ahojte, mam prvý vaznejsi problem s motorm. jedna sa o M57 3,0d 135kw .
par dni dozadu som prisiel ráno na krizovatku a zacali skákať otacky na volnobehu. do mínusu cca 150ot. max.
postupne sa to zacalo prejavovat aj pri jazde, nakoniec to bolo v takom štádiu, že aj na tempomate islo auto prerusovane = veľa uberia, nasledne veľa pridá.
raz sa mi stalo pred domom,ze som prisel z dlhej cesty a zastavil som a auto skapalo. islo v pohode nastartovat,ale musel som držať otačky.
bol som na diagnostike (TT-Simik) a diagnoza bola: vybité konektory od krytu motora na vstrekovačoch.
Následne som hned objednal káble a po par dnoch vymenil. zmena ŽIADNA. stále skakalo na volnobehu aj tesne po vymene.
potom som dostal typ na konektor,ktory je napojeny na tu vstrek. rampu. odpojil som ho, bolo tam vela prachu, fukol som do toho, zaprášilo sa... napojil som a auto IŠLO !
spravil som okolo 150km a je to tu opäť.. ale uŽ na tolko, že tempomat dával také tlaky do sedačky že hrôza na tom chodiť, potom zase prestane a spotreba je normalna (rucicka ekonomer), o chvilku zase pridava a vela uberá, uz mi to teraz vecer aj skapalo pocas jazdy ,ako som vyradil (tma,zákruty

)
chlapi surne potrebujem helfnúť, auto je moja obživa,bez neho som v ...
dakujem kazdemu za reakciu.