... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
2bad
Autor témy
Auto: BMW 530d e39
Kraj: Nitriansky

Problem s diagnostikou

Sobota, 16. Októbra 2010, 10:52

Zdravim. mam problem s autom. nestartuje.. toci toci, ale nechyti.
ale problem je inde dal som auto na diagnostiku (100% funkcnu lebo predtym s nou nebol problem a auto sa vzdy chytilo) ale teraz sa nacitaju rozne moduly ako abs airbagy imobilizer a podobne, ale nedokaze sa spojit s motorovou castou. Ako keby tam ten motor ani neni :D
moja otazka: nemate s tymto niekto nejaku skusenost? lebo ja som uz bezradny.
Felicia "novy xicht" 1.3MPi 50kw ex
BMW e36 M52 320i 110kw ex
BMW e39 M57 530dA 142kw - aktual

Obrázok

http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq ... re=related

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Re: Problem s diagnostikou

Sobota, 16. Októbra 2010, 11:19

a vzdy si to robil na tej istej diagnostike?
E36 compact 316i           (||||)(||||)

VLADKY242

Sobota, 16. Októbra 2010, 13:19

Skontrolovať napajanie počitača všetky plusy aj minusy pripadne kable do diagnostiky :wink:

2bad
Autor témy

Nedeľa, 17. Októbra 2010, 05:31

nenapisal som o ake auto sa jedna. je to e39 530d 142kw 1999 ale asi to nevadi. vdaka za rady. v pondelok az budem moct nieco riesit, takze zatial len na takejto teoretickej baze. este sa spytam ci by to mohla byt odpalena RJ, a pokial ano, tak ktoru mam hladat. skuste hodit cislo z ETK pokial by sa dalo. vdaka
napajal som to len dva krat. ked som auto kupil ci je ok a ked sme riesili abs(odideny snimac) a vtedy bolo vsetko ok. no momentalne nekomunikuje motorova cast a auto ani nenastartuje. :-( a to ma najviac stve :-(

Obrázok

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 17. Októbra 2010, 21:19

ak nestartuje a pocitac sa nevie spojit s DDE, je to problem. Moze byt ta jednotka odpalena....... No zhanat ju budes asi zbytocne, potrebujes bohuzial novu, a to presne take cislo, ako je povodna. Pouzitu DDE s ineho auta na svojom v ziadnom pripade nerozchodis, jednoducho sa to neda. Jedine zeby si kupil komplet pouzitu DDE aj s EWS a spinacou skrinkou z ineho auta, ale komplet. Potom uz len jedine novu riadiacku a nechat naprogramovat v BMW.....

starML
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 17. Októbra 2010, 22:10

Řídící jednotka DDE může být porouchaná, ale já bych to tak černě neviděl. Pokud na DDE nepůjde napájení 12 Voltů, auto nepůjde nastartovat a ani s diagnostikou se nespojí.
Vyzkoušej tohle a odepiš :
- když zapneš klíček do druhé polohy (nestartuj) - běží čerpadla v nádrži a pod vozem?
- když otevřeš skříň ŘJ motoru (pod filtrem klimy spolujezdce), tak při zapnutí klíčku musí cvaknout hlavní relé DDE, je to X2085 viz obrázek níže

Obrázok
Audi A3 30 gtron automat CNG
Octavia 1,5 TSI automat CNG Ex
Octavia 1,4 TSI manual CNG Ex
E60 530iA Ex
E39 530dA Ex

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 17. Októbra 2010, 22:44

tak isto treba skontrolovat konektory, ci nie su zaoxidovane a moze tam byt vlhost apd.

starML

Nedeľa, 17. Októbra 2010, 23:13

Až otevře tu schránku DDE, tak uvidí "kelo nalato" - bolest všech e39 a smůla těch, co o tom neví.

2bad
Autor témy

Pondelok, 18. Októbra 2010, 10:23

(momentalne je auto u mechanika, cize to rele teraz neskusim, ale pokial sa pamatam, tak sa mi zda ze sa cerpadla nezapnu ked otocim klucik :-( proste to nebzuci ako to bzuciavalo :-D
a este sa chcem spytat co cca moze stat ta DDE + naprogramovanie v BMW :-/
starML napísal:
Až otevře tu schránku DDE, tak uvidí "kelo nalato" - bolest všech e39 a smůla těch, co o tom neví.

co si pod tymto myslel? zateka do DDE? da sa to spravit? alebo pokial to je tam zoxidovane tak je to uz pase a treba menit?
PS:
Este som zabudol napisat. ked mi auto vypovedalo sluzbu, tak som ho mal doma asi len par hodin po tom co mi menili turbo mohli tam nieco pohnut? mechanik je moj znamy, tak netipujem ze by nieco schvalne posahal alebo zeby sa vrtal tam kde nemal, ale nezaobera sa specialne s bmw tak sa mu mohlo nieco pritrafit :)

Obrázok

2bad
Autor témy

Streda, 20. Októbra 2010, 00:59

nikto nevie kolko teoreticky moze stat DDE? aby som sa vedel psychicky pripravit... :-D

Obrázok

R0nnIe
Auto: 325i e36 coupe

Streda, 20. Októbra 2010, 08:16

2bad napísal:
nikto nevie kolko teoreticky moze stat DDE? aby som sa vedel psychicky pripravit... :-D

Podla mna robis moc skore zavary . Starter ti toci, cize imobilizer sa ti odblokuje tak si myslim ze DDE bude v poriadku. Odpoj privodnu hadicu od palivoveho filtra a pozeraj pri startovani ci ti tlaci naftu. Ak nie tak je to relatko alebo cerpadlo

2bad
Autor témy

Streda, 20. Októbra 2010, 12:25

cerpadla su praveze OK len sa nespustia pri otoceni klucikom a neviem sa na diagnostike dostat do RJ, imobilizer funguje, lebo v RJ vypisuje aj kolko klucov je nakodovanych a podobne... nieje problem ani v kluci, s oboma nestartuje...
moze rele odist aj za jazdy?
pretoze mne to skapalo na dialnici.

Obrázok

R0nnIe
Auto: 325i e36 coupe

Streda, 20. Októbra 2010, 14:22

2bad napísal:
cerpadla su praveze OK len sa nespustia pri otoceni klucikom a neviem sa na diagnostike dostat do RJ, imobilizer funguje, lebo v RJ vypisuje aj kolko klucov je nakodovanych a podobne... nieje problem ani v kluci, s oboma nestartuje...
moze rele odist aj za jazdy?
pretoze mne to skapalo na dialnici.

Jasne ze moze ja za jazdy. To ze sa nespoji s DDE moze suvisiet s niecim inym. BMW ma taku vlasnost ze nema moc rado non-bosh diagnostiky takze aj tam moze byt problem

2bad
Autor témy

Štvrtok, 21. Októbra 2010, 00:30

Ale vsak ta dde tam je uz dlho. A asi original. Takze tym ze ju nema rado, to asi len tak nebude. Moze to byt tym rele, alebo odisla riadiacka do vecnych lovist. Ale najhorsie je na tom to, ze to auto je v servise a nie a nie ho spravit. Este aj chlapec, ktory mal dojst to spravit v piatok havaroval na dialnici blava-trnava a este je v nemocnici... aaach nemam ja stastie kua.

Obrázok

starML

Štvrtok, 21. Októbra 2010, 18:24

2bad napísal:
cerpadla su praveze OK len sa nespustia pri otoceni klucikom ....
Podívej se, já jsem Ti jasně napsal, že po otočení klíčku se čerpadla spustit musí. To právě zabezpečuje to relé K2003 nebo X2085. Pokud relé nesepne, nejde proud ani na čerpadla, ani na ŘJ motoru (DDE).

Takže až se dostaneš k autu, tak si změř :
- jestli je napětí před relátkem, takže budeš měřit na kontaktu (6) toho relé X2085 (z obrázku v mém příspěvku výše)
- pokud tady napětí proti kostře nebude, může být špatná plíšková pojistka 80A, ale ještě jsem ji spálenou neviděl
- pokud zapneš klíček, tak tohle relé musí cvaknout a napětí se musí objevit na kontaktu (2) téhož relé
- pokud tohle relé necvakne a nevydá napětí na kontakt (2), tak nebudou napájená palivová čerpadla ani ŘJ motoru

K tomu zatékání do schránky řídících jednotek - je to známý problém u E38/E39, kdy je trochu problém správně vložit plasty schránky klimatizačního filtru, zvláště jeho dna a horní gumová těsnění. Pokud se tohle nepovede, tak voda stékající z čelního skla zateče i do schránky řídících jenotek a na druhé straně k posilovači brzd. V té schránce je další odtokový otvor do podblatníku, ale pokud se tato odtoková dírka malou nečistotou ucpe, voda se tady hromadí a zatopí řídící jednotky a na druhé straně dojde k zatopení posilovače brzd včetně nasátí vody do systému, protože posilovač funguje na základě podtlaku.

Kolik stojí řídící jednotka motoru pro 530d? To Ti řeknu naprosto přesně. Měl jsem totiž přesně stejný problém, při poměrně klidné jízdě po okresní silnici mi zhasnul motor a už jsem ho nenatočil - tedy přesně jako Ty. Následoval odvoz auta na odtahovce (automat se daleko tahat nesmí) a po týdnu v autorizovaném servisu BMW přišli na závadu v řídící jednotce, kvůli které musela být koupena nahrazena novou. Za jednotku 19.130,- , vyhledání závady 2.232,- , výměna a nakódování ŘJ 279,-Kč, celkem 25.752,- včetně 19% DPH. Starou ŘJ jsem si samozřejmě vzal a když jsem ji otevřel a porovnal výpis poruch z diagnostiky, tak jsem našel dva vyschlé elektrolytické kondenzátory (ty modré válečky na druhé fotce vzadu). Jejich výměna by mne přišla na stovku !! Místo toho jsem dostal novou ŘJ za 25 tisíc. Tu starou ŘJ se mi po výměně kondenzátorů podařilo prodat člověku, který ji uměl nakódovat zase pro jiné vozidlo, takže malé finanční kompenzace jsem se dočkal.

http://vs31.sweb.cz/STG_530d_1.jpg
http://vs31.sweb.cz/STG_530d_2.jpg

Jenže mě po zapnutí klíčku čerpadla šly, takže hledej napětí na tom relátku a potom napiš. Podle mne je dost času na novou řídící jednotku.
Audi A3 30 gtron automat CNG
Octavia 1,5 TSI automat CNG Ex
Octavia 1,4 TSI manual CNG Ex
E60 530iA Ex
E39 530dA Ex

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 32 neregistrovaných