... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
Janoropak napísal:no ak nic neprdlo. tak zrejme malo nafty, resp. zavzdusnuje palivove potrubie... alebo mas v haji podavacie cerpadielko v nadrzi. Skus poriadne dotankovat... mne toto iste robilo ked mom mal poskodeny pal. filter a tahalo si falosny vzduch.. ak chces mat istotu tak daj naftu priamo na cerpadlo z bandasky a nechaj pre istotu aspon prietokovy filter na nafu za 2 EUR
Janoropak napísal:tak potom skus ci nahodou nemas nieco s kablami co idu poza motor, je to pod torpedom kde su stierace... moze byt ze to niekto niekedy rozoberal no a ak to nebolo dobre dotiahnute, je tam vzadu taka mala srouba ,asi 10, na pravej strane toho pastoveho krytu kade idu kable... no proste ci ten plast a aj kable su riadne utiahnute, nakolko s uz stalo z to niekto odflakol a tym ze sa to tam furt trasie tak sa nieco stalo s kablami a dotycnemu potom blbol plynovy pedal... najskor sa vymenil pedal, potom diagnostika a stale nic a nakoniec bol problem v tych kabloch ´= skus to nakopnut a pokyvat s nimi, ci to nejak zaberie...
Olda H napísal:Tak pánové, konečně vyřešeno (po 3/4 roce)![]()
.
samo, že závady ještě gradovaly - ztrácelo během jízdy výkon (jako když mně někdo zezadu potáhne), nechtělo reagovat na plyn .... vyměněno spousta věcí od filtru přes čidla až po řídící jednorku, několikrát na diagnostice ( stále žádná závada).....a už jsem byl tak zoufalý, že jsem chtěl auto nechat u pangejtu aby si ho někdo vzal i zadarmo. No když nic nepomáhalo, tak jsme postupně proměřovali dráty, altík (pro jistotu jsem nechal repasovat), přichystal novou baterku a pak to přišlo....u konektoru snímače polohy vačky byly zlomené dráty
![]()
. Jednou to šlo a pak zase nešlo a samo že když to šlo na diag, tak to fungovalo.
Konektor opraven a vše jak má být, konečně můžu zase klidně spát, zabarvit ty šedivý zbytky vlasů a hlavně jezdit![]()
luky2208 napísal:Prepač že som taký zvedavý ale kde sa nachadza snimač vačky u E36 TD/TDS ?????akosi som sa sním ešte nestretol u TD/TDSka
luky2208 napísal::D no už mi je to teraz jasné diel č.15=snimač načkoveho hriadela, aj ked je to v skutočnosti snimač klukoveho hriadela.
![]()
skoro to isté.
Ale dakujem za vysvetlenie,dufam že sa nehneváš len som bol zvedavý či mi niečo neušlo.