jen doupresnim prvni post...
odstranenim zkratove chyby na angel eye, kde majitel predemnou nemel vhodnou zarovku a patici poskodil a tim vyzkratoval. Zablokoval se tak vystup z FRM. Pomerne dlouho mi trvalo najit postup jak i u prvni generace FRM vyresetovat jednotlive kanaly. Vsude se pise, ze to neni mozne, ze lze resetovat az FRM 2 a novejsi. V BMW take meni cely modul a tvrdi, ze to bohuzel nelze. Nicmene neni tomu tak. Vyresetovat to lze tak jako u novejsich, jen postup je trosicku jinej.
Je potreba mit opet funkcni komunikaci s vozem a spravne SP_Daten soubory.
Pro E91 rok 2005 s FRM1
1/ spojte s vozem
2/ spustte EDIABAS ToolSet 32 (Tool32)
3/ kliknete na "File" -> "load SGBD" a v adresarove strukture "C:/EDIABAS/Ecu" vyberte soubor "FRM_87.prg" a kliknete na otevrit.
4/ otevre se okno, kde v leve casti vyberte "_reset_kurzschluss_sperre" vsimnete si podrtzitka na zacatku!
5/ do kolonky "argumenty" zadejte "0"
6/ pod "Results" vyberte "job_status"
7/kliknete na F5
pokud je vse spravne tak by se melo otevrit dalsi okno s vypisem kde by melo byt videt, ze byl resetovan kanal 0 a na konci bude napsane OKAY.
Vzhledem k tomu, ze nevim jak zjistit ktera zarovka prislusi jakemu kanalu, tak jsem takto vyresetoval vsech 64 kanalu.
Udelate to tak, ze budete opakovat body cislo 5-7 kde do "Argumenty" postupne budete psat cisla 0 - 64. Pak program Tool32 zavrete a
spustte INPU a vymazte chybu. U me se chyba po vymazani jiz nezobrazila, cili reset kanalu probehl uspesne. Po zapojeni angel eye opet sviti a mohl jsem zrusit provizorni bypass z druheho svetlometu.
Tak treba to nekomu usetri dlouhe hledani a premejsleni

- chyba1.JPG (82.68 KiB) 5322 zobrazení

- bez zkratu.JPG (57.22 KiB) 5322 zobrazení