... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Olda H
Autor témy
Auto: BMW E46 325i
Kraj: Zahraničie

E36/325TD - Ziadna reakcia na plynovy pedal - vyřešeno

Utorok, 7. Apríla 2009, 07:19

Včera jsem dojel v pohodě bez problémů, ale ráno po nastartování nízké otáčky volnoběhu a žádná reakce na plynový pedál. Kde mám hledat ( vím diag je jistota - ale nehnu se z parkoviště)
Naposledy upravil/-a Olda H v Streda, 27. Mája 2009, 16:41, upravené celkom 1 krát.

Janoropak
Auto: BMW 318tds sedan
Kraj: Banskobystrický

Re: E36/325TD - radu

Utorok, 7. Apríla 2009, 09:33

no ak nic neprdlo. tak zrejme malo nafty, resp. zavzdusnuje palivove potrubie... alebo mas v haji podavacie cerpadielko v nadrzi. Skus poriadne dotankovat... mne toto iste robilo ked mom mal poskodeny pal. filter a tahalo si falosny vzduch.. ak chces mat istotu tak daj naftu priamo na cerpadlo z bandasky a nechaj pre istotu aspon prietokovy filter na nafu za 2 EUR

Olda H
Autor témy

Utorok, 7. Apríla 2009, 10:41

Janoropak napísal:
no ak nic neprdlo. tak zrejme malo nafty, resp. zavzdusnuje palivove potrubie... alebo mas v haji podavacie cerpadielko v nadrzi. Skus poriadne dotankovat... mne toto iste robilo ked mom mal poskodeny pal. filter a tahalo si falosny vzduch.. ak chces mat istotu tak daj naftu priamo na cerpadlo z bandasky a nechaj pre istotu aspon prietokovy filter na nafu za 2 EUR

Nee, toto nejsou tyhle příznaky co píšeš. Dnešek je trochu jiný případ.
Když to nebude potenciometr plynu, tak co ještě.

R0nnIe
Auto: 325i e36 coupe
Kraj: Žilinský

Utorok, 7. Apríla 2009, 11:20

Pripada mi to ako choroba TD/TDs mne robilo to iste co tebe. Reakcia na plyn po nastartovani akoby niekedy vypadla. Pri preradovani padali otacky pod normalnu hranicu a motor zdochynal. No a potom prisiel luky na cerpadle nastavil zakladny prevstrek a odvtedy to uz nespravilo klop klop klop. Este teraz ma napadlo jeden cas som natankoval naftu z tesca. Niesom isty ci to nebolo vtedy. To by som klamal

Olda H
Autor témy

Utorok, 7. Apríla 2009, 13:54

Naftou to není, přívod paliva taky ne, normálně nastartuju, ale otáčky spadnou tak na 500 a drží a motor jde "plynule". Ale na plynový pedál reakce žádná, stále volnoběh :-k . Stalo se to z hodiny na hodinu. Volal jsem i do BMW ( kromě diag) mi naznačil poťák na plynu.

Janoropak
Auto: BMW 318tds sedan
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 7. Apríla 2009, 14:10

tak potom skus ci nahodou nemas nieco s kablami co idu poza motor, je to pod torpedom kde su stierace... moze byt ze to niekto niekedy rozoberal no a ak to nebolo dobre dotiahnute, je tam vzadu taka mala srouba ,asi 10, na pravej strane toho pastoveho krytu kade idu kable... no proste ci ten plast a aj kable su riadne utiahnute, nakolko s uz stalo z to niekto odflakol a tym ze sa to tam furt trasie tak sa nieco stalo s kablami a dotycnemu potom blbol plynovy pedal... najskor sa vymenil pedal, potom diagnostika a stale nic a nakoniec bol problem v tych kabloch ´= skus to nakopnut a pokyvat s nimi, ci to nejak zaberie...

Olda H
Autor témy

Utorok, 7. Apríla 2009, 14:58

Janoropak napísal:
tak potom skus ci nahodou nemas nieco s kablami co idu poza motor, je to pod torpedom kde su stierace... moze byt ze to niekto niekedy rozoberal no a ak to nebolo dobre dotiahnute, je tam vzadu taka mala srouba ,asi 10, na pravej strane toho pastoveho krytu kade idu kable... no proste ci ten plast a aj kable su riadne utiahnute, nakolko s uz stalo z to niekto odflakol a tym ze sa to tam furt trasie tak sa nieco stalo s kablami a dotycnemu potom blbol plynovy pedal... najskor sa vymenil pedal, potom diagnostika a stale nic a nakoniec bol problem v tych kabloch ´= skus to nakopnut a pokyvat s nimi, ci to nejak zaberie...

jj, o těch kabelech vím, je tam totiž zapasovaný mikrofiltr ( pod oknem )

Tak chlapi a teď raďte :-k . Přišel jsem z práce, jdu rovnou k autu, sednu, strčím klíček, otočím a brnk a vše JEDE JAK MÁ ](*,) ....a na nic jsem nešahal [-(

R0nnIe

Streda, 8. Apríla 2009, 07:40

Je to presne to co som ti vravel, aj mne to tak robilo, piatok som isiel z roboty, nastartujem pridavam a auto neslo, ked som pridal z nezaradenou rychlostou, aj reagovalo na plyn, ale akonahlesom pustal spojku motor nevadal , a aj ked som pridaval nereagoval. Niejakym zazrakom som sa dostal domov. Na druhy den som to chcel ist znovu pozriet. Nastartoval som a auto islo normalne, ako keby sa nic nestalo. Islo asi tyzden, a potom to spravilo zas.

Olda H
Autor témy

Re: E36/325TD - Ziadna reakcia na plynovy pedal

Streda, 27. Mája 2009, 16:38

Tak pánové, konečně vyřešeno (po 3/4 roce) :-" \:D/ .
samo, že závady ještě gradovaly - ztrácelo během jízdy výkon (jako když mně někdo zezadu potáhne), nechtělo reagovat na plyn .... vyměněno spousta věcí od filtru přes čidla až po řídící jednorku, několikrát na diagnostice ( stále žádná závada :evil: ).....a už jsem byl tak zoufalý, že jsem chtěl auto nechat u pangejtu aby si ho někdo vzal i zadarmo. No když nic nepomáhalo, tak jsme postupně proměřovali dráty, altík (pro jistotu jsem nechal repasovat), přichystal novou baterku a pak to přišlo....u konektoru snímače polohy vačky byly zlomené dráty #-o ](*,) . Jednou to šlo a pak zase nešlo a samo že když to šlo na diag, tak to fungovalo.
Konektor opraven a vše jak má být, konečně můžu zase klidně spát, zabarvit ty šedivý zbytky vlasů a hlavně jezdit :-({|= :-"

luky2208
Kraj: Prešovský

Streda, 27. Mája 2009, 19:17

Olda H napísal:
Tak pánové, konečně vyřešeno (po 3/4 roce) :-" \:D/ .
samo, že závady ještě gradovaly - ztrácelo během jízdy výkon (jako když mně někdo zezadu potáhne), nechtělo reagovat na plyn .... vyměněno spousta věcí od filtru přes čidla až po řídící jednorku, několikrát na diagnostice ( stále žádná závada :evil: ).....a už jsem byl tak zoufalý, že jsem chtěl auto nechat u pangejtu aby si ho někdo vzal i zadarmo. No když nic nepomáhalo, tak jsme postupně proměřovali dráty, altík (pro jistotu jsem nechal repasovat), přichystal novou baterku a pak to přišlo....u konektoru snímače polohy vačky byly zlomené dráty #-o ](*,) . Jednou to šlo a pak zase nešlo a samo že když to šlo na diag, tak to fungovalo.
Konektor opraven a vše jak má být, konečně můžu zase klidně spát, zabarvit ty šedivý zbytky vlasů a hlavně jezdit :-({|= :-"

Prepač že som taký zvedavý ale kde sa nachadza snimač vačky u E36 TD/TDS ????? :roll: akosi som sa sním ešte nestretol u TD/TDSka :-k

Olda H
Autor témy

Streda, 27. Mája 2009, 20:22

luky2208 napísal:
Prepač že som taký zvedavý ale kde sa nachadza snimač vačky u E36 TD/TDS ????? :roll: akosi som sa sním ešte nestretol u TD/TDSka :-k

díl 15, snímač otáček (někdy popisován jako snímač vačkového hřídele, generátor impulzů ....)
Prílohy
12.png
12.png (13.72 KiB) 1731 zobrazení

luky2208
Kraj: Prešovský

Re: E36/325TD - Ziadna reakcia na plynovy pedal - vyřešeno

Štvrtok, 28. Mája 2009, 11:46

:D no už mi je to teraz jasné diel č.15=snimač načkoveho hriadela, aj ked je to v skutočnosti snimač klukoveho hriadela.
:mrgreen: :mrgreen: skoro to isté.
Ale dakujem za vysvetlenie,dufam že sa nehneváš len som bol zvedavý či mi niečo neušlo. :wink:

Olda H
Autor témy

Štvrtok, 28. Mája 2009, 13:57

luky2208 napísal:
:D no už mi je to teraz jasné diel č.15=snimač načkoveho hriadela, aj ked je to v skutočnosti snimač klukoveho hriadela.
:mrgreen: :mrgreen: skoro to isté.
Ale dakujem za vysvetlenie,dufam že sa nehneváš len som bol zvedavý či mi niečo neušlo. :wink:

Nevadí, jsem jenom rozkekešený že se mi podařilo po takový době zvítězit \:D/

Cawba
Auto: e36 328iC

Nedeľa, 6. Septembra 2009, 13:40

Olda H Muzes mi prosim te napsat, kde jsi to cidlo kupoval a kolik to vyslo? Nepredpokladam, ze jsi kupoavl origo za 100e :)
R0nnIe Jak jsi psal v prvnim prispevku, ze ti padaly otacky pri prerazeni pod normal, tak to jen u studenyho motoru, nebo porad?
Obrázok

R0nnIe

Nedeľa, 6. Septembra 2009, 14:55

Pri studenom, motore, ked sa zohrial tak pohoda, ale nerobilo mi to stabilne, ale len obcas

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Milosss a 2 neregistrovaní