... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
TT-SIMIK napísal:Ps: ešte som si všimol,že sa občas prevodovka za zohriatie rozbieha z 2ky,neviem čím to je podmienené.....aj v manualnom režime keď dojdem do križovatky tak vyradí do 2ky...,prevodovka ok,žiadna chyby.......![]()
Zajo napísal:Mna by este zaujimlo podradovanie. Na manuali je to jasne, pri vytlaceni spojky je kazdy kratky kopanec zvysi otacky akurat o tolko aby bolo podradenie plynule. Teda zo 4 do 2 = 2 medziplyny, zo 4 do 3 iba 1 medziplyn.... ale ako to robi automat? Tiez dava nejak medziplyn? Ako riesi to trhnutie?
TT-SIMIK napísal:Toto je téma automat....)))))![]()
Fugo napísal:Jak jsem již mnohým říkal, automatická převodovka nemá ráda točení na P nebo N dlouhodobě ve vyšších otáčkách, v příloze je nařízení BMW pro zkušebny emisí kde se jasně píše jak dlouho lze maximálně točit automatickou převodovku bez rizika poškození.
Maximální časy a otáčky pro vůz se zařazeným P
2500 otáček ----------------------- 15minut
3000 otáček ----------------------- 60 sekund
5000 otáček ----------------------- 1,2 sekundy slovy - JEDNACELÁDVĚ sekundy
tak si to na emisích hlídejte, ať vám neničí převodovku. Je to ofiko od BMW AG.
pelo napísal:Zle som sa vyjadril. Pri podradovani o 2 stupne je rozdiel v otackach taky velky a zmena pomeru taka prudka pri manuali ze porad ide motor vyskocit
To s tym medziplynom som uplne nepochopil. Akoze Ty davas medziplyn podla poctu stupnov, o ktore podradujes?![]()
Pokial si tie "2 medziplyny" myslel len ako intenzitu medziplynu, tak dajme tomu, potom sa ospravedlnujem...
Druha vec je, ze pri pridani plynu s vytlacenou spojkou, ako si to opisal, by ten medziplyn nemal z hladiska prevodovky ziadny vyznam, pretoze by si ju tym neroztocil. Musel by si vytlacit spojku, vyradit do neutralu, pustit spojku a tak dat medziplyn. Vtedy by si roztocil mrkvu prevodovky a pomohol synchronom pri synchronizacii otacok prevodov.