2bad napísal:cerpadla su praveze OK len sa nespustia pri otoceni klucikom ....
Podívej se, já jsem Ti jasně napsal, že po otočení klíčku se čerpadla
spustit musí. To právě zabezpečuje to relé K2003 nebo X2085. Pokud relé nesepne, nejde proud ani na čerpadla, ani na ŘJ motoru (DDE).
Takže až se dostaneš k autu, tak si změř :
- jestli je napětí před relátkem, takže budeš měřit na kontaktu (6) toho relé X2085 (z obrázku v mém příspěvku výše)
- pokud tady napětí proti kostře nebude, může být špatná plíšková pojistka 80A, ale ještě jsem ji spálenou neviděl
- pokud zapneš klíček, tak tohle relé musí cvaknout a napětí se musí objevit na kontaktu (2) téhož relé
- pokud tohle relé necvakne a nevydá napětí na kontakt (2), tak nebudou napájená palivová čerpadla ani ŘJ motoru
K tomu zatékání do schránky řídících jednotek - je to známý problém u E38/E39, kdy je trochu problém správně vložit plasty schránky klimatizačního filtru, zvláště jeho dna a horní gumová těsnění. Pokud se tohle nepovede, tak voda stékající z čelního skla zateče i do schránky řídících jenotek a na druhé straně k posilovači brzd. V té schránce je další odtokový otvor do podblatníku, ale pokud se tato odtoková dírka malou nečistotou ucpe, voda se tady hromadí a zatopí řídící jednotky a na druhé straně dojde k zatopení posilovače brzd včetně nasátí vody do systému, protože posilovač funguje na základě podtlaku.
Kolik stojí řídící jednotka motoru pro 530d? To Ti řeknu naprosto přesně. Měl jsem totiž přesně stejný problém, při poměrně klidné jízdě po okresní silnici mi zhasnul motor a už jsem ho nenatočil - tedy přesně jako Ty. Následoval odvoz auta na odtahovce (automat se daleko tahat nesmí) a po týdnu v autorizovaném servisu BMW přišli na závadu v řídící jednotce, kvůli které musela být koupena nahrazena novou. Za jednotku 19.130,- , vyhledání závady 2.232,- , výměna a nakódování ŘJ 279,-Kč,
celkem 25.752,- včetně 19% DPH. Starou ŘJ jsem si samozřejmě vzal a když jsem ji otevřel a porovnal výpis poruch z diagnostiky, tak jsem našel dva vyschlé elektrolytické kondenzátory (ty modré válečky na druhé fotce vzadu). Jejich výměna by mne přišla na stovku !! Místo toho jsem dostal novou ŘJ za 25 tisíc. Tu starou ŘJ se mi po výměně kondenzátorů podařilo prodat člověku, který ji uměl nakódovat zase pro jiné vozidlo, takže malé finanční kompenzace jsem se dočkal.
http://vs31.sweb.cz/STG_530d_1.jpghttp://vs31.sweb.cz/STG_530d_2.jpgJenže mě po zapnutí klíčku čerpadla šly, takže hledej napětí na tom relátku a potom napiš. Podle mne je dost času na novou řídící jednotku.