaznikovi aj dodrzal.
To sa potvrdilo v rozdielom merani serie s modifikaciou, ci uz u BH alebo v Profituningu. Treba brat naozaj doraz na to, ze BMW X-drive v kombinacii s automatom, sa naozaj nemera lahko a kazda brzda moze mat odchylku.
Ale Donuzo nemohol vediet, kedze auta nijako nemeria, ze auto je uz v serii o nieco slabsie, aj ked bolo v uplnom technickom poriadku.
Celkovy výsledok bol 240-250PS, uprava seriovej 530xd 232PS naozaj slaba a auto by si este 20-25PS naviac zasluzilo! Krutiaci moment 580NM bol ok, ale vykon v otackach padal.
Ak by sa este urobili merania na ceste Racelogikom, popripade inym zariadenim, iba by sa to potvrdilo.
Ak by D-racing presne vedel, aky ma to auto vykon po uprave, urcite by tomu autu este pridal, aj ked si zakaznik zelal bezpecnu upravu.
V ziadnom pripade nechcem nejak dehonestovat Donuzovu upravu, bola prevedena dobre, len celkovy výsledok k okolnostiam bol aky bol.
Preto moj zaver je jednoznacny! Dobry tuner a upravca, musi auta merat pred upravou a po nej, aby vedel presny rozdiel pred a po a celkovy výsledok upravy.
Som naozaj rad, ze sa ziaden "zárobok po slovensky" na Slovensku nedeje a ze kazda zucastena firma sa nikoho nesnazila nejako zaviest ci oklamat.
To svedci hlavne o vysokej urovni tuningu na Slovensku a o vzájomnom respektovani tunigovych firiem medzi sebou a o vyskoje vedomostnej urovni samotných zákazníkom.
Som naozaj rad, ze to nie je ako u nasich zapadnych susedov, kde dobrych upravcov je ako safranu, tuning sa robi v kazdej garazi, ci pred Teskom na parkovisku za 1000 KC, kazdy kazdeho ohovara a v konecnom dosledku z toho stale profituje najviac nejaky ABC tuning, ktory zakaznikov iba odrbava a tuning si pomylil s akciovym predavanim hrncov.