... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
duotone28 napísal:Zdravim chalani...nedavno kupil e90 a dnesnym dnom napadol prvy sneh, cize zatial som s minimalnymi skusenostami co sa tyka zadnokolky na snehu. Jazdim desiatym rokom, najazdenych tisice km...ale vsetko na FWD. Preto potrebujem par rad aby som sa rychlo vzil s RWD na snehu. Otazka ide ohladom DTC v zime, ci ho pouzivate stale pri rozjazdoch a na zasnezenych, neupravenych vozovkach. Lebo dnes nasnezilo dost snehu, cesty boli neupravene...a skoro som zapadol v miernom kopceku. Bolo to z aktivnymi vsetkymi stabilizacnymi systemami...Nenapadlo ma aktivovat DTC, preto sa pytam ci s nim oplati viac jazdit na tychto zasnezenych vozovkach, kedze zarucuje maximalnu hnaciu silu. Dik
duotone28 napísal:Treba sa s tym pohrat teda...len casom teda asi naberiem v tom prax co kedy a kde lepsie. Do toho kopca si sa teda pohol s komplet vypnutou elektronikou (bez dsc+dtc)???
JozefSvob napísal:Hlupa otazka,ale predsa len - DTC je zapnute automaticky alebo az ked stlacim dtc a svieti mi na palubovke ? Predpokladam automaticky ale nikdy ma to nenapadlo a neskusal som to.
Rony napísal:citujem z BMW:
"jazda v teréne si žiada citlivý prístup: umožnenie mierneho kontrolovaného preklzu kolies a driftov je v istých situáciách v podstate výhodou. To je možné vďaka Dynamickej kontrole trakcie (DTC): tento doplnok systému Dynamickej kontroly stability DSC optimalizuje využitie ťahu motora s cieľom dosiahnuť športovejší pocit z bezpečnej jazdy. Pomocou zvýšenej tolerancie preklzu kolies zároveň zlepšuje úvodnú fázu akcelerácie na klzkých povrchoch, napríklad na piesku, štrku či snehu. DSC pri tom odpočíva a zasiahne iba vtedy, keď je to absolútne nevyhnutné. Navyše, ak si to želáte, dokážete ho aj úplne vypnúť."
JozefSvob napísal:Takze napriklad : Ak pojdem po ladovej ceste mam si zapnut dtc aby som mal vacsiu sancnu nerozbit auto ?
Zemo napísal:Dneska som si bol trosku zaspasovat na lade a podla mojho pozorovania tie dve mysteriozne skratky robia cca toto:
DCS - klasicke ESP, neda sa s tym spravit skoro nic... pokym clovek neni ober magor tak sa s tym neda vysypat... ja som to do smyku nedostal nijako
DTC - nekontroluje stabilitu auta, ale preklz kolies... da sa s tym pekne driftovat, rozdiel oproti komplet vypnutej elektronike je ze dovoli len urcite preklzovanie, pridusi motor ked uz preklzuju kolesa moc... je to velmi dobre napr. v tom ze ked v ramci driftu sa clovek na chvilu pozabudne s plynom tak DTC motor mierne pridusi
dost casto citam ze DTC dovoli "kontrolovany drift" a zasiahne ked uz sa to prezenie, ale mne to tak neprislo, podla mna v tomto mode sa stabilita auta nekontroluje a nekoriguje vobec...
inac nema niekto tip na prazdne a najme rovne parkovisko v BA?
ak by si mal pravdu, ze DTC nekontroluje stabilitu tak by si spravil minimalne hodinky alebo by si sa vysekalDTC ti dovoli vacsi preklz kolies a ked uz ti uletuje aj bok tak zasiahne aj stabilizacny system